Dagens ridpass

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Red ut tillsammans med Matilda och Vasco. Vi red till mink och var väl ute i lite drygt en timme. Vi hade inga reflexer på oss, så vi vågade inte vara ute så mycket längre än en timme då klockan var rätt mycket och det mörknade på ordentligt.. Nu är det verkligen höst!! :P
 
/Emma

Rut dressyr

| Postat i: Tävling
0
Hej, var som sagt på dressyr tävlingar i Ånge igår det gick bra, de hamnade precis utanför placering men de gick jättebra :) Lill Rutans första dressyr tävling :')
 
 
 
/Johanna

Dressyr tävling

| Postat i: Allmänt
0

Imorgon ska Rut iväg på dressyr tävling med Sara självklart ska jag dit och kolla och hålla tummarna:D vi ska till Ånge där de ska rida L:B2 :D
/ Johanna


Dagens ridpass

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Red ut med Lisa. Vi red runt mink och var ute i ganska precis en och en halv timme :) Red i alla gångarter och hästarna var riktigt pigga och tyckte det var jättekul! Älskar dessa uppiggande ridturerna utomhus, både häst och ryttare får som ny motivation :) De kommer ju också igenom så fint i kropppen när man rider utomhus (speciellt i skogen) :) Fimpe känns förövrigt kanon nu, bitarna verkar ha fallit på plats (iaf i markarbetet) sen uppehållet och han känns till och med bättre än innan :) Mycket kul!
 
Fimpe idag innan han skulle skos :)

Nytt in :D

| Postat i: Utrustning
0
Ett par nya Ariat skor, eftersom att mina gamla håller på att falla sönder :(
Och ett nytt träns till Rut :)
 
/ Johanna
 
 

Ska snart åka till stallet

| Postat i: Allmänt
1
..ska ju rida ut tillsammans med Lisa och Sigge som jag nämnde i ett tidigare inlägg :) Johanna ska även komma förbi en sväng innan då jag ska få pröva och låna ett bett av henne för att se ifall Fimpe gillar det. Så jag kan testa det innan jag köper ett eget :)
 
Ska testa ett novabett då han är så pass känslig i munnen:
/Emma

-

| Postat i: Allmänt
0

Jag taggades av: Caroline Silverbern

Två hästar i mitt distrikt som jag gärna skulle prova rida:

Jessica Christensens Bruce Lee  

 

Lollo Viklunds Eomer

  Två ryttare i mitt distrikt som jag tycker rider fint:

Johanna Hammarstrand
 
Emma Rödén

En häst som någon du känner till äger och som du själv skulle kunna tänka dig att äga:

Zwaantje vd Kapel

 

This or that:

Häst/ Ponny

Hoppning/dressyr

Några få märkesvaror/obegränsat med billigare utrustning

Vinna på en väldigt dålig runda/göra en bra runda med 4 fel

Jag taggar: De som vill ;D

/Johanna


21:05

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Red som Johanna berättade ut med henne och Rut. Trimmade dem även i paddocken innan vi skrittade av dem ute som avslutning. Fimpe kändes jättefin och bra. Galoppen var speciellt kanon, han verkligen trampade under sig och satte sig på bakbenen ordentligt samtidigt som han var avslappnad och låg i formen. Han stressade inte upp sig och drog iväg utan kunde göra alla övningar utan att de blev spänningar eller tjaffs i handen. Älskar sånna ridpass, haha.Man kan verkligen rida med "sytrådar" och man får en sån härlig och bra känsla att man verkligen jobbar med varandra. :)
 
Imorgon ska Fimpe skos på morgonen och sen ska jag rida ut en längre tur med Lisa och Sigge mot eftermiddagen :)
 
/Emma

Torsdag

| Postat i: Allmänt
0
Hej idag red jag ut med Emma och Fimpe :) Rut var duktig idag <3
 
/ Johanna

Visste ni att...?

| Postat i: Allmänt
0
  • Man uppskattar att det finns ca 750 miljoner hästar runt om i världen

  • Många hästar blir upp till 30 år gamla. Rekordet innehas av en engelsk häst som hette "old Billy" som blev hela 62 år gammal.

  • Ledarhästen i en flock är oftast ett sto

  • Alexander den Store hade en berömd häst, Bukefalos, som var den modigaste hästen världen skådat, detta trots att den var rädd för sin egen skugga. Den stupade i ett slag mot indiska stridselefanter, 30 år gammal. Alexander sörjde djupt och grundade på denna plats staden Bukefala.

  • Benen på ett nyfött föl har nästan exakt den längd som de sedan kommer att ha som fullvuxen häst. Detta innebär att ett föl inte kan beta, för de når helt enkelt inte ner till marken.

  • Hästens synvinkel är över 300 grader – med andra ord kan den se från sin ena has till den andra.

 
 


Onsdag

| Postat i: Allmänt
1
Idag vilade Rut så jag har inte så mycket att skriva om :P 
Har planerat in nästa tävling iallafall det är nästa helg på SFRK ska bara hoppa en 110, eftersom att jag ska jobba natt innan. Så lär vara rätt så trött :(
/ Johanna

Ny design

| Postat i: Allmänt
0
Snart kommer en ny/uppdaterad design att läggas in, lite höstinspirerad sådär :)
 

Hiss

| Postat i: Allmänt
0
Måste hissa denna man&svans-borste från hööks. Den är verkligen kanon!
 
