Ikon

| Postat i: Allmänt
0
Har ni sett att vi nu har ett litet hästhuvud som ikon vid adressen istället för Blogg.se's egna? :)

hehe

| Postat i: Allmänt
0
Delar med mig av ett roligt klipp jag hittade nyss=)
 
 
 
 
/ Johanna

Fredag

| Postat i: Allmänt
0
Hej idag fick Rut vila, åkte till stallet och mockade packade mat och fyllde vatten i hagen som varje dag :P hehe. sen borstade jag henne lite bara :) Imorgon ska jag rida markarbete på någon plan sådär dagen innan tävling :)
/ Johanna 

Fredag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Idag red jag en ridskolehäst i min mammas ridgrupp. Kan säga att de var de värsta jag varit med om på länge. Den var inte stökig i handen, hetsig eller något sånt utan den var helt skänkeldöd..och då menar jag helt. Skänklade på allt jag kunde och tillslut vart de ju som att jag sparkade och de var endå utan reaktion..han vinklade inte ens öronen åt något håll när jag drev allt jag kunde, smackade och la på spöt. Inte den minsta reaktion från hans sida, helt sjukt! Men de konstiga är att när han väl "kände" igen helt plötsligt så vart han rätt trevlig och fin, men sen så slog han liksom av igen. Skitskumt. Jag hade bara ett jättekort spö också så de hjälpte ju inte mycket att jag behövde släppa ena tygeln för att förstärka skänkeln.. nää de blev bara en ond cirkel.. Tycker i alla fall synd om hästen. Det gör jag verkligen. För den är fin förutom det där och de är som att den inte "hör" eller vad man ska säga. Den känner inte att jag skänklar på allt jag kan och den känner inte att jag använder spöt för att korrigera... Det är liksom en sak att vara lat och en sak att bara stänga av helt. Väldigt tråkigt i alla fall :(
 
 ..Jaja! Detta gjorde ju såklart att jag bara saknade att rida Fimpe ännu mer! Jag som tänkte att få rida lektion skulle stilla ridbehovet lite.. Tji fick jag ;)
 
min fina ♥
 
/Emma

Torsdag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hej, 
idag red jag ut fick lite hjälp och tips idag så det gick bra, fick igenom vissa saker idag, man kan säga att idag "vann" jag :D Känns bra att fått lite kontroll över problemet. Rut är ingen häst jag förväntar mig att kunna rida ut på långtur själv med men målet är att själv kunna ta mig till och från ridskolan :) Så det ska vi jobba på :)
 
 
/ Johanna

Ny design

| Postat i: Allmänt
1
Försöker att komma på någon idé till en ny design. Svårt är det! Det är lätt att de blir för tomt eller för plottrigt liksom.. Om de är någon utav er läsare som är bra på design osv. & skulle vilja hjälpa oss så får ni mer än gärna höra av er till antingen [email protected] eller bara kommentera här :) 

Torsdag

| Postat i: Allmänt
0
Ska strax åka till stallet och fixa allting. Tänkte eventuellt löslongera Fimpe också. Ska inte göra det varje dag, nej han ska få "bara vara häst " så mycket som möjligt. Men tänkte kanske ta nån dag i veckan då jag löslongerar eller "leker" med honom medans han är lös. Det är ju inte ansträngande för honom och de är ju alltid bra att bygga en bra relation från marken också. :)  Får se vad han tycker om detta!
 
/ Emma

Nostalgi ♥

| Postat i: Allmänt
0
Satt och kollade på tv och kickade runt lite när jag hittade ett av mina favoritprogram som barn!
Haha :) Nämligen detta:
 
Sämst kvalité men hittade ingen annan..
Älskade också dessa program som barn:
 
Ååh, Arthur ♥♥♥
 
 

Också sämst kvalite.. men aja.
Haha tyckte dom var såååå himla duktiga när jag var liten ;)
 
Jaa, behöver man säga så mycket? Klassiker ;)
 
 

Hahahaa, fick inte se på Sailor moon egentligen, men gjorde de endå. Gangstah som man är ... ;) Tyckte det var väldigt läskigt i alla fall,förmodligen varför jag inte skulle/fick se det också haha!
 
/Emma

Equiterapeut

| Postat i: Allmänt
1
Fimpe mår bara bra! Han skrotar runt i hagen där han leker med hagkompisarna och också rullar sig VÄLDIGT mycket och noggrant varje dag, Haha ;).. Tänkte passa på nu när han har en viloperiod att ta hit vår equiterapeut så att hon kan gå igenom honom ordentligt och liksom checka av så att allting är som det ska med muskler, leder osv. :) Passar bra att lägga in sånt under vilan också då de endå oftast ska ta de lite lugnt i några dagar efter en sådan behandling :) Duktiga är dom i alla fall, equiterapeuter, helt sanslöst duktiga! I alla fall den som vi anlitar oss utav. Stor skillnad blir det och det snabbt!
 
Har ni läsare någon erfarenhet kring equiterapeuter och vad är er uppfatting i sånna fall? :)
 


Lillgubben har ju satt en oerhörd päls nu också!.. Så de är inte så konstigt om han är lite trött. Att vara bebis och sätta vinterpäls, de kan vara rätt jobbigt! ♥
 
Alla hästar reagerar ju olika på pälsfällning/sättning. Min förra häst vart rätt lynnig och väldigt stoig dessa perioder. Fimpe kanske mer blir trött! Man lär sig så länge man lever. :)

Erbjudande!

| Postat i: Allmänt
0
Jättekul att folk gillar våran blogg! :D
 
/ Johanna & Emma

Bilder från träningen

| Postat i: Allmänt
0
Emma fotade träningen idag så här kommer några bilder :)



 
 
/ Johanna

Onsdags träning

| Postat i: Träning
0
Hej, nu har jag varit och hopptränat hon var jättefin :) Vi började med att värma upp med lite travbommar på frykanten sen hoppade vi fram på en liten studs där jag tänkte på att hon skulle hoppa i bra form. Sen hoppade vi fram på ett litet plank där vi skulle hoppa i lägre form och i en spänstig galopp, efter det så skulle vi göra samma sak fast på en liten slinga. Det gjorde hon bra men ibland kan hon bli lite bökig i handen men annars superfin=)
Sen hoppade vi en bana lite högre, där var hon jätte fin hela banan kom lite nära på sista oxern så jag valde att komma om några gånger så jag skulle få en bättre avsprångspunkt men det vart bra till sist =) Så om man summerar träningen så är jag jättenöjd :D Efter träningen mötte Sara och Tove upp mig så vi skrittade nedre rundan hem :) 
Pysslade om henne riktigt idag efter träningen linementerade benen med arnika och använde massage-borsten på kroppen :) Hon tyckte att det var supermysigt <3 =) 
 
Emma var och fotade på träningen idag så jag hoppas på några fina bilder :)
 
/ Johanna

Onsdag

| Postat i: Allmänt
0
Hej, ikväll ska jag och Rutis hoppträna :) träningen börjar kl 17.00 så ska snart åka ut tilll stallet :)
 
 
/ Johanna

Sevärd dokumentär

| Postat i: Tips
0
Igår gick det en dokumentär om Buck Brannaman på 1:an! Han är en typ av "horsewhisperer" skulle man väl kunna säga. Fruktansvärt duktig är han i alla fall och dokumentären är otroligt sevärd! :) Missade ni den så kan ni kolla här -> http://www.svtplay.se/video/260406/buck
 

/ Emma

Nästa Tävling!

| Postat i: Allmänt
1
Nästa tävling blir nu på Söndag i Timrå då ska vi hoppa 110 och 120 :D
 
 
/Johanna

Ridning Tisdag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hejsan, Idag red jag Rut på ridplanen uppe vid stallet, började med att skritta fram på långa tyglar ett bra tag. Sen började skrittarbetet. Idag började jag med att jobba med halter & igång sättningar sedan jobbade jag med skänkelvikningar. Sen började jag trava på fyrkanten fokuserade på att hon skulle ha ett jämnt stöd på båda tyglarna, efter det red jag serpentiner och ställde igenom henne i bägge sidorna. I galoppen började jag med samma sak på fyrkantspåret sen red jag på lite volter där fokus låg på att hon skulle spåra riktigt. En sak som hon har svårt för är förvändgalopp så det tränade vi på idag, man får verkligen vara på henne och peppa henne. Men sen var hon jätteduktig. Avslutade med skänkelvikningar i traven innan jag travade av henne. Idag var hon superfin :D
 
/Johanna
 
 

Lista

| Postat i: Allmänt
1
Eftersom jag inte har någonting att blogga om ridmässigt, så tänkte jag göra en lista som jag hittade på en klubbkamrats blogg :)
 
10 saker jag tycker om:
Min familj + mina vänner
Genuint snälla människor
Att köpa nya kläder
Inredning
Såklart ridning ;)
Skönhetsprylar
Musik
Disney filmer
Att läsa bra böcker
Bra Quotes :
 
