Söndag!

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Hejhej här kommer ett sent inlägg!  Har jobbat idag och sedan åkte jag direkt till stallet och efter det till Johanna, därav den dåliga uppdateringen. Jag red i alla fall ut tillsammans med Kerstin & Vasco och Jossan & Gurra idag! Vi red förbi hov, mot kvarsätt, och var ute i drygt en och en halv timme! Skrittade mest men de blev även en del trav. Red på hacket och han kändes fin! :)
 
/Emma

Söndag!

| Postat i: Allmänt
1
Hej! Idag red Sara Rut och hon sa att det hade gått bra, hon hade ridit dressyr i ridhuset =)
Jag har jobbat hela dagen så åkte till Rut en sväng nu på kvällen och pussade lite på henne, hann  även med lite shopping idag =)  Det vart ett par nya ridvantar, då mina mystiskt har försvunnit från stallet :P Köpte ett nytt pannband och godis till Rut oxå :)
 
Jag älskar ju blingpannbanden så vart ett guldigt den här gången :D
 
Det till höger köpte jag idag :)
 
/Johanna

Benskydd

| Postat i: Utrustning
0
Häromdagen så köpte jag ett par nya benskydd till Fimpe. Han tappade ju ett par i hagen när vi släppte ihop dem och pga. att de är så mycket snö så lär de inte komma fram förrns till våren.. ;) Eftersom jag inte vill slita på endast ett par benskydd (som dessutom är tävlingsbenskydd) så köpte jag ett par som jag kan ha när jag tränar och rider ute i skogen :)
 
Köpte dessa på Hööks:
 
De kostade bara 299:-! :)

Hahaha klockren!

| Postat i: Allmänt
0

Kvällstur

| Postat i:
0

Det blev en kvällstur idag! Det har regnat så de är rätt halt :( får se om de funkar att trava och galoppera lite längre in i skogen :)


Mitt upplägg för kommande vecka

| Postat i: Allmänt
0
Tänkte precis som johanna dela med mig utav veckans schema. Är de något ni skulle vara intresserad utav att läsa kontinuerligt? :) 
 
Lördag: Uteritt
Söndag: längre skritt-tur
Måndag: Markarbete
Tisdag: Uteritt 
Onsdag: Vila
Torsdag: Uteritt med fokus markarbete
Fredag; Leif Hall träning
Lördag: Leif Hall träning
 
Jag försöker att skippa ridhuset så mycket det går och istället rida markarbete utomhus,det blir ju mycket roligare för både mig och honom. Men denna vecka blir det tyvärr 3 dagar i ridhus. Inte så mycket att göra åt då de är viktiga och nyttiga träningar!

Haklapp

| Postat i: Tips, Utrustning
0
Igår köpte jag en sån här till Fimpe:
Vissa har tyckt att de har varit lite orolig i hagen så satte på den i förebyggande syfte.
Det finns ingenting som säger att han biter i andras täcken liksom, men de kändes lika bra att göra så att det blir lugnt.. Tänkte även att den kan vara bra att ha så att han kommer av sig med att försöka knäppa upp täcket fram. Visserligen har det bara hänt en gång sen han flyttat upp till nya hagen, men man kan ju aldig vara säker med denna filur .. ;)
 
För er som inte har sett en haklapp förut eller vet vad den är till för så är det en "haklapp" gjord utav hårdplast som man spänner fast i grimman för att förebygga att hästarna ska kunna bita på täcken. De kan äta osv. utan problem men de kan inte nypa och bita på varandras täcken.
 
Så de är också ett tips till er som har problem med söndebitna täcken osv. pröva att sätta på en haklapp!
 

Upplägg kommande vecka

| Postat i: Allmänt
0
Tänkte dela med mig av hur jag har planerat att Rut ska gå kommande veckan inför nästa Leif Hall träning =)
 
Lördag: Uteritt
Söndag: Sara rider markarbete
Måndag: Vila
Tisdag: Uteritt eller markarbete
Onsdag: Skritta ut en kortare bit
Torsdag: Ett lättare markarbets pass
Fredag; Leif Hall träning
Lördag: Leif Hall träning
 
Hur brukar ni lägga upp veckorna för era hästar planerar ni eller tar ni det som det kommer? =) 
 
/Johanna

Svar

| Postat i: Allmänt
0
 
Hej, som du nämnde tycker jag att sårtvätt är viktigt, jag brukar rengöra sår med Aco alsolsprit. Jag brukar också ha bomull, power flexlindor och termometer i min sjuklåda. Sedan att ha "ombyten" tillexempel extra täcken om det som är på är blött och extra grimma om den som är på skulle gå sönder osv. 
En sak jag inte klarar mig utan är pälsglans, hur fjantigt det än låter så hatar jag att vara utan det. Har det alltid i svansen så jag ska slippa slita i den för att reda ut den. Sen har jag alltid hästgodis i mitt skåp, hihi!
 