Jättelätt att reda ut trassliga svansar & manar med samtidigt som den inte tunnar ut/drar ur en massa tagel.

Vad tycker ni..?

| Postat i: Allmänt, Utrustning
1
Jag har väldigt svårt för hästar i röda luvor. Nu snackar jag tävlingsluvor och STORhästar alltså. Ponnyer passar ju i det mesta, haha. Har faktiskt aldrig sett en häst med ett rött set som jag tyckt har varit riktigt snyggt. Röda schabrak har jag absolut ingenting emot. De är väldigt fint! Men just röda luvor verkar onekligen svårmatchade..? Tycker de flesta liksom ser ut som djävulshorn=inte så fint..
 
Vad tycker ni?
 
 

KINGSLAND

| Postat i: Allmänt, Utrustning
3
AUTUMN+WINTER 2012

 
 
 
Fina grejer :) 
/Emma

shopping

| Postat i: Utrustning
1
Japp, idag kom lönen och vad är det första Johanna går oxh gör? Jo åker på equeen och shoppar lite. haha 
Vart ett Nova bett, och lite nytt puts till lädret, Horseman One Step (cream) är min favvo men tänkte att jag skulle prova spayen också. Vem vet det kanske blir en ny favorit!
Och en ny tröja vart det :D
 
/ Johanna

Tisdag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hej, hopptränade också idag, i markarbetet kändes hon bra, mjuk att rida och gjorde det hon det hon skulle. Men i hoppningen var hon lite små seg, hon kändes inte riktigt framme. Det blev bättre när men drev på henne mer och peppade henne lite extra. Men hon kändes lite loj idag men överlag var hon fin, tror hon tycker att det är lite varmt med sin tjocka päls. Har inte tänkt på att den faktiskt är rätt tjock, för den är inte lång men det är mycket päls. Ska försöka hinna med att klippa henne nästa vecka :)
 
 
/Johanna

Har ni sett..?

| Postat i: Allmänt
1
....Att man nu kan ladda upp bilder direkt från sitt instagram-konto? Asbra tycker jag :D
 
 

Hoppträning

| Postat i: Allmänt, Träning
0
Idag var de hoppträning. TV skulle till ridskolan och intervjua Catta (vår tränare) in action så vi fick flytta vår träning till idag istället för att ha den imorgon. Vi hoppade i alla fall studs och serier, nyttig styrketräning med andra ord! Fimpe var väl helt ok, låg på rätt mycket i handen i markarbetet idag, tror de är pga de nya clipsen jag prövat i kombination med tränset. Så jag funderar på att ta bort dem, se om de blir någon skillnad haha. Men hoppade bra gjorde han ju, de är liksom när han ligger på och är sådär stark som jag frestas till att hålla i honom, vilket jag måste jobba bort då det i slutändan hämmar bakbenen osv. :) Så ska försöka tänka på det! 
 
Två bilder från idag ;
 
Nöjd kille käkar lunch efter träningen
 
En av Fimpes hagkompisar, Diego, var mer intresserad av vad jag skulle ha vattenkannan till!
/Emma
 

Marin & Organge

| Postat i: Utrustning
2
Något som jag tycker är sjukt snyggt på schabrak är marin med organge passpoal :) Här är ett exempel:
 
/ Johanna
 

Måndag

| Postat i: Dagens ridpass
1
Hej, idag red jag Rut på ridplanen vis stallet, provade att rida henne på ett nova bett. Hon verkade trivas med det, hon kändes avslappnad och nöjd. Red i kanske 35 min hon kändes bra och jag hade ett jämnt stöd på bägge tyglar, ett bra, lagomt markarbets pass tycker jag =) Avslutade med att skritta ut själv, skrittade bara en liten bit men det är alltid något, hon tänkte inte ens på att vända och kunde skritta lungt på låmga tyglar :D
 
/ Johanna

Nu åker jag till Rut

| Postat i: Allmänt
0
Hej , nu ska jag åka till stallet och fixa sen ska jag rida, idag får hon gå ett markarbets pass =)
 
 
/ Johanna

Söndag

| Postat i: Allmänt
0

Hej, idag tävlade Sara rut på klubb dressyren för att stämma av innan nästa helgs tävlingar i Ånge!:) det hade gått bra 62% tror jag :) Sara var nöjd ialf, Rut med tror jag. Det var hennes första dressyr tävling hehe;)

/ Johanna


Dagens resultat

| Postat i: Allmänt
0
Hoppade en 110. 0+4 fel. Rev ett räcke i omhoppningen och de var en riktig strumprullare.. hörde inte att han tog i det ens och sedan rullade det av när jag galopperat några språng därifrån..:P Men men! Sånt är livet ;) Målet var ju att gå runt banan med en bra känsla och kunna släppa de där gamla, och så blev de också. Red lugnt och fokuserade inte på att de var omhopping eller något liknande, utan ville bara känna att de var som vanligt igen banan runt. Han känns i alla fall som sig själv igen och det känns ju jätteskönt. Vilan gjorde honom mycket gott! :) 
 
 
 
 
tittut :)