 
 
 
9 saker jag tycker mindre om:
Människor som försöker imponera
Beslutsångest
Människor som inte kan ge konstruktiv kritik
Känslan av att vara pressad
Bloggare som provocerar och/eller tror sig veta allt
Missunsamma människor
Ouppfostrade barn/ungdomar
Lata människor
hajar:
 
 
Okej....
måste
seriöst
hoppa
ner
nåra
rader
nu
... är asrädd.. :(
..... 
 .......
 ......
 ....
 ......
 .....
 ...
..Så :)
 
 
8 bloggar jag läser:
emeliebergh.blogg.se
silverbern.bloggplatsen.se
Laurenconrad.com (de är typ en blogg och hemsida)
egoinas.se
http://blogg.veckorevyn.com/hannamontazami/
http://blogg.veckorevyn.com/saramontazami/
http://www.rodeo.net/niotillfem/
http://blog.nelly.com/lisaplace/
 
 
7 saker jag vill göra i framtiden:
Ha ett jobb som jag trivs med och som är bra betalt
Bygga ett hus/renovera om ett hus helt
Gifta mig
Skaffa barn
Bo/resa utomlands ett tag
Åka på en shoppingresa i New York / LA 
Ha en vit och fluffig kattunge:
 
Gooos :')
 
6 böcker jag tycker om:
Harry Potter böckerna
Lauren Conrad STYLE
Elsas Mode
och fler som jag inte kan välja mellan..:P
 
 
HP ♥
 
5 saker jag är rädd för:
Att inte räcka till
Att någon nära ska dö
Mörker (japp, är fortfarande mörkrädd)
Höga höjder
Mörkt vatten (=HAJAAR! :( haha)
 
A l d r i g i l i v e t . c o m
 
 
4 ord som beskriver mig:
Glad
Ambitiös
Beauty-geek
Djurälskare (dock ej vissa,  typ inte ormar, hajar, spindlar hehe)
 
 
 
 
3 saker jag ser fram emot:
Att kolla och heja på mina vänner under tävlingarna i helgen
 Att min träningsvärk from hell ska släppa taget om min bootie+lår
Att vara med Linnea ikväll :)
Johnny och ruuuut :)
2 snygga killar:
Ian Harding
 
Matt Bomer
 
1 bra låt:
 
 
Gammal låt men jaaaaaa.
 
/ Emma
 

Måndag

| Postat i: Allmänt
0
Hej idag red jag ut med Emma och Kryddan :) Vi började med att skritta till masten en gång sen red vi bort till Hov-stallet sedan upp till masten en gång till=) Avslutade med att rida övre rundan innan vi red hem :) Idag kändes hon spänd men det var inte så konstigt det blåste jätte mycket men på slutet var hon lung och snäll :)
 
/ Johanna

Fint från B. Vertigo

| Postat i: Utrustning
1
 
/ Emma
 
 

Utrustning

| Postat i: Utrustning
0
Jag älskar att sitta och kolla på utrustning när jag inte har något att göra, hittade nyss lite fina grejer från hööks :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/ Johanna

Kingsland

| Postat i: Utrustning
1
Hittade lite nytt från Kingsland som jag skulle vilja ha :D
 
/Johanna

Vila

| Postat i: Allmänt
0
Hej idag fick Rutan vila så har inte så mycket att skriva idag =) kommer ett till senare ikväll ;)
/Johanna

Söndag

| Postat i: Allmänt
0
Fimpe ska ju som sagt få vila nu, så de finns inte så mycket att skriva om honom just nu :)
Jag har nyss varit i stallet och lunchat alla hästar, har nämligen stalljour idag så jag ränner fram och tillbaka från stallet mest hela tiden.. haha. Men men, vi har det inte så ofta så de är inte så farligt :)
 
/ Emma
 

Dressyr Rut

| Postat i: Allmänt
1
Hej, då har min årliga höst-förkylning slagit till :( Så idag skulle jag bara åka till stallet för att mocka & fixa mat till prinsessan. Men när jag var i stallet var Sara som brukar rida när jag är borta oxå där och sa att hon var jätte rid sugen. Hon har inte kunnat trimmat sin häst riktigt på ett tag så jag sa att hon kunde få rida rut idag :) Då skulle ju Rut självklart vara dressyrig sa Sara så sagt och gjort, Sara tog på vita benlindor och dressyr sadel hihi :) Kikade lite när hon red innan jag åkte hem såg jättebra ut :) Hoppas min förkylning går över fort :o
 
 
/Johanna

Tävlingen

| Postat i: Allmänt
0
Ja alltså. Haha. Sämst dag... Redan på framridningen så var han loj och liksom inte som han brukar, framhoppningen lika så men fick iaf några rätt bra språng. Sen väl på banan fick jag ett större läge på ettan så han fick ta i lite, sedan red jag bland annat fel väg.. Duktigt osv.. 
 
Men jag tycker allmänt att Fimpe har kännts lite trött nu de senaste veckorna. Han har inte varit lika pigg och glad vare sig jag ridit ut, hoppat eller ridit dressyr. Så jag tror faktiskt att jag ska stryka de inplanerade tävlingarna som kommer nu de närmaste veckorna och istället låta honom vila och skrota runt lite i hagen. Jag tror att det kommer att göra honom gott. Han växer ju och han är ju trots allt bara en bebis, även om de kan vara lätt att glömma då han har så pass har lätt för sig.  Skulle aldrig falla mig in att tävla och hoppa endast för min skull. Det ska kännas lätt och kul för båda!
 
 ♥♥♥

Tävling

| Postat i: Allmänt, Tävling
0
Brukar nästan alltid kolla på gamla rundor kvällen innan tävling. Man kan se vad som var bra, vilken känsla man ska försöka ta med sig och skapa när man rider osv. Tycker att denna 120 rundan är rätt bra. Surt nedslag på första hindret för att han höll på och busade lite innan med att byta galopp bak osv. men annars är den ju rätt bra. Minns att jag hade en bra känsla denna runda!
 

 
/Emma

Det visste ni inte...

| Postat i: Allmänt, Våra hästar
0
Om Fimpe: Fimpe är sex år gammal nu men han är inte riden så länge! I mitten utav september detta år är han sammanlagt riden i två år. Endast två år! Rätt konstigt att tänka sig. Min duktiga lilla kille :D
 
Här är en bild på han och hans förra ägare Ida när de hoppade och han endast var riden i 2 1/2 månad! :D bebis!
 
/Emma

Rut fredag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hej idag red jag ut igen men idag hade vi sällskap red exakt samma väg det gick bra :) Hon var lite spänd och trippig idag, men hon är lite brunstig och då brukar hon bli lite extra stressad. Och idag hände det mycket under ridturen vi mötte hundar och red förbi ridskolan där det var fölvisning, så där var det mycket folk, bilar och transporter .Men en klar förbättring :)
 
 
/ Johanna

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Började med att skritta fram runt den övre slingan på ridskolan. Den tar väl ca 20 min skulle jag tro. Sedan red jag in på gräsbanan och jobbade honom lite basic där. Han var lite springig i början och lite likadan som på träningen i onsdags. Men eftersom jag bara tog de lugnt och lät honom lugna ner sig innan jag sedan satte högre krav på honom så vart han kanon! Tyckte han var lite stel i vänster varv i början men efter att jag jobbat med förvänd galopp åt båda hållen och verkligen arbetat igenom med ställning och formning i det förvända, så vart han jättefin!
 
När jag var klar med galopparbetet så gick jag till framhoppningen som är en bana som ligger i anslutning till gräsbanan. Där stod det nämligen några småhinder framme på kanske 80-90-1m som jag galopperade över för att få lite känsla. Han kändes fin! :)
 
Skrittade sedan av honom runt den nedre rundan på ridskolan, tar väl också ca 20 min :)
Väl tillbaka i stallet schamponerade jag honom och gjorde honom fin inför tävlingarna imorgon!
Han har faktiskt fått tjock päls nu och jag har inte hunnit klippa honom, så att schamponera var ett måste. Han rullar sig liksom minst 2 gånger om dagen (direkt när han kommer ut och en gång när han ser att de närmar sig intag, haha. Sen vet jag ju inte resterande timmar..)Prövade att bara duscha av honom med vatten innan förra tävlingen och det var ingen vacker syn...;) Dammig.com haha..
 