  
         
 
/Johanna
 
 

Dagens ridpass

| Postat i: Allmänt
1
Imorse så fick Fimpe äntligen på sig sin tappsko igen! :) Så efter jobbet idag så red jag honom lite i ridhuset. Red inte så länge då han tagit det lugnt flera dagar nu, utan tänkte mest på att han gjorde lite enklare saker korrekt och fokuserade även på min egen sits. Skrittjobbade t.ex. honom mycket så jag fick arbeta på att rida med lite mer buren hand. Tenderar nämligen till att lägga ner den, speciellt i skritt! Gjorde öppna längs medellinjen så jag fick riktig koll på att han gick på tre RAKA spår hela vägen och inte slingrade sig. Arbetade med skänkelvikningar, tempoväxlingar och öppna i både skritt och trav innan jag sedan lät honom galoppera i låg form några varv åt varje håll. Han frustade på och verkade tycka att det var riktigt skönt att få röra på sig igen! :)
 
Imorgon ska jag rida ut en sväng hade jag tänkt!
/Emma

Frågor & Svar

| Postat i: Allmänt, Q&A
0
Emmas svar: Hej och tack för din kommentar! Vad snäll du är :) Saker som är bra att ha är ju lite beroende på vilken typ utav häst man har. Jag som har en buse behöver ju tex. oftast ha något att snabbt kunna laga saker med, exempelvis silvertejp. Sedan är ju precis som du sa sårtvätt jättebra att ha. Det viktigaste är ju faktiskt att ha sjukvårdssaker till hands ifall att olyckan är framme, så de skulle nog faktiskt vara prio ett för mig. Då menar jag tex: alsolsprit, sårtvätt, kompresser, gasbinda, bomull, jodopax, helosan, febertermometer, sax osv. Har även egna värktabletter i stallet ifall de skulle behövas. Sen saker som är lite mer av själviska skäl och för min egen bekvämlighet så måste jag säga...
 
Stallbetjänt!
Då menar jag en sån här:
Hittade ingen bild utan en sån där skyffel.. Men i alla fall: den här gör det så oootroligt mycket lättare att sopa och hålla snyggt efter sig. Tycker det är klumpigt att behöva använda spade till att sopa upp spån och annat skit från gången när man har gjort iordning hästen.  Använder man spaden så måste man liksom balansera den samtidigt som man ska sopa osv. DÄRFÖR så älskar jag denna, de blir så himla lätt! :)
 
Är även ett fan av H2O-bag:
'
Den rymmer 80 liter vatten och gör det såå mycket lättare att fylla ex. vattentunnorna i hagen! Man slipper gå flera gånger och man sparar framförallt ryggen mot tunga lyft :)
 
Det är svårt att komma på saker såhär på stört! Får se om jag lägger till mer saker senare, då gör jag ett nytt inlägg :)
 
 
Johanna kommer även lägga ut sitt svar lite senare!
/Emma
 
 
 
 

Torsdag

| Postat i: Dagens ridpass
1

Hej! Idag red jag ner till ridhuset och trimmade lite lätt. Kändes mig sjukt trött eftersom att jag jobbade natt igår så slutade 7 imorse. Så red bara ett lättare pass då man lätt blir irriterad när man är trött och jag vill inte bli arg på henne. Det var några hinder framme så skuttade lite och gjorde roligare saker:) imorgon ska jag rida ett riktigt pass i ridhuset:)
/ Johanna


Fortfarande utan sko

| Postat i: Allmänt
1
..det finns inte så mycket att skriva om eller göra så länge Fimpe är utan sko. Får hoppas på att Johanna har lite att berätta istället! :) Annars hoppas jag att ni har haft en bra jul med nära och kära samt fått de ni önskat er. Kram
 
 
/Emma

Hallå i stugorna

| Postat i: Allmänt
1
Fimpe är ju som ni vet utan sko på ena frambenet. Tanken var då att han kunde stå i sjukhage och sedan få motioneras i ridhuset lite, men han blev så öm av att stå på hårt underlag så han får tyvärr ha boxvila. Men det är ju endå bättre för honom att stå inne och sedan kunna få galoppera och röra på sig i ridhuset än att vara ute och sedan vara så pass öm att han inte kan röra sig ordentligt!...
 
Så idag fick han lattja lite i rihuset, haha :) Slänger in en film på det!
Lät honom var lös hela tiden (så fort vi blev ensamma i ridhuset)och promenerade först runt lite med honom, lät honom kika på sakerna som var framme osv. Sedan fick han busa av sig :)
 
Buskillen ♥
 
 /Emma

Juldagen

| Postat i: Allmänt
1

Hej, idag red jag ut med Emma och Evelina i stallet. Skrittade bara en kort tur men hon var väldigt pigg och busig å bockade idag! Hihi. Testade mina nya ridbyxor dom var jättesköna och insidan var i något supergrip material:) superbra!!
/Johanna


Goood Juuuul!

| Postat i: Allmänt
0
Mozzie har klätt upp sig med fluga och allt nu när de är julafton! :)
Mums
☃☃

God jul!

| Postat i: Allmänt
0

God jul önskar Jag, Emma, Rut & Fimpe!