22:30

| Postat i: Allmänt
0
Var som tidigare nämnt i stallet hela dagen, därav dålig uppdatering. Trimmade Fimpe en snabbis, mest för att checka av inför imorgon. Han kändes väl rätt ok, lite loj i början men sen blev han fin. :)
 
Nu ska jag slå på några avsnitt av "the middle" och försöka sova. :)
 
Rätt rolig serie faktiskt! Ratade den ordentligt när jag bara hade sett ett enda avsnitt, men måste nu erkänna att den faktiskt är riktigt kul, haha :) Älskar Brick (lillkillen) och Sue (dottern) dom är jätteroliga, haha  ;)
 
/Emma

Lördag

| Postat i: Allmänt
1
Hej, idag fick Rut vila så åkte till stallet imorse och mockade och fixade maten. Sen åkte jag ut till näset och hjäpte ponnytjejerna på tävlingarna. STORT grattis till Emma och Kryddan som vann LC :D Hann tyvärr inte vara kvar till LB så sitter på equipe och håller tummarna innan jag ska iväg och jobba :)
 
/Johanna

Ska strax bege mig till stallet

| Postat i: Allmänt
1
Idag blir det nog en lång dag i stallet. Ska provknoppa Fimpe inför imorgon, rida, putsa, packa osv osv. :)
 
/Emma
 

Film från idag.

| Postat i: Dagens ridpass
0
 
Här är filmen från idag =)
 
/Johanna

Film..

| Postat i: Allmänt
0

Från idag kommer inom kort

/Johanna


En kul grej

| Postat i: Allmänt
2
Tänkte göra en TAG som de så fint heter. Det går alltså ut på att man svarar på de frågor som finns här nedanför och sedan taggar man de personerna som också ska göra denna "TAG" i sin blogg. Det kan vara bra att både skriva namnen på de som "taggas(?)" i inlägget och även på personernas blogg, så att de inte missar det . :) En kul grej helt enkelt!
 
Jag taggades av: - 
 
Två hästar i mitt distrikt som jag gärna skulle prova rida:
Jessica Christensens häst Bruce Lee
 
 
Annelie Olssons häst Uno
 
Två ryttare i mitt distrikt som jag tycker rider fint:
Caroline Silverbern
Annelie Olsson 
En häst som någon du känner till äger och som du själv skulle kunna tänka dig att äga:
Bästa Flisan såklart! :)
 
This or that:
Häst/ Ponny
Hoppning/dressyr
Några få märkesvaror/obegränsat med billigare utrustning
Vinna på en väldigt dålig runda/göra en bra runda med 4 fel
(skulle tycka det var pinsamt att vinna med en riktigt dålig runda.. :S)
 
Jag taggar: Emelie Bergh, Caroline Silverbern, Isabella Bergh och Emelie Löfström. Kom igen och gör denna TAG nu ;) Smit inte!
 
 
/Emma

Vila

| Postat i: Allmänt
0
Idag har Fimpe vilodag. :) Imorgon tänkte jag rida ett lite lättare markarbetespass för att checka av så att allt känns bra inför tävlingen på söndag. 
 
 
Bra kvalite osv ;) printscreen äger.......
/Emma

Hoppning

| Postat i: Tävling
0

Johanna ska hoppa lite då hon missade träningen i onsdags pga jobb. Jag ska hjälpa henne och tänkte även filma lite, lägger upp det sedan! :)

/Emma


Dagens ridpass

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Red ut tillsammans med Frida, Frida och Rebecca. Vi var ute i lite drygt en timme och skrittade mest, men det blev även en liten sväng med trav för att mjuka upp ev. stela muskler sen gårdagens träning. :) Fimpe skötte sig fint som vanligt :) Det kändes verkligen att det är höst på riktigt nu! Var verkligen kallt och rått när vi red & jag frös lite fast jag hade dunväst och handskar..:( Snart kommer väl snön med :P haha.. närå, inte än hoppas jag! ;)
 
/Emma

Ny skjorta

| Postat i: Utrustning
1
 
 
Har köpt den här skjortan nu fast i rosa, hihi :D hittade inga bra bilder på den i rosa..
 
/ Johanna

Torsdag

| Postat i: Allmänt
0
Hej, idag red Sara Rut det hade gått jättebra sa hon :) Sara ska ju tävla Rut nästa helg i Ånge, hon ska få gå en LB:2. Ska bli spännande och se :D De ska kanske vara med på dressyr klubbisen på söndag om det går att efteranmäla kan ju vara bra för Rut att få se ett par dressyr staket ;) 
 
/ Johanna

Hoppträningen + film

| Postat i: Allmänt, Träning
0
Idag vart det ett intensivt pass då vi bara var tre stycken i våran hoppgrupp pga olika skäl. Fick bland annat rida klockan (sockerbitshinder som står på kvart i, kvart över, halv osv. 4 språng mellan varje) utan stigbyglar, i lätt sits och med en hand bakom ryggen. Gick faktiskt helt okej! Något varv i början var lite i otakt men sen fick vi alla kläm på det :) Nyttig och jobbig träning, hon är inte lite grym (dubbel bemärkelse hehe ;) ) våran tränare Catta!  Orkar inte skriva så jättedetaljerat utan ni får se på filmen vad vi gjorde osv. Men vi jobbade mycket med bommar och sedan några högre hinder på slutet. Jag hade en dålig dag, tyckte mig inte se något vettigt avstånd osv vilket jag kan tycka känns otroligt jobbigt.. Men de släppte lite ju längre passet gick i alla fall.. tur det. Haha. Hoppas det inte kommer tillbaka på tävlingen i helgen, då dör jag haha..
 