 
/Emma

<3

| Postat i: Allmänt
0

<3


Fimpe torsdag

| Postat i: Allmänt
0
Fimpe fick vila idag. Ska rida ett lösgörande pass i paddocken imorgon och sedan duscha honom och fixa inför tävlingarna på lördag. :)
 
/Emma

Flisan torsdag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Skrittade ut tillsammans med Anna och vector. Red mot mink och var ute ca en och en halv timme. :)
 
 
/Emma

Torsdag

| Postat i: Allmänt
1
Hej idag red vi ut en sväng gick sådär eftersom att vi red ut själv menmen. Det löser sig nog framöver.
/ Johanna

Hoppträning Fimpe och Flisan

| Postat i: Träning
0
Fimpe: ja, vad ska man säga. Idag var ingen bra dag. Han var på springhumör och då är de inte så lätt helt enkelt. Får inte riktigt igenom något vettigt när han struttar på vilket är otroligt tråkigt. :( När vi började hoppa på småhinder så var de antingen struttig och lite hetsig galopp "uppåt" om man kan säga så, eller flack galopp framåt i högre fart. Det hjälper inte alls att rida på honom i de lägena som många tror, utan man måste lugna ner honom först innan man kan rida på "som vanligt" och få någon vettig ridning, galopp och form mot hindrena. Valde att efter ett antal försök med att "fixa" springet/struttgaloppen att rida iväg lite själv medans de andra hoppade och liksom jobba honom lite ensam, få honom att ta det lugnt och slappna av lite psykiskt. Efter det vart det faktiskt bra. Då kändes han som vanligt igen! :) 
 
Flisan: Hon var jätteduktig! Jag tycker det är svårt att hoppa hästar som man aldrig har hoppat förut. Alltså avstånd, känslan emot, galoppstorleken osv. Men det gick väl helt okej för att vara första gången. Trimmningen innan var rätt jobbig, jag var väldigt trött efter Fimpes lektion och denna prinsessa får man ju också använda mycket ben på, men jag tycker hon kändes rätt fin endå :) Det är verkligen en jättetrevlig häst som man får en bra känsla på emot hinder. Fina, fina lilla Flisan! ♥
 
Memlan å Flajs :D
 
 

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Flisan - Johanna skrev ju ett inlägg om vad vi gjorde så jag känner att jag faktiskt inte behöver göra det. :)
 
Fimpe: Red ut tillsammans med Anna och Vector. Vi tänkte rida en längre tur men klockan var så mycket när vi skulle rida iväg så vi tog en tur på en timme istället. Red förbi kyrkan och ner över bron till den där fina grus/sand vägen som finns där. Galopperade någon vända där och sedan travade vi av dom och skrittade hem. :)
 
Här ser man bron som man rider över.
 
/Emma

Frågor & Svar

| Postat i: Q&A
0
Johannas svar:

Nej jag har inte ridit Fimpe men vad jag har sett så tror jag at han är rolig att rida han ser framåt och sammarbetvillig ut. I hoppningen ser han framåt ut och han tar tag i hindrena på ett bra sett. Fimpe är en fin häst som rör sig fint och trevligt och hoppar med bra teknik :)
 
Jag har haft tre hästar innan Rut. Min första var en New Forest c-ponny valack e. Anydale Martine u, Storodalens Cecilie. Jag och Jacob tävlade La och Lb med bra resultat vi testade även på någon Msv b och var med i Mitsvenskas Elit lag ett år. Jacob var en bra första ponny han var super snäll att rida och ställde alltid upp fast än han kom lite fel. Efter vi sålde Jacob så köpte jag en d-ponny Chuan Lad, "Ludde". Jag och Ludde hittade varandra fort och första året tävlade vi Lb & La med vinster och många placeringar. Året därpå hoppade vi några msv b i debuten rev vi sista hindret i omhoppningen och jag var överlycklig, fina ponny! Han var en superfin tävlingsponny och världens mysigaste.
 
När Ludde såldes så hade jag tänkt sluta med ridningen men efter tre månader så ändrade jag mig och ridningen var verkligen något jag ville fortsäta med. Så pappa och jag åkte iväg för att provrida och vi hittade min första storhäst. Nämligen Seppe. Han hade varit i Sverige tre veckor då jag köpte honom, en val. från Belgien e. Navarone. En riktig kanonkula som hade hoppat 135. Vi började träna och tävla, det gick rätt bra men jag fick kämpa för Seppe var väldigt het! När tävlingssesongen drog igång gick det rätt bra för oss och vi tog några placeringar. Men efter ett tag började han bli halt så vi fick behandla, sen vart ha bra och vi åkte iväg och tävlade och första klassen gick alltid bra men sen började han stanna igen =/ Så efter ett stort antal veterinär besök beslöt vi och veterinären oss för att han skulle få somna in :( Men det vart nog den bästa lösningen, man vill ju aldrig att en älskling ska gå och ha ont hela tiden.
 
Emmas svar:
Nej, jag har inte heller ridit Rut, men jag red därimot hennes föregående häst Seppe några gånger. :)
Rut ser ut att vara samarbetsvillig men att man måste vara på henne lite för att bakbenen ska komma igång ordentligt. Men när hon väl kommit igång ser hon ut att vara jätteambitiös. I hoppningen ser hon framåt och rolig ut och hon är en häst som hoppar fint och kan fatta egna beslut. Dvs. inse att "nä nu matte ska vi hoppa av" och göra det, det är en bra egenskap tycker jag! Det tyder ju på att hon är väldigt hinderklok. :)
 
Jag har haft två hästar innan Fimpe.  Min första var en gammal ridskolehäst som jag och mamma köpte när jag var 12 år gammal. Vi köpte en liten storhäst så att mamma också skulle kunna rida när jag inte hann eller ville. Spelade även mycket fotboll under tiden vi hade honom. Jag var inte alls intresserad utav vad tävling hette och då passade han mig väldigt bra. Kunna rida i skogen och ha någon träning lite nu och då. Vi hade honom (Comet) i 3 år. När vi sålde honom hade jag ett uppehåll med hästar och satsade mer på fotbollen. Jag red några gånger i veckan på ridskolan men hade fotbollen som förstahandsval. När jag sedan kände att jag ville ha häst igen och att jag även skulle tycka att det var kul med tävling, så sa mamma att jag först fick vara med i ridskolans ungdomssatsning på häst för att vi verkligen skulle veta om intresset för att tävla var genuint. Sagt och gjort så blev det så.
 
Efter ungefär ett år i den satsningen så köpte vi min andra häst, Corinne. Hon var ett sto efter Cortez som var 8 år gammal när vi köpte henne. Vi tävlade med rätt goda resultat i ungefär ett och ett halvt års tid, sedan blev hon skadad om och om igen och veterinärerna hittade inte vart de satt :( Alltså de hittade ju såklart hältor men de var inte de som var själva problemet, utan de kom ifrån (som vi senare fick veta) ett medfött fel i ryggen :( Jag vart verkligen jätteledsen när vi fick beskedet att hon skulle avlivas och funderade på alla möjliga lösningar som skulle göra att hon fick leva. Men när hon sedan visade symptom för att hon hade ont när hon bara gick till och från hagen så insåg jag att det här går inte. 
 
Efter Corinne var jag rätt ledsen och nere, funderade på om jag verkligen ville hålla på med hästar, om de var värt det osv. Kom fram till att jag skulle provrida nya hästar i alla fall och om jag hittade någon som jag ville ha så fick de bli så, och gjorde jag det inte, ja då skulle jag inte heller ha någon.
 
Provred flera hästar som jag tyckte var fina och "okej". Skickade dem till min tränare men hon tyckte antingen inte att jag skulle ha den eller att den skulle varit lite mer si eller så. Hade typ gett upp hoppet när min tränare bad mig att åka och titta på en 5årig valack i Västerås. Jag ville först inte, jag hade lite töntiga anledningar och dom var: jag ville inte ha en unghäst, jag ville ha ett sto och jag ville ha en häst med ett fint namn (hahah!?!?...förlåt Fimpe♥) Åkte i alla fall dit och tyckte väl att han var gullig osv, men att han kanske var lite liten (Corinne var närmare 170 och han var 164, så ni kan ju tänka er..) Hade inte så stora förhoppningar på att jag skulle fastna för honom när jag skulle rida men där hade jag fel. Jag minns (och det här låter JÄTTE klyshigt men det är verkligen sant) att jag helt ärligt hann rida några varv innan jag bara satt och log för mig själv. Det var som att jag hade bestämt mig redan innan jag hade hoppat honom, haha! Inte så smart när man ville ha en hopphäst kanske ;) Men som tur var så var/är han ju jätteduktig på att hoppa så de var ju aldrig något problem. :)
 
..Och jaa.. det var väl min lilla historia haha ;)
Hoppas att du är nöjd med våra svar, annars är det bara att fråga mer :)

Dagens ridpass

| Postat i: Allmänt
0
Hej, idag red jag ut med Emma och Flisan, vi red övre och nedre rundan var ute i kanske 40 min skulle jag tro. Idag kändes hon pigg och stressad, kan bero på at hon har vilat lite. Hon vart spänd och studsig så fort vi skulle trava så istället började hon galoppera men efter ett tag så började hon slappna av lite och jobba på lite bätte =)
Imorgon är det hoppträning :D
 
/ Johanna

Dagens ridning

| Postat i: Allmänt
0
Idag ska Flisan få en skritt & jogging tur och Fimpe ska få sig en längre uteritt i alla gångarter:)
Just nu regnar det väldigt mycket, så jag hoppas att det lättar upp lite fram mot kvällen.
 