/Johanna


Söndag

| Postat i: Allmänt
0
Hej idag fick Rut vila, men gick ut och gick med henne en sväng =) 
 
/Johanna

Lördag

| Postat i: Allmänt
0
Jahaja... blev ingen ridning idag pga detta:
 
 
God jul önskar Fimpe!!
 
...haha alltså de slår aldrig fel??! 
Han får stå inne tills hovslagaren kan komma, hoppas de blir snart. 
/Emma

Lördag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hej!
Idag har jag ridit ut igen, red med Frida och Emma var ute länge idag, ca 1,5 timme =) Vi galopperade mycket idag det var kul och jag tror att Rut också tyckte det :D Hon vart lite små busig, men annars skötte hon sig bra idag :) 
Här är en bild på mig och Rut från början av året, på våran första tävling tillsammans <3
 
/ Johanna

Fredag

| Postat i: Dagens ridpass
0

Hej! Idag red jag ut med Sara och salsa vi var ute kanske i 40 min. Red upp till masten två gånger i galopp. Rut tyckte att det var kul att få komma ut och busa lite:) red i alla gångarter idag. Imorgon ska jag rida ut en lite längre tur med Frida :)
/Johanna


Fredag

| Postat i: Allmänt
1
Hejhej! Idag skoddes Fimpe på morgonen så var där innan jobbet och fixade allt osv. Åkte dit nu ikväll efter jobbet för att kika på honom och han hade lyckats trampa sig på bakbenet (ett annat) IGEN så nu har han tramp på båda bakbenen.. Men men, inte så mycket att göra. Rengjorde och spritade så ev. bakterier skulle bort och sedan låter jag de lufta då de läker fortare när de får vara öppet.
 
Fimpe under morgonens skoning:
Såret:
 
Oftast ser de ju värre ut än vad de är och de stämmer ju även här. Bara man är noga med att kolla så att inte såret är djupt eller som en "ficka" (eller vad man ska säga) så är de oftast rätt lugnt med tramp, peppar peppar. Fimpes sår var bara en lång rispa så jag pillade först lite runt om de  när jag sköljde det med vatten för att se om han var öm och om det var djupt. När jag såg att de bara var en rispa så tvättade jag med koksaltslösning och sedan spritade jag såret. Lät de som sagt vara öppet för bästa läkningsmöjlighet:)
 
/Emma

Jerringpriset

| Postat i: Allmänt
0

"Sara Algotsson Ostholt är nominerad till Jerringpriset 2012 och finns med bland de åtta kandidater som är kvar enda fram till galakvällen den 14 januari."

 

Glöm nu inte att rösta på "Silver-Sara"! :)

 

Källa:Ridsport.nu


Letandet fortsätter..

| Postat i: Allmänt
3
...efter den ultimata pälsglansen, haha. Nä men allvarligt talat så är jag oftast nöjd med vissa delar ur alla sprayar, t.ex: TIB- Luktar gott, dock lite kladdig. Foxfire- Helt ok men också rätt kladdig. Effol-Jättebra, luktar dock som hostmedicin :( Den bästa jag provat hittills är ju min "älskade" Stubben. Den luktar gott OCH är jättebra :) :
 Men eftersom vi inte har haft något ridsportsbutik som sålt den här (hööks hade den förut men har slutat sälja) så har jag ju fått fortsätta mitt letande.. Idag köpte jag denna:
 
Bad till och med om att få lukta på den i butiken så jag visste att jag inte gjorde om misstaget med Effol. Haha, vilken tönt jag är ;) MEN VADÅ Fimpes man och svans ska väl inte lukta hostmedicin?! ;)
 
Jaja, recension osv. kommer så fort jag hunnit använda den ordentligt! :)
/Emma

Sadeln

| Postat i: Utrustning
2

Har äntligen fått tillbaka min sadel, den vart så fin!:)
Före och efter bilder!
/Johanna

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3853285/images/2012/pic_50d30ba6e087c3418045226b.jpg" class="image">


Gårdagens träning

| Postat i: Allmänt
0
Hej, igår var det träning för Catta red fram rätt mycket själv faktiskt. Började med att rida på travbommar på volt , det gick helt okej, tycker jag. Sedan böjade vi med att travhoppa, vi tänkte på att inte skynda på hästen utan att låta den komma i lugn och bra takt så de kan hoppa av närmare hindret och få ett bättre språng, detta gjorde vi i bägge varv och på en oxer och ett räcke. Jag tycker att hon gjorde det bra och att hon har börjat hoppa mer med ryggen.  Sedan hoppade vi samma hinder i galopp men med galoppbommar för och efter, riktigt kul var det! Här skulle vi och vänta på hindret och inte skynda på hästen, fick några härliga språng när hon hoppade riktigt fint :D 
Till sist la satte vi ihop detta till en liten slinga med lite små hinder emellan =)
/Johanna

Frågor & Svar

| Postat i: Q&A
0
(Om Leifträning dag 2)
 
 
Svar: Hej Ida! :) Vi bor i Sundsvall och tävlar för Sundsvalls Ridklubb. Det är också deras ridhus som vi tränar i på filmen, samt alla andra gånger om ingenting annat skrivs!
 