Tog bara med ett klipp från varje övning i filmen. Vi hoppade ju alla övningar flera gånger, men tänkte att de är kanske inte så kul att se om och om igen.. :P
 
/Emma

Till salu

| Postat i: Köp & Sälj, Utrustning
0
Tänkte sälja min pikeurtröja som jag köpte förra året.Den är väldigt sparsamt använd och är hel och ren :)
 
 
 
(Det är den rosa! ..storleken hittar jag inte men ska dubbelkolla, men de är antagligen en 36/38)
 
Hade tänkt 8-900kr för den med tanke på hur dyr den var vid inköp & hur pass fin den är nu. Men ni kan också komma med bud :)

Dagens ridpass

| Postat i: Allmänt
1
Hej idag red jag Rut på morgonen vi gick ner till ridhuset, började med att jobba henne lite i skritten halt, igångsättningar och kände så att hon flyttade för skänkeln fortsatte på samma spår i traven när jag värmde upp :) Sen i glaoppen fokuserade jag på att hon inte skulle bli allt för lång, utan att hon skulle sitta ihop och jobba med bakbenen. Sen vart det lite mer trav med öppna och sluta, efter det vart det en massa förvänd galopp. Och idag satt det verkligen:D kunde rida på en volt flera varv med ställning inåt i förvänd galopp, nåt nöjd jag vart då! hahaa. Nee men det är alltid kul när saker och ting funkar som man vill :) Sen travade jag av henne red massa volter och serpentiner, hon kändes stadig i fomen och inte bökig i handen :)
 
 
/ Johanna

Fint från Schockemöhle

| Postat i: Allmänt, Utrustning
0
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

| Postat i: Allmänt
0

Hej, Rut fick en extra vilodag så åkte till stallet och mockade & packade mat. Sen pysslade jag med henne och så :)
Imorgon ska jag trimma lite :)

/Johanna


Dagens ridpass

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Red ut tillsammans med Sara och Salsa. Det hade regnat rätt mycket så de blev mest skritt, men även lite trav och galopp. Red också upp till masten ett antal gånger så att de fick klättra lite. :) Var väl ute i drygt en timme!
 


/Emma

Fint från HV POLO

| Postat i: Allmänt, Utrustning
0




 
 
 

Måndag

| Postat i: Allmänt
0
Hej, idag fick Rut vila mamma var i stallet tidigare idag och mockade & fixade mat. Själv låg jag och sov då eftersom att jag hade jobbat natt. Men åkte till stallet nu i eftermiddags och borstade henne och sen gick jag en liten promenad med henne, hon tyckte att det var lite läskigt idag eftersom att det blåste så mycket :(
 
 
/ Johanna

Vila

| Postat i: Allmänt
0
Eftersom han fick lugnande idag då han blev klippt så passar det bra med en vilodag. Imorgon ska jag rida ut och på onsdag är det hoppträning! :)
 


/Emma

Regnet det bara öser ner.. ☂

| Postat i: Allmänt
0
Ska alldeles strax bege mig till stallet för att ta in och duscha ren Fimpe. Ska nämligen ner på kliniken klockan tre (..och NEJ han är inte dålig eller skadad, han ska bara klippas! Haha ;) ) Han är tyvärr väldigt rädd för klippmaskinen så han måste ha lugnande innan man kan klippa. Inser ännu en gång hur olika alla hästar är, min förra häst älskade att bli klippt! Hon stod alltid och lutade sig mot mig och maskinen för att hon gillade det så himla mycket, haha! :)
 
Nej nu är det slutbabblat, måste ta och ge mig iväg nu så han hinner torka ordentligt innan vi ska åka.
 
 
Läskiga grejer... ;)
/Emma

Dagens ridpass

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass, Utrustning
0
Började med att skritta ut runt den övre rundan innan jag gick in i ridhuset. Jobbade mycket med flytta för skänkeln, öppna, samla, öka, samt rappa tempoväxlingar. Han kändes väldigt fin idag och jag prövade även att rida med de där"clipsen" som man fick med tränset. De fäster man i bettringen samt i ett spänne på tränset och dess syfte är att skydda tungan och munnen från tryck. Om man t.ex. tar för hårt i tygeln/skulle hamna efter i ett språng någon gång så ska clipsen göra så att nosgrimman tar upp en stor del utav trycket också, och på så vis skydda munnen och tungan. :)
 
Här ser ni hur de är fäst i nosgrimman och bettet :)
/Emma

filmen

| Postat i: Tävling
0
Film från dagens 120=)
/johanna 

Dagens resultat

| Postat i: Allmänt
1

Ni kan nog gissa er till dagens resultat! Ett ner, oväntat! Hon var jättefin men är ju surt ändå när man vill sätta nollan!
/ Johanna


Söndag

| Postat i: Allmänt
0
Idag är jag borta på ponnytävlingar, ska vara lagledare för vårat hopplag.  Efter det åker jag direkt till stallet, så jag kommer inte att uppdatera förrns ikväll när jag kommer hem då jag (som jag nämnde i förra inlägget) ska trimma Fimpe och även provknoppa honom med Johanna. :)
 
/Emma
 
Holländska knoppar är verkligen fina :D

dog lite nu..

| Postat i: Utrustning
0
vilket fint schabrak, tänk det här i blått!! Jag dör va fint!
 