 
Imorgon blir det hoppträning med båda pållarna! :)
 

Glöm inte!

| Postat i: Allmänt
1
...Att följa oss på bloglovin! 


(klicka på bilden)

Det är ju ingen av er som verkar använda sig utav bloglovin', vilket är synd då de är ett jättebra sätt att hålla sig uppdaterad på bloggfronten! :)

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Red ut tillsammas med Maria, Tova och Frida. Vi red övre och klättrade upp till masten. Sedan red vi stigen vid kyrkan och kom ner till det lila bostadsområdet som finns där. Sen skrittade vi asfaltsvägen tillbaka till SRK. Vid ridskolan så red Tova och Maria hem och jag och Frida red även nedre och travade lite granna :) 
 
 
/ Emma

Flisan - Måndag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Red i ridhuset tillsammans med Anna och Vector. Värmde upp i alla gångarter och använde mig sedan av sockerbitar och jobbade över ett litet sockerbitshinder. Det gjorde jag mest för att känna av hur hon är mot bommar/hinder osv. inför onsdagens träning. Hon kändes bra!
Travade av och red sedan nedre som avskrittning.
:)
 
 
/ Emma

Film från Ånge

| Postat i: Tävling
0
Har nu lyckats ladda upp ena klippet från Ånge ;D
 
 
 
/ Johanna

Måndag

| Postat i: Allmänt
1
Hej hej hallåååå. idag har Rutan vilat så har inte så mycket att säga dåråå :) Hon fick iallafall nya dojjer idag.
 
Rut i krullig manefter att haft knoppar hela dan, på tävlingen i Ånge =)
 
/ Johanna

Filmen!

| Postat i: Tävling
1
 
/ Emma

Filmen

| Postat i: Allmänt
0
Det går sämst att ladda upp filmen. Förstår inte vad de är för problem?! Den som skulle laddats upp igår stängde av sig på 90%.. 90... orkar inte, haha. ;) Sen håller jag på att försöka få upp filmen igen och den har laddat i 20 min och har bara kommit till 40%.. Låter den ladda över natten så får vi hoppas att den är klar imorgon. Filmen KOMMER att komma i alla fall :)
 
/Emma

Fimpe Söndag

| Postat i: Allmänt
0
Fimpe fick en promenad idag! Duschade honom också och masserade samt limenenterade eventuellt ömmande muskler osv. :) 
 
Bild från i vintras, han har INTE på sig stalltäcke nu ;)
 
/ Emma

Flisan - Söndag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Red ut tillsammans med Anna och Vector. Vi red runt kvarsätt och båda hästarna skötte sig bra :) Flisan fick jag vara på lite med skänkeln för att hon skulle trampa på ordentligt och arbeta FAST vi inte var på ridbanan, haha. ;) Men då skärpte hon sig och jag tycker hon blev riktigt fin! Man liksom känner hur hon arbetar genom hela kroppen,skjuter på med bakbenen och blir lätt men endå stadig och bra i handen! Duktig tjej :) Galopp tyckte hon var roligt och la av några bocksprång innan vi kunde arbeta ordentligt i den gångarten också, haha! ;)
 
 
/Emma

Söndag

| Postat i: Allmänt
0
Idag var jag i stallet tidigt på morgonen och skrittade henne i ca 20 min =) sen åkte jag till Ånge idag igen fast på ponnytävlingar, gick bra för ponnytjejerna. Hjälpte Emma & Eve på framhoppningen de var super duktiga, Eve kom 3a i LC och Emma 2a i LB :D kanonduktiga tjejer :) Nu är jag super trött så ska se på en film och sen blir det sova =)
 
/ Johanna

Dagens resultat.

| Postat i: Tävling
1
Idag tävlade vi Ånge hoppade 110, 120.
I 110  var vi felfria i grunden och rev ett i omhoppninggen, hon kändes bra och var lite pigg. I omhoppningen rev vi som sagt ett kom lite snabbt mot hindret sen sköt hon ut bogen så fick med oss en bom ganska rejält. I övrigt så var hon bra :)
I 120 hade vi ett ner i grundomgången hon kändes superfin men vi fick ett skit pet, kom lite snett på hindret men jag tycker att hon var rätt slarvig ändå :p Men är ändå nöjd med dagens runda =)
 
 
/ Johanna

Dagens resultat - Fimpe

| Postat i: Tävling
0
Hoppade som sagt en 110 idag. Var inte den bästa rundan kanske, tog nån onödig väg osv, men jag la upp ett lite högre tempo i omhoppningen och det räckte i alla fall till en 4:e plats! :) Duktiga Fimpe!
 
 
Suddig bild.. :P
 
Filmen håller på att laddas upp, men de går väldigt trögt... Så den kommer väl imorgon antar jag ;)

Flisan - Lördag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Skrittade ut och klättrade lite med henne upp till masten. Masten är en lång och seg uppförsbacke som vi har på kungsnäs och den går som man hör på namnet -upp till en mast. Avslutade sedan med att rida nedre :) Kom hem rätt sent från tävlingarna som jag och Fimpe hade varit på, så hade inte tid att rida så himla länge idag. Men imorgon tänkte jag i alla fall ta med henne på en tur runt kvarsätt :)
 
 

Nu kör vi!

| Postat i:
0

Sitter i bilen och är påväg mot Ånge:) Fimpe hoppar en 110 idag, dels för att ta de lite lugnt och så att han ska få känna att de är lite lätt osv. :) De senaste tävlingarna har han ju gått 120 plus att de har varit tredagars, så de gör nog honom gott att få ta de lite lugnare/lättare :) jag tycker i alla fall att det känns viktigt!

Går inte att ladda upp en bild via mobilen :S

/Emma


Knoppad & rycktad

| Postat i: Allmänt
0

Nu har jag knoppat och rycktat hästen så nu är hon tävlings fin:) hon fick en dusch tidigare imorse oxå:) snart åker vi till Ånge :)
/Johanna


Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Red Fimpe en sväng på nya banan för att kunna rida över de små hindrena som var framtagna där. Värmde upp  i alla gångarter och sen började jag med att rulla över några upphöjda bommar innan vi sedan hoppade några språng på en oxer. Han var som vanligt och allt kändes ok, så jag nöjde mig rätt fort. Han ska ju endå tävla imorgon. Detta passet var ju mest för att han psykiskt skulle få rida an på hinder, så att han inte är döpigg och hetsig imorgon. Haha ;)
 
Red även en ridskolehäst idag. Den hade tydligen varit lite bökig så jag fick rida den med min mammas ridgrupp (mamma red såklart också) Jag tycker det gick bra. Problemet den hästen hade var att den tappade fokus och fokuserade hela tiden på annat och då stutsade den, galopperade lite på stället osv. Men om man var lite pillrig och gav den något nytt att tänka på hela tiden så gav den upp/återfann fokus och blev riktigt fin :)
 
Så nu är jag rätt trött. Har ridit och trimmat tre hästar totalt idag. Ska nu lägga mig och dega lite framför TV:n. Imorgon är det tävling! :)
 
/ Emma

Corline Fly "Flisan"

| Postat i: Dagens ridpass
0
Idag red jag Flisan på nya banan. Red inte så länge eller så intensivt, utan det var mer ett "känna av" pass. Se lite hur hon funkar osv. Hon var jättefin! Lite att hon ibland försökte med lite saker (vem klandrar henne när de är en ny ryttare, haha) och typ överböjde halsen istället för att använda kroppen korrekt när vi skulle göra skänkelvikning osv. Men sa jag till henne och rätade ut henne så blev hon direkt ambitiös! I galoppen var hon också jättefin. Fick "kicka igång" bakkärran lite för att hon försökte få lata sig någon enstaka gång. Då blev hon lite sur och la av en spark/bocksprång, haha. Men sen så blev hon jättefin och ambitiös!
 
Red som sagt inte så länge och när jag var klar skrittade jag av henne runt övre innan vi gick tillbaka till hennes stall. Där fick hon duscha innan hon gick ut i hagen igen, för hon var rätt så svettig. Det tyckte hon var skönt! En riktig mystjej är hon som älskar att bli gullad med, haha :D Spetsade öron till tusen så fort man jollrar lite eller klappar lite på henne. :) Gulligt!
 
/Emma

Dagens ridpass.

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hej, idag red jag och på nya ridbanan och red ett enklare markarbetspass. Hon kändes rätt bra, lite lång och låg i början men bättre på slutet. Idag red jag fram med gramanen tränade på slutor och tempoväxlingar som vi gjorde för Camilla Toll då vi tränade för henne. Sen red vi ut en sväng efter passet =) 
Imorgon ska vi tävla i ånge, blir en 110 och 120 för oss :)
 
 
/ Johanna

Film från Näset

| Postat i: Tävling
0
Bättre sent än aldrig brukar man säga, här är filmen från fredagens 120 på Näset =)
 
 
/ Johanna

Torsdag

| Postat i: Allmänt
0
Hej, idag fick Rut ta det lugnt var där och mockade och packade mat och gick ner till hagen och gav henne en massa morötter= GLAD RUT ;D
 
/ Johanna

Torsdag

| Postat i: Allmänt
0
Idag har Fimpe såklart fått vila då han har en tappsko. Hovslagaren kunde inte komma förräns på lördag och sko, men fick höra idag att han i alla fall kunde slå på tappskon imorgon! :) Då hinner jag ju rida innan helgen, och jag tänkte även hoppa lite själv imorgon :) Så om allt känns bra och går enligt planerna på morgondagens ridpass så åker jag nog till Ånge endå!
 