Tack för din kommentar! Kram
 
/ Emma

Hejhopp!

| Postat i: Allmänt
0
Har som sagt låtit Fimpe vila idag då jag jobbade ett långt och sent pass på jobbet. Jag slutade lite drygt kl 8 och sen åkte jag direkt till stallet och fyllde lunchpåsen osv som jag inte kunde fylla i morse. Det var ju tur att jag gick upp tidigare för att göra allt annat i alla fall, annars hade jag aldrig blivit färdig. haha..
 
Som tur var blev vi proppade med godis på jobbet idag. Inte helt fel då man jobbar ståendes i drygt 9 timmar..
 
Fimpe hade trampat sig lite/blivit sparkad så tvättade sårena (var två stycken) och sköjde med alsolsprit. Låter det vara öppet då de läker snabbare i luften. Är de värre imorgon får jag väl lägga någon omslag! Tänkte även bara skritta en sväng imorgon med tanke på såren, kanske trava lite om underlaget tillåter :) Frida skulle nog  hänga på vilket blir roligt!
 
Nej, nu ska jag käka sen middag innan jag ska hoppa i säng! Godnatt och kram på er :)
 
/Emma

Så snyggt!!

| Postat i: Utrustning
0

Hur snyggt är inte det här!!!!


Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0

Hej!
Idag red jag i ridhuset men först mötte jag Emma å fimpe. Idag fick hon gå ett lättare markarbets pass, hon kändes bra och jag fick ett bra stöd på tyglarna:) checkade mest av att allt funkade som det ska, och det tyckte jag att det gjorde. Testade även att trimma med det bettet jag lånade av emma idag det kändes bra så åkte och köpte ett eget. Det är ett waterford bett tänkte mest ha det att variera mella det jag rider med annars:)
/Johanna


Dagens ridpass

| Postat i: Allmänt
0
Idag så red jag tillsammas med Johanna och Rut. Jag skrittade ut och mötte upp henne i skogen och sedan gick vi ner till ridhuset. Trimmade dem där ett tag innan vi sedan skrittade av dem utomhus. Jag hade en rätt dålig dag, har haft det hela dagen faktiskt (!) så jag insåg rätt snabbt att jag inte var upplagd för någon "seriös" ridning utan skulle då mer kunna skada än hjälpa liksom.. Så jag joggade mest runt lite och gav honom beröm för småsaker. Haha. Fimpe har väl aldrig tyckt att beröm varit så lättförtjänat antar jag ;) Men mitt dåliga humör/min dåliga dagsform ska ju inte gå ut över honom, bättre att inse det och ta det en annan dag då tycker jag!
 
Fimpe verkar också trivas väldigt bra i sin nya hage :)
 
Imorgon ska han få vila då jag jobbar till klockan 20:00 :(

Leif Hall träning dag 2

| Postat i: Allmänt
1
Den andra dagen så började vi också med att trimma dem lite. Fokuserade b.la. på sidförande hjälper. Gick sedan över till att jobba med sockerbitshinder på volt och varierade sprången mellan dessa. Sedan byggde vi på och hoppade några enkelhinder innan vi sedan satte ihop allt till en liten bana :)
 
 
Tycker det var rätt ok! 
 
/Emma

Leif träningen

| Postat i: Allmänt
1
Dag 1:
Vi red fram ganske länge, markarbetet kändes bra och det känns som att jag har rätt bar koll på det! =) Vi böjade att hoppa på volt sedan hoppade vi en liten slinga på 5 hinder där vi först skulle ha 5 språng mellan varje hinder. Detta gjorde vi några gånger i bägge varv innan vi höjde upp hindrena och ändrade till att rida i en större galopp, då red vi på 4 språng mellan varje hinder. Vart lite svårare då och hon vart lite på emellanåt men jag tycker att hon kändes fin med tanke på att vi knappt har hoppat något sen sista tävlingen. hehe.
Avslutade passet med att hoppa trekombination, var lite nervös då hon har varit lite klurig och smått osäker när vi hoppat det tidigare men idag var hon verkligen jätteduktig och det var jättekul. Gjode detta några gånger och varierade mellan att hoppa in med en oxer först och att hoppa in med ett tittigt räcke. Jag tyckte att hon hoppade jättefint och det var en superkul träning :D
 
Dag 2:
Red fram ganska länge idag med, sen hoppade vi fram på volt med två hinder där vi varierade mellan 3 och 6 galoppsprång, det kändes lätt att rida på 3,4 & 5 språng men när man skulle korta till 6 var det lite kämpigt. Detta gjorde vi i bägge varv. Sedan hoppade vi lite små slingor med enkelhinder och studs. Till sist hoppade vi en liten bana med lite större hinder, första gången så red jag på lite och hon vart lite flack. Men sen när jag tog om det så hoppade hon jättefint och jag fick en jättebra känsla :D Känns kul att vara igång igen och jag tycker att Rut är i fin form nu. Fick bra kritik av Leif, han tyckte att hon hade musklat på sig bra sen han såg henne sist och att vi skulle fortsätta jobba på :D

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
1
Slutade jobbet klockan 19:00 så det blev en sen kväll i stallet. Red ut en sväng barbacka i mörkret, som tur var hade jag sällskap utav Frida och Selma :) Skrittade dem bara!
 