Finns att köpa på TopHorse. 
 
/ Johanna

Lördag

| Postat i: Allmänt
0
Hej, idag red jag ett lättare pass på morgonen, mest för att hon inte ska vara stel eller något sånt till tävlingen imorgon. Vi ska ju åka till Hudiksvall igen och hoppa en 120 =) 
Idag var jag som Emma skrev och kollade på tävlingar, super kul att kolla på alla duktiga ryttare och hejja på sina lagkamrater =)
Var i stallet nu ikväll och ryckade henne och fixade manen inför morgondagen =)
 
 
/ Johanna

Igår & idag

| Postat i: Allmänt
0
Skrev ett inlägg imorse som tydligen varken sparats eller publicerats :S Men i alla fall! Jag skulle bort på kvällen igår så jag hade väldigt pressat schema att hinna med allting med stallet, därav inget inlägg.
 
Red i alla fall ut och joggade honom lite. Det var rätt blött i skogen så gick in på en bana och joggade honom lite där. Jobbade med att få honom att minska genom att endast använda sätet. Det blåste rätt mycket vilket gjorde honom rätt spooky,så det tog några gånger innan vi båda fick kläm på det. Men sedan vart de bra! Måste fortsätta med detta jobbet och verkligen jobba på registret bakåt/att sätta ihop. Framåt är de inga problem, hehe ;) men man vill ju gärna komma åt styrketräningen som blir i att rida riktigt samlat med bra påskjut bakifrån. :) Det ska ju inte liksom bara vara kortare steg/långsammare, det måste ju vara energi också.
 
Idag var jag och Johanna i Hudik och kollade på våra lagkamrater när de tävlade. :) Kom hem rätt sent då de tar sin lilla tid därifrån, så Fimpe fick vila idag. Imorgon ska Johanna och jag provknoppa honom (haha, måste se om han passar i det så att jag inte knoppar inför tävling och sen inser att de inte är hans grej..;) ) Så vi ska knoppa honom och han ska även trimmas. Har jag tur så fotar nog Johanna också :)
 
/Emma

Film

| Postat i: Allmänt
1
Film från dagens 120.
 
/ Johanna

<3

| Postat i: Allmänt
0
 
Gullis Rut idag <3
 
/ Johanna

Dagens resultat

| Postat i: Tävling
0
Hej , idag hoppade jag och Rut 120 i Hudiksvall, hade ett ner som vanligt. Kalla mig 4:a felarn, ne men hon kändes superbra annars så är nöjd =) Håller på att ladda upp en film så den kommer senare =)
 
 
/ Johanna

Snart dags!

| Postat i: Tävling
0

Nu håller vi tummarna! :)
/ Emma


Knoppar

| Postat i: Allmänt
2

Hej sitter i stallet nu ska strax knoppa Rut, hoppas knopparna blir fina så man slipper skämmas ;)
/ Johanna


Tävling!

| Postat i: Allmänt
0
Idag ska jag följa med och coacha Johanna när hon ska tävla! :) Sitter just nu och äter en ordentlig frukost och sedan är det dags att göra sig iordning och åka. Idag sitter nollan för detta ekipage!!! :D
 
Rutis-Tutis med hjärtat i pannan :)
/Emma

Torsdag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hej, idag red jag ett markarbetspass på 45 min på ridplanen vid stallet. Började med att skitta fram på lång tygel sen skritt jobbade jag henne länge, flyttade henne för skänkeln, gjorde halter och rakriktade henne. Sen travade jag fram på fyrkanten, sen gjorde jag detsamma som i skritten. Efter det fortsatte jag på samma grejer i galoppen, samt red lite förvändgalopp och red mycket tempoväxlingar i både trav och galopp. Jag brukar inte rida så hårt dagen innan tävling, brukar rida så att hon är lösgjord och känns på bra humör. =) 
 

Rutan som aldrig vill ha örona framåt och se glad ut ;)
 
/ Johanna

Tisdagens hoppträning

| Postat i: Allmänt, Träning
0
Det fungerar inte för Johanna att ladda upp filmklippen.. :( men här kommer i alla fall inlägget om träningen:
 
Var ju som sagt hoppträning i tisdags. Började med att trimma rätt länge. Jobbade med att flytta för skänkeln, öppna, sluta, samlade dem rätt ordentligt och red sedan mjukt fram. Fimpe kändes lite springig i början, speciellt när vi skulle flytta för skänkeln. Han slog sig fri, pinnade på och tog inte riktigt den sidförande skänkeln, men efter lite förtydligande samt mycket halvhalter så vart de bättre rätt snabbt. Vi jobbade ju som jag sa även mycket med att minska och korta dem i trav och galopp. I traven gick de bra, hittade knapparna där rätt snabbt. Galoppen var också okej men jag måste jobba lite på att hitta den där gränsen mellan kort galopp och trav, så att han inte slår av liksom utan att han bär sig och gungar på bra och avslappnat även fast de är ett lägre tempo. Men efter några gånger så vart den också bra tycker! Men de är något att jobba vidare på.
 