Har även varit ner till grannstallet en sväng. Jag ska rida Emelies häst Flisan tills på torsdag nästa vecka, för hon själv är nämligen utomlands! Alexandra (Emelies syster) visade mig vart Flisans saker fanns osv. :)
 
Här är Emelie och Flisan in action :D :
 
/Emma

Hoppträning

| Postat i: Tävling
0
Hej idag hopptränade jag och Rut för Catta, vi började med att rida fram på gräs banan gjorde mycket lösgörande arbete så som öppna. Vi red fram ganska länge hon kändes rätt bra känns som att vi har fått till markarbetet nu, äntligen! Sen hoppade vi fram, sen red vi en liten kombination  med bommar imellan och sedan fortsattade vi på ett räcke på kortsidan, la fokus på att få tillbaka hästen och få en bra sväng. Efter det så red vi en liten bana på låg höjd och försökte rida med mer samlad galopp än vanligt banhoppningstempo, där kändes hon bra och hoppade med rygg. När vi var klar med det red vi samma bana men på höjden som vi ska tävla ihelgen dvs 110-120. Här kändes hon kanon bra tills de sista hindrena där vi fick lite konstiga lägen, det var inte dåligt men jag red inte henne med så bra kontroll som jag borde, då blir hon lätt lite lång. Så vi tog om de hindrena en gång bara =)
 
 
/ Johanna

Borde väl inte ens bli förvånad

| Postat i: Allmänt
0
Hann rida fram några få varv i trav på hoppträningen innan Fimpe tappade ena framskon. Han blev inte skodd när han skulle för någon dag sedan pga att hovslagaren var sjuk, så han som växer så fort klarade såklart inte av de där lilla extra.. 
 
Hans hovar växer verkligen otroligt fort på sommaren, vi får nog korta tiden lite mellan skoningarna under sommarhalvåret (även fast han normalt skos var 6:e vecka..) Men men, man lär så länge man lever!  Ska också stryka mig på lördag då jag egentligen skulle ha tävlat i Ånge. Känns inte schysst att åka dit om varken han eller jag har hunnit fått förbereda oss med att ens hoppträna en gång innan. Jaja, shit happens life goes on. Men nu borde han ju snart ha avverkat den mängd tappskor en häst rimligen får ha!!... haha :P
 
/Emma

Rut tisdag

| Postat i: Allmänt
0

Hej idag vilade Rut :) så var där och mockade & fyllde mat sen gick jag ner och gosade med henne :)
Imorgon är det hoppträning :D

Bild från i vintras :)
/Johanna


| Postat i: Allmänt
0


Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Idag har jag ridit två hästar. Eller ja, en häst och en ponny, men de är kanske inte så noga haha.
Josefin i mitt stall behövde hjälp med sin ponny Gurra och frågade om jag kunde rida honom åt henne, så det gjorde jag. Trimmade lite på framhoppningen. I början var han rätt stark och lite omedgörlig, men eftersom att jag prövade nya trixs och fix hela tiden för att se vad han verkade svara bäst på så är det ju rätt förståeligt. I slutet vart han ok i alla fall. :) 
 
Fimpe trimmade jag på nya banan samt red lite ute i skogen. På banan så var han rätt bra. Känns också allmänt som att jag verkligen har hittat några fler knappar sen Camilla Toll träningen, mycket kul :)
 
 
Imorgon är det hoppträning! :D
/ Emma

Om jag var 10..

| Postat i: Utrustning
0
.. och hade en ponny så skulle jag velat haft dessa set med schabrak och luva från Equiline. (okej jag vill ha dom nu oxå fast jag snart fyller 20) hehe.
 
/  Johanna

Att leda en häst

| Postat i: Allmänt
0
En sak som jag tycker är väldigt intressant är att hur man står eller för sig i position till hästen har sån otrolig betydelse. 
 

Zon 1: Här har man den starkaste dominaspositionen. Det är den här positionen som stoet intar när hon har ett föl vid sidan.

Zon 2: 
Här har man den svagaste dominaspositionen. Ranglåga djur intar ibland den här positionen och signalerar att man är den underlägsna och den svagare.  Det som är konstigt är ju att de är den vanligaste positionen man har när man leder en häst?

Zon 3: Kan intas av ranglåga djur men också av den som har hög rang. Används när man arbetar en häst i lina.
 
 
 Detta hittar man i boken "Dansa med hästar". Rätt intressant!
 
 

Vila

| Postat i: Allmänt
0
Idag fick Fimpe vila. Han hade en sko som var lite sisådär och han ska skos imorgon så tänkte att det var lika bra att lägga in en vilodag. :)
 
går konstigt nog inte att ladda upp bilder :(
/ Emma

Måndag

| Postat i: Allmänt
0
Hej idag red jag ut med Sara & Eve skrittade bara barbacka mest för att hon skulle få röra på sig =) 
Skulle ladda upp en bild men blogg.se vill inte sammarbeta :@
 
/ Johanna
 
 

Hästar som krafsar på gången

| Postat i: Tips
2
Här kommer ett litet tips/förslag på vad man kan pröva om man har en häst som har ovanan att krafsa mycket på gången.
 
Istället för att gå fram och slå till den/rya i åt den eller på annat sätt ge hästen uppmärksamhet när den krafsar, så kan ni pröva att utan ett ljud bara gå fram till hästen och backa den några steg och sedan ta fram den lika många steg.  Gör så varje gång hästen krafsar med hoven och till sist kommer den nog inse att det är jobbigare att stå och kraffsa med hoven istället för att stå stilla.  ... I alla fall om den är smart, haha 
 
/ Emma

Camilla Toll träningen

| Postat i: Träning
0
Red ju som sagt för Camilla Toll i lördags kväll. Hade en jättenyttig träning där jag fick jobba med att öka,minska, rakrikta osv. Jag gillade verkligen att hon innan vi började passet frågade vad jag ville öva på och sedan utgick från det. Det kanske inte blir så kul för er att titta på eftersom att det för de mesta är samma, samma, samma.. MEN det var verkligen nyttigt för mig och Fimpe. Hittade lite nya knappar så det känns ju jättebra. Det var också kul att jag fick träna dessa saker på en lite halvdålig dag eller vad man ska säga. Han var inte den lättaste hästen igår men & andra sidan så är de ju också det jag vill ha hjälp med, hur man ska hitta knapparna och få det att fungera de svåra dagarna. Så jag är verkligen jättenöjd! Jättebra tränare och duktig häst :)
 
 
UPDATE: Filmen krånglar så lägger till den sedan.
 
/ Emma

Tömkörning

| Postat i: Dagens ridpass
0
Idag hjälpte Lena mig att tömköra Fimpe. Jag hade aldrig provat det med honom förut & visste inte hur han skulle reagera, så jag tänkte att de var bäst att ha någon riktigt kunnig som var med första gången. :)
Han var i alla fall jätteduktig! Arbetade såklart mest basic på volt och lite runt fyrkantsspåret, men han var verkligen jätteduktig och cool även om han ibland undrade vad vi riktigt höll på med. Haha. ;)
 
/ Emma

Uppdaterar snart om helgen

| Postat i: Allmänt
0
Har haft stalljour idag plus fått hjälp med att tömköra Fimpe för första gången, så har inte haft tid att uppdatera. Men skriver strax inlägg om både Camilla Toll träningen samt tömkörningen! :)
 
/ Emma

Helgträning

| Postat i: Träning
0
Hej, eftersom att jag var tvungen att jobba igår så hann inte blogga. Men här kommer sammanfattningen av dessa två dagar med Camilla Toll träningen.
 
Lördag:

När man tränar för Camilla så rider man i 30 minuter, så man rider fram själv jag brukar rida fram i ca 20 min innan. Så vi började med sluta vilket hon har lite svårt för men Camilla sa att jag inte skulle rida den så skarp utan att tänka mest på ställningen då började hon förstå vad jag ville och jobbade på bra=) Mycket av fokuset låg också på att hon skulle lyssna fram och tillbaka precis när jag ville. På slutet red vi förvänd galopp det gick sådär, jag ,åste tänka mer på att driva henne i den då hon brukar bli för lång och sedan byta galopp. Men efter lite peppning så gick  gick det bra med.
 