 
Bild från idag:
 
Imorgon ska jag trimma honom i ridhuset :) Lägger även upp den sista filmen från Leifträningarna imorgon!:)
/Emma

Dagens ridning.

| Postat i: Dagens ridpass
0
Idag red jag ut själv, gick bra tills ett "jätteläskigt" träd på backen. Hoppade av, gick förbi, hoppade upp sen var det inga problem. Känns som att hon börjar fatta att hon inte får gå hem när hon vill, haha! Idag skrittade och travade jag bara =)
/Johanna

Filmer

| Postat i: Träning
0
Här kommer två filmer från Leif Hall träningen. Jag tyckte att hon skötte sig bra och hon kändes bra i både hoppning och markarbetet =)
 
 
/Johanna
 

Helgen

| Postat i: Dagens ridpass
0

Hej! Har jag med tränat för Leif hall kommer att ladda upp filmerna imorgon!:) träningen gick bra och jag är nöjd:) kul att få komma igång med träningarna igen. Idag fick Rut vila, så var i stallet och myste med henne :) / Johanna


Leif Hall träning dag 1

| Postat i: Träning
0
Jobbade mycket markarbete innan vi gick över till att hoppa på volt. Gick sedan över till att "hoppa" en bombana som gick lite som serpentinbågar. Där varierade vi antal språng mellan hindrena, red i början på 5 och sedan 4. Avslutade med att hoppa en trekombination med läskigt hinder (det hindret som vi fick hoppa en gång innan lite på snedden) Tycker han gjorde de mesta rätt bra. Markarbetet sitter ju inte som de ska men det förväntade jag mig inte heller då han bara fått tagit det lugnt och så. Hoppningen kändes rätt okej men man kände ju av att man varit ifrån det också! Men det kändes i alla fall som att han tyckte det var rätt okomplicerat, förutom trekombinationen som han tyckte var lite läskig och tittade rätt mycket på. Många hästar ogillar grinden på hindret nr 1 på tävling och brukar stanna, så jag förstår att han var lite misstänksam och stod emot när det dessutom var flera hinder efter...  Sista gången så tycker jag dock att de var bra och rätt okomplicerat :)
 
/Emma

Filmer påväg!

| Postat i: Allmänt
0
Youtube kan vara segast i världen på att ladda upp filmer just nu.. har laddat dem i en halvtimme och de är endå bara på 20 %.. :( Men men, de är i alla fall påväg! Jag har inte glömt :) 
 
Här är några printscreens från träningarna :)
 
 
/ Emma

Leif hall träning

| Postat i:
0

Hejhej! Förlåt för dålig uppdatering men igår efter träningen skulle jag iväg på bio direkt och idag hade jag träning imorse innan de bara var att bege sig till jobbet. Så de är därför! Sitter just nu och har lunch, därför jag kan uppdatera lite snabbt.. När jag kommer hem så lovar jag att skriva ordentligt:) är ledig imorgon också så ni kommer få två inlägg om dessa träningar! :)

Johanna har också jobbat direkt efter träningen så hennes inlägg kommer nog också ikväll!:)

/Emma


Torsdag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hej idag red jag ut en sväng, mamma fick gå med så Rutan sköttesig bra idag :) Travade lite men det vart mesta dels skritt =) Testade ett nytt bett idag, tror att det kändes bra men vill prova rida henne inne med det en gång innan jag bestämmer mig :)
 
 
/Johanna

Om ni vill..

| Postat i: Allmänt
0
...så kan ni även följa oss här:
 
 
Vi heter "emmanybeerg" & "johannanj" :D

Vila

| Postat i: Dagens ridpass
2

Idag fick Rut vila!:) imorgon ska jag rida ut och på fredag och lördag är det träning för Leif hall! :D
/Johanna
Här är Rut i sitt nya täcke, as mysigt <3


12/12-12

| Postat i:
0

Hejhej! Idag trimmade jag Fimpe i ridhuset. Han var lite stretig och lat i början så fick galoppera "igång" honom relativt snabbt. Jobbade sedan mycket med övergångar och även nyanser i gångarterna. Han var som sagt lite nonchalant och de är ju för att jag inte trimmat honom ordentligt på länge nu. Men fick endå igenom honom bra på slutet och han kändes då ambitiös och bra. Han kan liksom vara rätt lat fast att de inte går "långsamt" om man säger så. Han smiter undan och försöker olika knep för att slippa skjuta på ordentligt med bakkärran. Men som sagt så rättade det till sig med mycket arbete och han blev fin. Han var faktiskt riktigt kanon i slutet så de kändes ju bra!:)