Sedan gick vi över till att arbeta med upphöjda bommar och små hinder. Skulle galoppera över dem och hålla en jämn och bra galopp. Tyckte de kändes rätt bra. Efter det hoppade vi några vänder på en linje innan vi till sist hoppade en iten bana. Jag och Fimpe hoppade en lägre bana för att "känna av" lite efter hans vila. Jag tyckte att han skötte sig bra! :)
 
 

Vila!

| Postat i:
0

Idag ska Fimpe vila:) är och mockar & fixar hos honom nu:)


sant

| Postat i: Allmänt
0

Haha så sant!
/ Johanna


Dagens ridpass

| Postat i:
0

Red ut tillsammans med Jossan och Gurra idag. Vi red en tur i alla gångarter, lite lugnt sådär med tanke på ev. stela muskler från igår. Vi mötte både skördetröska,åkgräsklippare, cyklister, hundar och joggare plus att de fick gå över en bro och några bilvägar. Så de blev helt klart bra miljöträning för dem idag, haha. :)

/Emma


Fin salsa

| Postat i: Allmänt
0
Provade hoppa upp på Saras häst Salsa idag, hon ät ju rätt stor ;) Kände mig väldigt liten och det var långt ner ;p haha.  

Datorn vägrar samarbeta

| Postat i:
0

Vi har försökt att ladda upp videofilmerna från båda våra datorer. Johannas dator fastnar på 45% varje gång vi försöker med den och min dator kan tyvärr inte läsa hennes videofiler då jag har en Mac och hon kör Windows.:( Försöker ordna det men om de inte går så kommer i alla fall försenade inlägg om träningen:)

/Emma


Onsdag

| Postat i: Allmänt
0
Hej, idag fick Rut vila men jag var i stallet och städade mitt skåp och putsade all utrustning :)
 
Så här fint vart det i skåpet efter att jag hade städat. :)
 
Ny putsad sadel och nytt schabrak  :)
 
/ Johanna
 

Nytt träns

| Postat i: Allmänt, Utrustning
0
Fimpe har fått ett nytt träns, nämligen detta:
 
 
Hade det igår på träningen och han verkar gilla det :)
/Emma

Sorry..

| Postat i: Allmänt
0
.. För dålig uppdatering, men imorgon kommer inlägg om dagens träning. Mamma filmade oss så kommer film också :)
 
/ Johanna & Emma

Nästa tävling :)

| Postat i: Allmänt
0

Nästa tävling för mig och Rut är till helgen i hudik, vi hoppar en 120 på fredag och en 120 på söndag :) Emma följer med som coach :D

/Johanna


Dagens ridning

| Postat i: Allmänt
0

Hej idag red jag som Emma sa i ridhuset med lite små hinder och travbommar:) hon var faktiskt fin på travbommarna Rut brukar vilja slå sig ur form och inte jobba riktigt med bommarna, men idag jobbade hon med bommarna på ett bra sätt :) hon jobbade bra med små hindren på långsidan red först på 6 språng mellan bägge och när det kändes bra så varierade jag antal språng emellan :) dagens pass kändes bra:) sen skrittade jag Emma & Matilda den långa vägen hem :)

/Johanna


Dagens ridpass

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Idag blev det lite bomarbete igen. Red tillsammans med Johanna och Matilda och vi hade tagit fram lite småsaker. Hade en långsida med sockerbitshinder som de var fem språng imellan, samt ett sockerbitshinder mittemot "mittenhindret" på långsidan, så att man också kunde rida på dessa två hinder med hjälp utav en stor volt. Hoppas ni förstår, lite virrigt att förklara haha. Hade även släpat fram lite travbommar då de inte är Fimpes starka sida.. ;)
 
Blev glatt överraskad på travbommarna! Han har haft en tendens att bli hög i nacken över dem och inte slappna av ordentligt, men idag var de som bortblåst! Mycket skönt :) Red också några rätt kravlösa vändor på långsidan  där jag bara lät honom rulla på 5 jämna språng. Red även något varv på den där volten, men jag  ville inte rida allt för länge eller mycket då vi ska hoppträna imorgon:) Han kändes i alla fall fin! Det som är bra med att rida bommar dagen innan träning är ju att han förmodligen kan förbise att han inte hoppat på ett tag nu. haha. Han brukar ju bli så i gasen om han inte hoppat på ett tag och även om det vi gjorde idag och i förrgår inte är hoppning så är de tillräckligt för att han ska kunna slappna av psykiskt! Hinder som hinder tycker Fimpe ;)
 
 
/Emma

Snygg!

| Postat i: Allmänt
0

Haha roligaste flughuvan ever!!!:D


Dagens ridning

| Postat i: Allmänt
0
 
Hej, idag red jag lite lätt på ridplanen vid stallet hon kändes mjuk och fin fast än hon har vilat. Men hon var lite ofokuserad eftersom att de hände så mycket runt omkring. Tydligen är shettisar sjukt farliga tycker Rut. Haha;) avslutade med att skritta ut och eftersom att Emma var i stallet fick hon gå med bredvid så hon inte skulle vända :) stor skillnad för nu kunde Rut slappna av även i skogen :) 
 