Söndag:

Red fram i 20 min idag igen, idag började vi med sluta i galopp och idag kändes hon mycket bättre och jobbade på bra =) Idag så tränade vi på öppna också det har vi haft lite svårt för eftersom att hon brukade avvika från de linjen jag ville att hon skulle vara på. Vi tränade på bakdelsvändningar i galopp och det gjorde hon mycket bra =) Men idag var det inga problem, avslutade med förvänd galopp och tempoväxlingar idag med. Idag var hon mycket starkare i den förvända och kändes riktigt bra, samma i tempoväxlingarna hon lyssnade verklingen framåt och tillbaka :D
 
Det Camilla tyckte att vi hade förbättrat var formen, hon är mycket stadigare i formen nu än sist vi tränade för henne. Men nu när hon är så mycket bättre i formen ville hon att jag skulle ställa mer krav på henne, hon måste lyssna tillbaka på en gång och likaså framåt. Men jag fick med mig många nyttiga och bra tips. Så sammanfattat så är jag jättenöjd med helgens träningar :D
Trött tjej efter träningen <3
 
/ Johanna

Mot SRK!

| Postat i: Allmänt
0
Ska strax bege mig till klubben! Det är ju Camilla Toll träningar (dressyr) i helgen och Johanna ska träna klockan 15:00, så jag ska åka dit och kolla lite. Ska försöka fota om kameran är på bra humör, haha :)
 
Själv tränar jag klockan halv 8 ikväll! :o Lääänge kvar.. Men kul ska det bli! Min och Fimpes första dressyrträning för en dressyrtränare :D Kommer skriva om passet imorgon för jag ska bort ikväll och eftersom träningen är så pass sen så kommer jag att behöva stressa jättemycket hemma för att ens hinna överhuvudtaget.. ;)
 
Har även varit och handlat lite förnödigheter till Fimpe idag. Köpte arnika, morötter och en ny grimma som hade jääättemjuk fodring på alla sidor. Alltså inte bara på nackstycket/nosgrimman utan på sidostyckena med! Så humla mjuk och fin så jag och mamma kunde inte motstå den. Speciellt inte när Fimpe har lätt att få skav, han är jättekänslig stackaren! Har försökt med ludd runt hela lädergrimman men de äter hagkompisarna upp ;) haha..
 
Nu måste jag åka, men här är grimman i alla fall:
 
/ Emma

Nu ska jag åka iväg till Näsets RS

| Postat i: Allmänt
1
Gissa vad jag ska göra där? :O
 
/ Emma

Fortfarande lika magiskt!

| Postat i: Allmänt
0
Denna runda kommer nog alltid att förbli magisk.
Oerhörd inspirationskälla!

/ Emma

Talisman Fly Bonnets

| Postat i: Utrustning
0
En sån här vill Rut ha =) Jättefin oxå glittrar den :D
 
 
En i blått vill Rut ha, det har hon sagt till mig ;)
 
Så kan man välja kantband om man vill ha swarovski-stenar & vilken form man vill ha på huvan.
/ Johanna
 

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Började med att rida ut. Red övre och nedre i alla gångarter som lite uppvärmning innan jag började trimma honom. Arbetade med öppna, sluta, skänkelvikningar, fattningar samt förvänd galopp. Han var verkligen jättefin idag och hade en bra och avspänd takt och inte den där trippiga som de lätt kan bli om han är lite taggad. Sluta tyckte han var lite konstigt i början, förmodligen för att jag inte gjort de så mycket på senaste tiden, men då tog jag hjälp utav lite volter. Red längs medellinjen och gjorde volter som jag sedan behöll ställningen och formningen ur och  liksom "fortsatte" eller vad man ska säga ut till fyrkanstspåret. Efter den övningen/det förtydligandet med vad jag faktiskt ville så var han verkligen klockren! Hade jämn och bra takt och trampade fint som han skulle med eftergift och ställning. 
 
När jag var nöjd med passet så travade jag av honom och sedan red jag ut igen. Lät honom skritta av runt nedre rundan så han fick chans att coola ner sig ordentligt. Sedan väl tillbaka i stallet så duschade jag samt linimenterade honom. Det tyckte han var skönt! :)
 
 
Nu har han ju fått haft ett tag med väldigt lugn ridning för att återhämta sig från tävlingarna, så nu är de dags att börja trappa upp lite igen. :D
 
/ Emma

Ruts mamma.

| Postat i: Våra hästar
0
Ruts mamma var en framgångsrik steeplechase häst, 1999 kom hon tvåa i Svensk Grand National.=)
 
http://www.youtube.com/watch?v=4L9wEvvoFMY
 
Här är en länk för er som vill kika =)
 
/ Johanna

Rut fredag=)

| Postat i: Allmänt
0
Hej hallå, nu är jag hemma från stugan så ska börja göra mig iordning för jobbet. Idag red Sara som sagt, hon skrev och berättade att Rut hade varit jättefin idag, känns bra inför morgondagens dressyr träning =) 
 
saknar mitt <3 (var där senast igår, men ändå)
/ Johanna

Hemskt men sant

| Postat i:
0


Torsdag

| Postat i: Allmänt
0
Hejsan, idag fick Rut vila eftersom att jag och min kompis ska till sommarstugan i Höga Kusten ikväll efter att jag har slutat jobba. Var där och mockade och fyllde på mat, tog in henne lite tidigare idag. Det regnade jättemycket så jag tyckte synd om henne =( hehe. Imorgon ska Sara rida lite lätt markarbete eftersom att jag inte hinner rida när jag kommer hem för då ska jag jobba och när jag är klar på jobbet är det för sent. 
På lördag & söndag ska vi träna för Camilla Toll, längtar :D
 
 
/ Johanna

Övik

| Postat i: Allmänt
1
Idag får Fimpe sin sista vilodag för denna vecka. :) Åker till övik och stugan för att hälsa på mormor och morfar samt uppvakta min bror där tillsammans med dom eftersom att han snart fyller år (den 24). Eftersom att han ska flytta "hem" till Umeå där han pluggar så firar vi honom hos dom påväg dit liksom. Så slipper mormor och morfar åka så mycket fram och tillbaka:)
 
 
I helgen ska vi träna för en jätteduktig dressyrtränare! Det blir kul :)

Dagens ridpass.

| Postat i: Allmänt
1
Hej, idag så hoppade jag lite, men började med att rida fram och gjorde skänkelvikningar & öppnor, hon kändes fin och mjuk =) Sen började jag med att hoppa fram på ett långt hinder på volt. Efter det så hoppade jag en linje (räcke, oxer) Där jag varierade på 6 och 5 galoppsprång. När jag hade gjort det så hoppade jag en liten slinga några gånger och även där kändes hon rätt bra =) Avslutade med ett lite högre räcke med lång anridning, det är något jag har haft lite svårt med på tävling men det gjorde hon bra de flesta gångerna, fick lite knepiga lägen även idag men löste det bra. Ett bra ridpass idag med =)
 
Rutan <3
 
/ Johanna
 
 
 

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Red på nya banan idag och trimmade lite. Jobbade med övergångar,öppna,sluta,skänkelvikning samt mycket förvänd galopp. När han ligger på lite och inte riktigt lyssnar tycker jag oftast att det blir bättre när jag har ridit förvänd galopp. Han kan ju liksom inte springa på lika mycket i förvända då de kräver mer koordination och balans, så det blir att han väger av lite själv, och då blir han mer ridbar när han är på springhumör. Efteråt är han alltid mycket bättre också, eftersom att jobba i förvänd galopp med varierande ställning (speciellt ställd åt det motsatta håll som du rider galopp) är bland de mest lösgörande man kan göra. :)
 
/ Emma

5 saker du inte visste om mig

| Postat i: Allmänt
0
1. Min absoluta favorithögtid på året är julen! Längtar efter julen redan nu!! Haha. Dock inte snö osv. Utan mer julafton och allt runt omkring det.
 
2. När jag började rida så förstod jag inte riktigt vad det roliga med att tävla var.
Jag tyckte att rida, pyssla och vara i stallet i sig liksom var själva grejen med hästar, varför skulle man göra något annat?!
 
3. Jag är inte allergisk mot någonting (vad jag vet om)
 
4. Jag är en riktig djurvän, men de finns djur jag verkligen har svårt för: Ormar, spindlar/kryp, samt hajar. Även om jag är livrädd för dessa, så faschineras jag extremt mycket av hajar och älskar att se på typ "shark week" på animal planet! ;)
 
5. Jag har haft rätt många djur, sammanlagt: 2 hamstrar, 2 katter, 1 hund, 20 + kaniner (hahahh tappade räkningen tillslut) och 3 hästar.
 