Just nu är jag faktiskt kvar i stallet och hjälper Matilda lite när hon ska hoppa med Vasco :)


Vila

| Postat i: Allmänt
3
Hejhej! Idag slutade jag jobba kl 5, sen åkte jag direkt till Fimpe och packade mat osv. Han fick vila idag då jag skulle bort på middag hos Johanna :)
 
Imorgon ska jag trimma honom i ridhuset! :)
 
 

Tävlingsåret 2012

| Postat i: Allmänt
0
Sammanfattning på min och Ruts första tävlings säsong =)
 
Första tävlingen 2012?
Första tävlingen var på hemma plan, Sundsvalls Ridklubb i mars om jag inte minns fel.
Bästa tävlingen 2012?
Vet inte, kanske Näsets sommar tävlingar =)
Vilka hästar/ponnys tävlade du?
Rastafari =)
Vad för klasser tävlade du?
1.00 - 1.20 
Hur många vinster?
Ingen, hehe.
Hur många placeringar?
Hmm 4-5 kanske?:)
Vann du något täcke?
Nej
Vad hade du för mål 2012?
Att rida 120 och vara nöjd med rundorna.
Uppnådde du dem?
Jaa, det tycker jag =)
Vad är målen för 2013?
Kvala till 130 till att börja med.
Bästa tävlings arrangören 2012?
Måste nästan säga min klubb, eftersom att jag älskar våra sommar tävlingar på gräsbanan.
Något speciellt minne från 2012?
Många inget speciellt som jag kommer på nu =)

Min tävlingsutrustning?
Hjälm: Charles Owen, marin med läder.
Håruppsättning: Hästsvans eller fläta
Skjorta/plastrong: Rosa/vit randig Equline.
Kavaj: Kingsland, PIkeur o Manifredi =)
Ridvantar: Kingsland & Trust.
Ridbyxor: Kingsland
Ridstrumpor: Dom som är rena, haha.
Ridstövlar: Mountain Horse
Sporrar/sporremmar: Typ vanliga sporrar och sporremmar.
 
Hästen tävlingsutrustning?
Träns: Dyon med platta remmar eller vanliga
Pannband: Brunt swarovski eller silvrigt swarovski med 2 rader.
Schabrak: Blått equiline
Sadel: Prestige Meredith
Pad: Mattes correction pad.
Sadelgjord: Treadstone
Stigbyglar: Sprenger

Vilken klubb tävlade du för 2012?
Sundsvalls Ridklubb
Vilken klubb kommer du tävla för 2013?
Sundsvalls Ridklubb
Har du ridit i något lag 2012?
Nej
Ska du rida i något lag 2013?
Nej det tror jag inte.
Vilken/vilka tränade du för 2012?
Catta & Johanna till vardags & Leif Hall och Camilla Toll-
Ska du fortsätta med det 2013? 
Ja.
Har du tävlat i någon ny gren 2012?
Nej =)
Ska du tävla någon ny gren 2013?
Kanske någon dressyr tävling
Vad har du för förväntningar på året 2013?
Många :D
/ Johanna

Dagens ridpass

| Postat i: Allmänt
0
Hejhej! :) Idag red jag ut en sväng och galopperade i snön tillsammans med Linnea och Frida :) Imorgon ska han nog får vila eller om jag trimmar honom i ridhuset en sväng, har inte riktigt bestämt mig än!
 
 
På fredag och lördag är det träning för Leif Hall :D det blir roligt!

Måndag

| Postat i: Allmänt
0
 

Hej idag red jag ner till ridhuset och red ett markarbets pass eftersom att hon har vilat i helgen så var hon lite jobbig att rida idag. Men efter ett tag gick hon framåt och jobbade på bra =)
Imorgon ska jag rida till ridhuset igen och upprepa det jag gjorde idag, tänkte jobba igenom henne och träna mycket skänkelvikningar och öppa & slutor =)
 
 
/Johanna
 

Lista

| Postat i: Allmänt
0
Mysigaste hästminne?
Svårt att välja men de är väl de där ridturerna när det antingen är en helt perfekt varm och härlig sommardag och man galopperar i full fart över någon fin äng eller när det är en perfekt vinterdag med lagomt mycket snö, sol och någon enstaka minusgrad. Man rider i galopp (helst lite åt busridnings hållet ;) )på någon fin väg och man hör bara hästarnas nöjda frustande och vinden som piskar en i ansiktet. Typ så.
 
Pinsammaste hästminne?
Hahaha, jadu. Svårt att välja. Men de gånger man fått hjärnsläpp på tävlingar och gjort totalt fel.. haha.
 