/Johanna 

Tips från coachen

| Postat i: Allmänt, Tips
0
...spruta inte radital (starkt linement) i ögat..
Det råkade bli lite fel när jag skulle linementera hästen :( Råkade på något sätt skvätta linement i ögat när jag skulle spraya på det och det svider som tusan :P ..haha jag orkar inte med hur klantig jag är ibland..
 
med min tur så ser väl ögat snart ut såhär:
 
(bild från google)

Vila

| Postat i:
0

Idag får Fimpe vila. Har varit i stallet och fixat mat, mockat samt smörjt in honom med linement :)


Dagens ridpass

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Trimmade honom i ridhuset idag över lite små klossar/sockerbitar. Började såklart med att värma upp! Har lagt märke till att han är bäst om han "bara" får skritta fram på lång tygel i början (alltså inte direkt sätta honom i arbete i skritten) och sedan istället börja arbeta honom i traven. Jobbade i alla gångarter och gjorde lite öppna, galoppombyten, flytta för skänkeln samt tempoväxlingar. Han kändes fin! Fick vara på honom en-två gånger i början att han verkligen skulle ta för sig i traven och trava på ordentligt när jag bad. Men sen var han kanon :) Sedan gick jag över till dessa sk. klossar.
 
Jobbade med klockan som den så fint kallas, de är alltså sockerbitshinder som står i en cirkel, de står på (om man nu tänker sig en klocka då) hel, kvart över, halv och kvart i. Det var fyra normala språng mellan varje kloss/bom. Jobbade mest med att få honom att arbeta lugnt och sansat över dem med bra ryggverksamhet men att samtidigt kunna variera sprången lite. Att kunna rida på fler eller färre och variera de på ett simpelt och lätt sätt. I början var han lite exhalterad men sedan blev de bra. :)
 


Fimpis och jag idag :)♥

feber & skit.

| Postat i: Allmänt
0
Hej, jag har lyckats bli dunder förkyld, har feber och mår inte bra alls. Så idag fick Rut vila kom fram till jag verkligen inte skulle orka rida. Men kravlade mig upp ur sängen och åkte till stallet och mockade, packade mat och borstade på henne :) 
 
 
 
Imorgon ska jag försöka rida ut om jag har sällskap och känner mig friskare.
 
/ Johanna

ÖverhopparN

| Postat i: Allmänt
0
Fimpis luftar lite i 120 :P


 
Skitdålig kvalité på bilden, men what to do.. 

Utvärdering Effol

| Postat i: Allmänt
2
 
Igår när jag var och köpte havre med mamma så skulle jag passa på att köpa glansspray. 
Min absoluta favorit är från Stubben, men den finns inte att köpa längre :(.. förutom den så gillar jag TIB's glansspray, mest för att den luktar gott. Hehe. Jaja! I alla fall så fanns inte TIB där vi handlade så jag fick köpa denna från Effol som jag aldrig tidigare hade prövat. Tänkte nu ge den en utvärdering:
 
✔ Gör det relativt lätt att reda ut svans, man, etc. utan att de känns kladdigt
✔ Rätt bra sprayflaska som inte "portionerar ut" för mycket på samma gång så att det blir fläckigt i pälsen
 
✖ Luktar inge vidare :(
 
..och eftersom att jag är en sån som mest köper glansspray av anledningen att de luktar gott (förutom att de blir lätt att reda ut taglet förstås..:P) så faller inte denna mig i smaken :( Tyckte att den luktade illa! :(
 
/ Emma
 

Fint från CWD

| Postat i: Utrustning
0
Fint träns, skulle inte tack nej till detta! Fast i silver då! ;)
 
               


Sen skulle jag inte gråta om jag hade en sån här!
 
/ Johanna

Film från dagens hoppträning

| Postat i: Träning
1
Emma var snäll och filmade :)
 
 
/Johanna

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Idag red jag ut tillsammans med Fredrika. Vi red i alla gångarter och Fimpe var i början ganska tittig,men de blev bättre ju längre vi red. Antar att det är överskottsenergin som kickar in :) Vi var väl ute i ca en timme!
 
Imorgon tänkte jag nog jobba lite med bommar i ridhuset. Passa på när de inte är lektioner liksom :)
 


/Emma

Rut Torsdag

| Postat i: Allmänt
0
Hej,
Idag red Sara Rut, jag är sjuk så hoppas på att bli bättre till imorgon då jag ska hoppträna :) Emma ska nog dit och ta lite kort, så hoppas det blir några fina :D
Idag var jag där och mockade och packade mat och pussade på henne :) <3
 
/ Johanna

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Började med att skritta fram ute i ca 20 min. Gick sedan in i lilla ridhuset och trimmade lite lätt. I början var han lite springig men han blev snabbt bra. Jobbade lite med avsaktningar, flytta för skänkeln och tempoväxlingar. Han kändes jättefin. Efter ett tag kom ridskolan och då fick jag gå ut till paddocken. Där var han i början springig och tittig och gick inte alls bra.. Där ser man vilken skillnad de blir när de helt plötsligt har mycket annat att fokusera på  :P Då jag tyckte att de mest var galoppen som jag inte riktigt fick grepp om (han var så himla pigg och snabb) så red jag mycket förvänd galopp. Då släppte han och lugnade sig väldigt snabbt och fick den fina , runda galoppen som man kan rida med sytrådar. Jag är verkligen ett fan utav förvänd galopp! Pigga hästar som Fimpe kan inte bara springa på eftersom de blir så jobbigt för dem, utan de väger liksom av mer själva och när de sedan blir mycket mer ridbara så lossnar oftast allt. Att rida förvänd galopp med ställning åt motsatt håll är bland de mest lösgörande arbete man kan göra. :)
 