/ Emma

Vila

| Postat i:
0

Idag fick Fimpe vila! Åkte till stallet och mockade, pysslade osv. :) Så han får ta det lugnt, men de ska inte jag! Tänkte nämligen ge mig ut på en längre springtur nu. Det är inte bara hästarna som behöver bra kondition ;)


Nästa Tävling!

| Postat i: Allmänt
0
Nu längtar jag verkligen till nästa tävling :D Så nästa tävling som vi är anmälda till är i Ånge den 18 augusti, då ska vi hoppa 110 & 120 =) 
 
Bild från första tävlingen i vintras <3
 
/ Johanna

Regn, regn och åter regn.

| Postat i: Dagens ridpass
0
Idag skulle jag och Sara rida ut en lite längre tur tänkte vi, men när jag åkte till stallet regnade det (som det gjort typ hela sommaren). Hästarna hade inga täcken på sig så de var jätteblöta så vi la på regntäckena och skrittade ut barbacka istället. Vi var ute i kanske 45 min och skrittjobbade red upp till masten en gång också. Det är en backe på en av ridvägarna som är lite brantare och kanske 150 m lång som vi brukar använda som klätterbacke, superbra! =)
 
 
 
 
/ Johanna

Bilder från SSHS

| Postat i: Allmänt
0
 
Bilderna är tagna av Sofie Gustafsson
/ Johanna

Variera träningen - få en friskare häst

| Postat i: Allmänt
0
Hittade en bra artikel som jag tänkte dela med mig av:
 
Oavsett om du rider dressyr, barockridning, hoppning eller distans så mår hästen bra av en allsidig träning. Lite variation kan dessutom åstadkomma underverk med din hästs motivation! :)
 

Din häst blir inte en bättre dressyrhäst bara för att du sitter i ridhuset och trimmar varje dag. Och inte förbättras hopptekniken av att du bara tränar hoppning. Snarare tvärt om! Ensidig träning kan dels orsaka skador på hästen, dels göra att hästen tappar motivationen och ni kommer inte vidare.

Satsa istället på att variera träningen och få en vältrimmad atlet till häst, som dessutom kanske tar ett språng i utvecklingen i er specialgren!

 

Startade på humansidan
Idén att variera träningen startade på humansidan för några år sedan. Man genomförde en studie på löpare som visade att 10% av de aktiva löparna skadade sig varje år. De löpare som satsade på att variera träningen med andra aktiviteter, till exempel cykling, tyngdlyftning, simning eller liknade, skadade sig inte alls i samma utsträckning och förbättrade dessutom sina löpresultat.

Idag är det ett utbrett träningssätt bland elitidrottare att kombinera sin specialgren med en eller två andra aktiviter för att få en mer allround träning.

Hur många hästar som skadas varje år på grund av felaktig och ensidig träning är svårt att säga, men siffrorna i försäkringsbolagens statistik talar sitt tydliga språk. Säkert skulle en del skador kunna undvikas med en mer varierad och bättre planerad träning.

Hur varierar man träningen?
För att få en allsidig träning av hästen ska man använda sig av en rad olika aktiviteter, så som:

  • longering eller tömkörning
  • markarbete/dressyrträning
  • hoppning
  • "road walks"
  • klättring
  • galoppjobb

Specialiserar man sig på en sak, till exempel dressyr eller hoppning, är det - förutom skaderisken - risk att man bara utvecklar hästens färdigheter inom ett område. Dessutom byggs endast de muskler upp som hästen behöver för just det arbete den utför i stället för att den blir allround-tränad.

 

Börja träna hela hästen
Ryttaren kan när som helst starta ett träningsprogram med varierad träning. För ett tävlande ekipage kan det dock vara klokt att inte chocka hästen med ett nytt träningsprogram några dagar innan en tävling. Börja i stället drygt fyra veckor före planerad tävlingsstart, vilket ger en vältränad och förberedd häst när det väl är dags för tävling.

 

Fokus på tre områden
När man lägger upp ett varierat träningsprogram ligger fokus på tre områden.

  • Arbeta muskler, hjärta och lungor
  • Bygga upp skelettets och senornas hållbarhet
  • Utbilda hästen och få den mer lösgjord

Träningsprogrammet utgår från dessa tre områden och varje träningspass ska ha som mål att uppfylla minst ett av fokusområdena.

Muskler och kondition byggs upp ganska snabbt och hästar behåller sin kondition och styrka i cirka en månad utan träning. Det bästa sättet att träna muskler, hjärta och lungor är klättring och snabbjobb i galopp. Satsa på intervallträning i stället för att ligga i långa, tunga jobb. Klättra eller galoppjobba i korta perioder, blandat med skrittpauser för återhämtning.

Träna senor och skelett
Det tar drygt två år av konsekvent träning för senor och skelett att nå full styrka. Studier på arbetande hästar har visat att temperaturen i senorna kan nå över 44 grader under träning och det är inte ovanligt att ridhästar får cellförändringar i fibrerna i senorna. Vill det sig illa kan förändringarna leda till skador.

För att stärka senorna är det viktigt att arbeta på olika underlag. Arbete på hårt underlag, till exempel en väg, gör senorna starka men också lite "stumma". Mjukt underlag gör senorna elastiska och arbete på lite ojämnt underlag gör att senorna lär sig att anpassa sig till varierad påfrestning.

Varierat underlag är dessutom bra för hästens hovar. Man måste vara lite försiktig när man börjar att arbeta hästen på hårt underlag och inte gå i för högt tempo för länge. Gå gärna på långa road walks i skritt och i korta travpass. Kan du variera underlaget under ett och samma träningspass är det allra bäst.

 

Variera skolridningen
Dressyr, markarbete, tömkörning eller hoppning hjälper till att lösgöra hästen och tränar lydighet och följsamhet. Tänk på att även variera den här typen av arbete.

Några tips:

  • Öka inte mängden ridning, variera det befintliga arbetet i stället.
  • Ha en dag i veckan för återhämtning, vilket inte betyder boxvila. Skritta ut i stället. Planera också träningen så att ett hårt pass en dag följs av en dags lättare pass.
  • Koncentrera dig på en sak i taget.
  • Ge din häst nya uppgifter hela tiden, för att hålla motivationen uppe.
  • Sätt upp mål för din träning och för träningsdagbok.

Ett veckoschema
Så här kan ett veckoschema för varierad träning se ut:

Dag 1:
Dressyr, ca 30 min effektivt arbete inklusive lösgörande arbete.

Dag 2:
Uteridning med två sekvenser av klättring/galoppjobb.

Dag 3:
Longering eller tömkörning

Dag 4:
Lång skrittur på varierande underlag

Dag 5:
cavalettiarbete eller hoppning, effektivt arbete under 30 min

Dag 6:
Uteridning på varierat underlag i skritt och trav

Dag 7:
Vilodag


Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Red ut tillsammans med Fredrika och hennes nya häst idag. Vi red till kvarsättsskylten och tillbaka (hov-vägen). Red i alla gångarter och hästarna verkade tycka de var kul. Välrastade är de i alla fall:)
 
/Emma
 

Uppdaterar snart!

| Postat i:
0

Är och köper mat till mig och brorsan så uppdaterar om dagens ridpass osv så fort jag har kommit hem :) /Emma


Lagfinalen OS 2012

| Postat i: Allmänt
0
Ser just nu på lag finalen, säger bara Nick Skelton och Big Star vilken inledning på omhoppningen!! Och vilket ekipage!! :D
Nu kom andra nollan för England! HEJJJAAAA :D
 
/ Johanna

Dagens ridning.

| Postat i: Allmänt
0
Idag red jag ner till nya banan igen och hade Sara med mig, Vi började med att rida slutor men det tyckte Rut var lite svårt och jobbigt. Hon gjorde det däremot mycket bättre i höger varv än i vänster, så började att flytta henne i skänkelvikning och sen försatte vi med slutor igen och då gjorde hon det mycket bättre. =)  Idag kändes hon jättefin  avslutade med lite hoppning idag där kändes hon fin och gick att korta och länga precis som jag ville med andra ord ett bra ridpass idag :D
 
/ Johanna

Schockemöhle Höst/Vinter 2012

| Postat i: Utrustning
0
Har suttit och kikat på Schockmöles kommande kollektion mycket fint säger jag bara ;D
 
http://www.schockemoehle-sports.com/katalog/broschuere_hw2012/blaetterkatalog/index.html 
 
/Johanna

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Inge vidare väder = red inomhus. Red inte så jättelänge utan ca en halvtimme kanske. Han kändes fin :)
 
 
/Emma
 

Lördag och söndag

| Postat i: Allmänt
0
Igår hann jag inte blogga eftersom att vi hade städdag i stallet och sen när jag kom hem var jag tvungen att skynda mig att duscha för att sen åka till Sanna för att fixa mig inför konsertfesten där Melissa Horn och Tomas Ledin spelade :D

Så.. Lördagens ridning: Skulle som jag skrev i fredags fortsätta på samma sätt som i fredags. Jag och Sara red ner till "nya" banan, Sara hjälpte mig lite under passet. I början var hon stark och bökig i handen men efter ett tag så kändes hon jättefin. Fick lite tips av Sara som att jag skulle tänka lite sluta för att få henne bättre på yttertygeln och för att hon skulle spåra. Red oxå lite förvändgalopp där kändes hon rätt bra med. Det är något jag behöver träna mer så att hon blir starkare och får bättre galopp där. Överlag var hon jättefin. 
 