Roligaste hästminne? 
Väldigt svårt detta också! Många roliga minnen men förmodligen alla roliga stunder man haft tillsammans med kompisar på tävling och i vardagen i stallet :) 
 
Jobbigaste hästminne?
Att behöva ta bort min förra häst. Det var verkligen jobbigt. Usch. Känns så konstigt att tänka tillbaka på det, det känns nästan som ett annat liv oftast.. Men ibland kan de komma tillbaka och skölja över en igen och då sitter man där med samma klump i halsen och har ont i hjärtat.
 
Bästa hästminne?
Väldigt svårt. Men om jag ska ta med Fimpe så är det delvis provridningen för att jag kände så direkt att jag skulle ha honom. Sen våran första nolla i 120 var också härligt :) Men på något vis är det de där lite roliga och skojjiga vardagsminnena på busiga, lilla Fimpe som är de bästa :) Han är så go, busig och rolig så de är svårt att ha en enda dålig dag med honom. Han är kanon :) ♥♥
 
 
 
/Emma
 

Sjukt grymma de är!!

| Postat i: Allmänt
0
 Edwina Tops-Alexander på Cevo Itot du Château, segrare i världscupen i Geneve

VC-sammandrag från Geneve!

| Postat i: Allmänt
0
Nu på ettan är det sammandrag från världscuphoppningen i Geneve :D
 
 

Söndag

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Hejhej! Idag har Fimpe fått byta hage. Har bytt till en mycket större och finare hage där han kan springa och leka med nya kompisar :D Ihopsläppet gick jättebra (peppar,peppar) och de verkar trivas bra tillsammans, skönt! :D  Satte faktiskt på benskydd och boots på alla ben för säkerhetsskull. ;) Han står i alla fall nu med tre andra grabbar och de åt till och med från samma hög med hö under lunchen, så de känns ju lovande såhär första dagen! ;)
 
Innan vi släppte ihop dem så red jag och Josefin (hon har också häst i samma hage, den vita på bilderna nedan) ut tillsammas så att de skulle vara rastade innan ihopsläppet. Red ut och galopperade med dem i snön, de tyckte dom var roligt och de blev väldigt flåsiga :) Skrittade av dom ordentligt sen så att de hade återhämtat sig innan vi gick hem!
 
Bilder från idag:
 
Puss :*
-
Fimpe och Sigge delar på lunchen :D

Lördag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hejhej! Idag har jag jobbat hela dagen så har varit i stallet nu på kvällen. Red honom lite i stora ridhuset och prövade även ett nytt bett. Prövade ett bett med tungfrihet och det var nog lite sådär. Han blir lite för fipplig med det helt enkelt. Så tror inte jag ska ha ett sånt så de var ju bra att jag kunde låna ett och pröva med det så jag slapp köpa ett eget :) Red i alla fall mest basic. Gjorde mycket halter, långa halvhalter och tempoväxlingar. I alla gångarter. Tyckte de behövdes nu när han tagit de lite lugnt och mest gått ute i skogen eller slö-joggats lite snabbt i något ridhus.
 
Bild från ikväll:
Fimpe hittade en snygging i spegeln...... ;)
 
 
Nu ska jag bara ta det lugnt, äta god mat och kika på "Så mycket bättre". Är så himla trött efter denna arbetsvecka så ska bara vara hemma och ta det lugnt ikväll! Jätteskönt :D
/Emma
 
 

Fredag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hej idag hopptränade jag för Johanna, var med lydnadshoppning med små hinder och travbommar =) Hon kändes fin men jag är lite ringrostig i hoppningen men det kändes bra efter ett tag =)
 
 
/Johanna

Uteritt

| Postat i: Dagens ridpass
1
Red ut tillsammans med Victoria idag. Vi red en rolig tur ute i skogen och använde oss av alla gångarter. Underlaget var kanon och hästarna var pigga och glada, haha :) Trötta vart de också av att galoppera i snön så var noga med att skritta bort all ev. mjölksyra innan vi sedan gick hem :)
 
 /Emma

Uteritt

| Postat i: Dagens ridpass
0
Idag red jag ut med Evelina och Quambeck, var ute i kanske 40 minuter. Skrittade mest & travade på de ställen som det var bra underlag på =) Tog även en liten galopp, kändes mig som ett litet ponnybarn, hihi Rut tyckte att det var jättekul =)
 
 
/ Johanna

Torsdag

| Postat i: Allmänt
0
Idag fick Fimpe vila! Igår var det bara det lilla ridhuset som var ledigt och vi var några stycken som skulle samsas om det = rätt trångt. Så jag joggade honom mest pga. det och delvis för att underlaget där inne också är rätt hårt, precis som jag sa i det förra inlägget.
 
Imorgon ska jag rida ut en sväng så hoppas att vädret håller sig lugnt och fint hehe. Vill helst inte ha snöstorm och -20. Helst inte....
 