Idag så fick hon vila mest för att jag var trött och hade jobbat morgonpasset på jobbet, Så var där och mockade och fyllde på mat och hälsade på henne i hagen=) hon såg ut att må bra och var väldigt nöjd med att bara få äta massa gräs;)
 
 
/ Johanna

Blixtar och dunder

| Postat i: Allmänt
0
...magiska under, lalala.. Nä ok. Nu är det bra. ;)
 
Vill börja med att säga FÖRLÅT för dålig uppdatering men jag har haft fullt upp samtidigt som det har varit ett riktigt oväder här där jag bor både igår och i förrgår så har inte vågat haft modemet osv i. Inte värt att riskera det ;) Mobilens internet har också varit jättesegt så därför lyckades jag inte mobilblogga heller.. Men men! Sånt är livet. Fimpe vilade i alla fall igår. Åkte dit och borstade, kollade igenom honom, mockade osv.
 
Idag ska han få ta en tur i skogen eller trimma lite, det beror på väder och vind. Kan vara lurt med åska idag också och då vill jag ju inte direkt vara ute i skogen. Jag HATAR åska, tycker det är obehagligt..Hörde hur det mullrade förut! :(
 
 
Är lite extra rädd nu också eftersom att det faktiskt var ett hus som TRÄFFADES av blixten och BRANN NER bara någon km från mig :o Helt sjukt läskigt!
 
Men jaja, nu ska jag slänga i mig lite mat och sedan bege mig mot stallet! Uppdaterar mer senare :)
 /Emma
 

Dålig uppdatering!

| Postat i: Allmänt
0
Förlåt förlåt från oss båda! Detta ska gottgöras :)
 

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Jobbade Fimpe lite i ridhuset idag pga åskan. Jag hatar verkligen åska :(  Fimpe var i alla fall fin och ambitiös. Red inte så länge då planen denna vecka som sagt är att han ska få ta det lugnt. :)
 
 
/Emma

Comfort Zone Lapel Rugu

| Postat i: Utrustning
0
 
Ett sånt här täcke skulle jag vilja ha till Rut, ett marinblått då. Har bara hört bra saker om de och de ser super mysiga ut, hihi ;D

Dagens ridpass.

| Postat i: Träning
0
Idag tränade vi som sagt för Catta, hon kändes sådär men jag har ju inte trimmat speciellt mycket på senaste tiden så det kan ju beror på det. Vi började med skänkelvikningar i alla gångarter och la mycket fokus på det under hela passet. Hon vart väldigt trött men kändes ändå mer avslappnad och lösgjord mot slutet. Imorgon ska jag rida själv och försöka efterlikna passet som vi red idag. Hon brukar vara bättre andra dagen så vi fär väl se ;)
Känner att jag inte har fått tillfälle att ta igenom det som jag har behövt i markarbetet den senaste tiden eftersom att vi har tävlat en hel del. Men nu är det dags så dom kommade veckorna kommer jag fokusera på markarbetet och då passar det ju perfekt med Camilla Toll träning nästa helg, är galet peppad :D
 
/ Johanna
 
 

Tips

| Postat i: Tips
0
Det är nog många som inte tänker på att man inte ska lägga på skrittäcket direkt efter ett hårt träningspass. Varför ska man inte göra det? Jo, för om man gör det så hindrar man hästen från att avge den värme som den försöker bli av med genom att svettas. Så därför är det bra att man väntar några minuter! :)
 

Intressant studie!

| Postat i: Allmänt
0
I en studie som E-G. Haking har gjort konstaterades att 73% av alla rivningar och stopp kommer i högervarv på medelsvår nivå. Denna Studie gjordes på 5000 starter, på hälften stor häst och hälften ponny.
 
Detta kan ju vara lite tankvärt tycker jag ;)
 
 
Källa: http://www.haking.se/bakgrund/
 
/ Johanna

Baka, baka liten kaka

| Postat i: Tips
0
Jag och Johanna gjorde ju som sagt hästgodis tidigare idag. :)
 
Ingredienserna:
1. ta några deciliter mjöl (beroende på hur mycket godis du ska göra)
2. Ta sedan lika mycket havregryn
3...och lika mycket sirap (melass går också bra att använda sig utav)
4. Forma till små kakor. Tänk på att de inte ska vara för tjocka.
In med dem i ugnen och efter 10-15 min är de klara!
'
Våra var lite lösa i mitten så vi körde dom lite längre tid, men i efterhand så skulle vi nog ha nöjt oss med den vanliga tiden. För kakorna stelar rätt mycket när de svalnar också. Så våra vart lite i de hårdaste laget kanske, men det funkar endå :) En sak att tänka på om ni ska göra själva.
 
Fimpe provsmakar i stallet "vad fasen har du nu gett mig?! :S :("
 "Fast... de var ju rätt gott, hehe. Får man en till elleeerrr?"
Resultat: Mycket bra! Han gillar inte vissa saker som jag trodde att han skulle tycka om, typ som banan osv. Men dessa gillade han verkligen. Så det var ju tur :)

Vila

| Postat i: Allmänt
0
Fimpe ska ju vila lite extra denna vecka så han fick stå idag också.
 
Betade honom en liten stund också :)
 
/Emma

Vasco

| Postat i: Dagens ridpass
1
Red ut en sväng även idag. Han var jättesnäll och var mycket piggare idag och gick på bra :)
 
Jag och Vasco idag

Kung på att baka

| Postat i: Allmänt
0
Jag och Emma håller just nu på att baka hästgodis till våra pållar. Bilder,resultat och betyg kommer senare! ;)
 
..Hoppas det blir bättre betyg än såhär..;)
/Johanna

Rut Torsdag.

| Postat i: Allmänt
0
Idag fick Rut vila, så vara bara i stallet och mockade och packade mat & som vanligt gick jag ner till hagen och kollade till henne =) Imorgon ska jag träna för Catta, men mer om det imorgon.
 
 
/ Johanna

Visste ni...?

| Postat i: Tips
0
Att den sidan som hästen ofta kan kännas stelare och/eller mer ovillig att böja på, inte alltid är hästens svaga sida? Att hästen är mer ovillig i den sidan kan tyda på att den helt enkelt orkar hålla emot mer.  Alltså kan det vara hästens starkare sida!  ...Klurigt men tänkvärt..:)
 


Besöksrekord!

| Postat i: Allmänt
1
Vad kul att ni är så många som kikar in här! :D Glöm inte att lämna spår efter er bara ;) Ju mer ni kommenterar era åsikter och tankar, ju bättre blogg blir det ju i slutändan! :D
 
/ Emma och Johanna

Vasco

| Postat i: Dagens ridpass
0
Red ut med Lisa och Selma. Gick även in på en bana och galopperade något enstaka varv åt varje håll pga leran på nedre. Ville inte att han skulle halka till. Försökte att rida på så raka spår som möjligt. Han var lite seg i början men kom sedan igång fint. :)
 
 
Gulliga Vasco :)

Kvarsätt

| Postat i: Dagens ridpass
0
Fimpe fick sig en längre ridtur idag, nämligen runt kvarsätt. Jag red med Lisa och Sigge och vi galopperade samt travade rätt mycket så de fick röra på sig ordentligt. Fimpe arbetade på bra och tyckte det var kul! Låg på en del vissa stunder, men han var endå väldigt lugn för att ha vilat. :)
 
Bebisen, haha :)
 
 

Film från Näset

| Postat i: Tävling
0
Som sagt, inte direkt den bästa rundan från min sida. Det kändes som att vi inte var så pass samspelta som vi kan vara..men men, här är filmen i alla fall!:
 
 
 
/ Emma

Dressyr träning!

| Postat i: Allmänt
0
Nästa helg ska jag & Rut träna för Camilla Toll, vi har gjort det två gånger förr. Efter båda gångerna kände jag att jag hade hittat flera nya "knappar", vilket är superkul. Camilla är verkligen jätteduktig och anpassar passet bra till mig och Rut som behöver träna lite "hopp-dressyr". Längtar jättemycket nu, känner att vi behöver den här träningen nu :D
 
 
 
 
 
/ Johanna

Dagens ridpass!

| Postat i: Allmänt
0

Idag red vi ut med sällskap vi red ner till en ridplan där jag red ett lättare markarbetspass. Ville mest känna så att allt kändes som det skulle :) sen skrittade vi ut en längre bit på hemvägen. Har inte så mycket att säga om dagens ridpass hon kändes rätt bra:) / Johanna


B Vertigo

| Postat i: Utrustning
0
Fint från B Vertigo: 

Dagens planer

| Postat i: Allmänt
0
Fimpe ska få gå en tur i skogen i alla gångarter (om underlag och väder tillåter) tillsammans med Lisa och Sigge. Vasco tänkte jag nog skritta ut, ev lite trav om underlaget är att räkna med :)