Snö vare ja... ;)

Gårdagens ridning

| Postat i: Allmänt
0
Igår red jag ut en sväng tillsammans med AnnLo. Riktigt kallt var det faktiskt även om vi inte var ute så jättelänge. Fimpes ben ser i alla fall mycket bättre ut, speciellt när jag har ridit honom. Det är bara lite svullnad kvar, så de är på god väg! (vissa märker den inte när de känner på hans ben, men jag känner endå lite skillnad fortfarande)  Får hoppas att det fortsätter såhär för då borde de vara helt borta om nån dag! *peppar, peppar*
 
Idag ska jag rida honom en sväng i ridhuset. Tänkte trimma honom lite ordentligt om stora är ledigt, annars får vi se. Tycker att det lilla ridhuset har varit rätt hårt så brukar inte vilja rida där så intensivt eller länge.. 
 
 
Såhär fint var det en morgon för ett antal dagar sedan!

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hej! Idag gick jag ner till ridhuset red kanske i 40 minuter. Idag känndes hon fin och jobbade på bra, blev emellanåt lite spännd. Rullade fram travbommar som jag red över några gånger, det gjorde hon bra, slog sig inte fri och klev på bra över bommarna. Hon jobbade på bra och i galoppen kändes det som att hon trampade på energiskt när jag samlade ökade sen mjukt framåt till arbetsgalopp detta gjorde jag några gånger i varje varv. Kände även på den förvända galoppen idag, det känns som att jag har fått bättre koll på den nu :)
Flyttade henne för skänkeln och var noga med att hon skulle flytta utan att skjuta ut bogen oså.
Hon kändes bra idag och jag är nöjd med ridpasset. =)
 
Rut tyckte det var sjukt kallt idag så hon fick sitt varmaste vintertäcke idag <3
 
/Johanna

New in

| Postat i: Utrustning
0
Klickade nyss hem ett nytt fleece täcke till Rut, tänkte att jag skulle ha det när jag rider till och från ridhuset om hon blivit svettigt oså =)
 
 
/ Johanna

Sorry

| Postat i: Allmänt
0
Sorry jag glömde blogga igår jag vet! Men jag hade skrivit ett inlägg men jag glömde publicera det! =(
 
/ Johanna

Måndag

| Postat i: Dagens ridpass
1
Glömde bort att skriva igår, men Fimpe hade vilodag så det fanns endå inte så mycket att berätta. :)
 
Idag joggade jag honom i ridhuset en sväng. Red inte alls länge och höll mig bara till skritt och trav. Imorgon ska jag försöka ge mig ut i skogen om de inte är så hiiiimla kallt! Det var -20 idag när jag vad i stallet.. brr!!! :(
 
Fimpe idag:
 
 
/emma

Måndag

| Postat i: Allmänt
0
Glömde bort att skriva igår, men Fimpe hade vilodag så det fanns endå inte så mycket att berätta. :)
 
Idag joggade jag honom i ridhuset en sväng. Red inte alls länge och höll mig bara till skritt och trav. Imorgon ska jag försöka ge mig ut i skogen om de inte är så hiiiimla kallt! Det var -20 idag när jag vad i stallet.. brr!!! :(
 
Fimpe idag:
 
 
/emma

Shopping

| Postat i: Utrustning
2
 Detta är mina köp från Globen! Ett Anna Scarpati Schabrak med Swarovski :D hihi! Också ett par Pikeur ridbyxor :)
 
/ Johanna

Globen!

| Postat i: Allmänt
0
Har varit på Globen idag och kollat, helt galet! Alltså det var ett gäng som hoppade upp och ner från hästarna hängde under magen osv. var nästan nervös!
 Helt Galet.
 
Och såklart blev det shopping! Ett schabrak med Swarovski från Anna Scarpti och ett par ridbyxor från Pikeur :)
/ Johanna

Walkin' in a winter wonderland ☃

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hej! OJ vad det har snöat natten till idag (och även under förmiddagen) Det är minst en halvmeter snö här hemma och det är inget skämt, haha ;) Jag och Fimpe tog oss i alla fall en tur i det fina snöklädda landskapet tillsammans med Matilda och Vasco. Vi red inte så länge då de blev riktigt kallt och blött efter ett tag eftersom de snöade ordentligt, men mysigt var det :)  Fimpes mun ser mycket bättre ut och de enda som finns kvar efter "pinnhålet" i läppen är en ljusrosa strimma på baksidan läppen. Pinnhålet på innsidan är läkt och de andra är som sagt på god väg, skönt! :D
 
Dock så verkar de ha sprungit i hagen nu iom. nysnön och allt, så han var tjock i ena frambenet. Han var varken varm på hoven eller benet så de är mest troligt svullet pga. ett litet sår som jag också hittade mitt på skenbenet. De hade blivit mycket bättre efter vår lilla ridtur och det är ju jättebra. Får se hur de ser ut imorgon, om det är värre får jag nog knåpa upp såret och rengöra ordentlgit med sprit. Men som sagt hoppas jag på att de inte ska behövas då svullnaden hade gått ner så pass bra bara idag. Vi får se helt enkelt!
 
Här har ni lite bilder från idag:
 
MYCKET snö som sagt.. ;)
 
 
 
/Emma