När jag hade travat av honom ordentligt så skrittade jag sedan ut en sväng med Rebecca och Vasco som avslutning. :)
 


/Emma

Vila

| Postat i: Allmänt
0
Idag fick Fimpe vila, passade på att städa skåpet och fixa lite så att de håller sig rent och fint :) Imorgon tänkte jag trimma honom lite i ridhuset :)
 
/Emma

Dagens ridpass.

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hej!
Idag hade jag morgonfodringen i stallet så åkte till stallet vid 7 med mamma som var snäll och följde med och hjälpe mig :) Efter att ha släppt ut alla så red jag ett lite lättare markarbetespass på 35 min :) Var noga med att ha ett jämnt stöd i bägge tyglarna. Tränade på den förvända galoppen även idag, hon börjar bli bättre och bättre på det nu :) Avslutningsvis så skritt jobbade jag henne, var noga med att hon skulle skritta riktigt och inte takta som hon har en tendens att göra, fortsatte med lite halter och igångsättningar i skitten det gjorde hon bra och slog sig inte fri ur formen :) Idag kändes hon fin och lyssnade på mig och var avslappnad :) 
 
 
Trött Rut  undrar varför vi skulle rida så tidigt föör! hihi :)
 
/ Johanna

Dagens ridpass - Fimpe

| Postat i: Dagens ridpass
0
Red ut tillsammans med Matilda och Vasco. Vi red förbi kyrkan och ner till den fina grusvägen på andra sidan bron. Red i alla gångarter och galopperade någon vända där nere. Fimpe var vääldigt pigg. Haha :) Var väl ute  lite drygt en timme.
/Emma

Dagens ridpass - Flisan

| Postat i: Dagens ridpass
0
Började med att rida fram ute i skogen. Gick sedan in in ridhuset och trimmade henne i drygt 30 min. Arbetade mest basic, lite öppna, flytta för skänkeln osv. Hon var lite seg i början men då red jag på rätt ordentligt några varv, alltså lät henne trava på i ett väldigt friskt tempo samtidigt som jag varvade med att sakta av till skritt och sen starta om och trava på igen. Efter detta kändes det som att hon kom igenom fint i kroppen och vart fin! I galoppen jobbade jag lite med galoppombyten samt förvänd galopp och flytta för skänkeln. Hon kändes fin! :) Skrittade sedan av henne ute och det gjorde jag runt den nedre rundan. Allt som allt var vi väl ute drygt en timme, kanske en timme och 10-15 minuter.
 
 
/Emma

Vila

| Postat i: Allmänt
1
Hej :) Har nyss kommit hem från stallet, Rut fick vila idag så åkte till stallet nu innan jobbet och mockade och packade mat osv :) Gick ner till hennes hage och gav henne en massa go saker, vilket uppskattades :) Nu ska jag på nån utbildning på jobbet sen ska jag jobba kvälls passet oxå.
 
 
/ Johanna

Tidsinställt

| Postat i: Allmänt
0
Just nu är jag på jobbet. Men idag så ska jag rida och ta hand om både Fimpe och även Flisan :) Flisan ska få gå lite lösgörande markarbete på någon bana (om de är torrt dvs.) samt gå ut en sväng i skogen. Fimpe ska få ridas ut och jogga lite. :) 
 



Irriterande...

| Postat i: Allmänt
1
Vet inte varför rubrikerna har försvunnit... blogg.se verkar lite knas just nu. Smileysarna som hade försvunnit är nu tillbaka  och jag såg rubriker i morse men inte nu :S..Aja.. inte så mycket att göra, de kommer väl tillbaka förr eller senare.. :(

Frågor & Svar

| Postat i: Q&A
0
 
Johanna: Tack! :) Nej jag har inga andra djur förutom Rut! 
Emma: Jag har två andra djur, en hund och en katt.
 
Jag har Theodor som är en norsk skogskatt:


Och Mozart som är en långhårig chihuahua:
(lägg märke till theodors tassar uppe till vänster, haha. Han följer alltid med på promenaderna!
 
Dom gillar varandra också vilket är väldigt tur, och gulligt. haha :)
 

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Red som Johanna berättade ut tillsammans med henne och Rastafari. Fimpe kändes pigg och glad, som vanligt helt enkelt så det var skönt! Så det känns som att han är redo att köra igång igen, vilket såklart känns jättekul! :)
 
/Emma

Dagens Ridning

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hej, idag red jag ut med Emma och Fimpe, de kom och mötte oss i mitt stall. Vi tänkte rida nedre rundan men det var så blött där så vi red in dungen istället, det är en liten skog där det finns en massa små stigar där man kan rida runt, så vi red  in där och snurrade på bland rötter och stubbar. Tycker att det är nyttigt för hästarna att göra sånt ibland, det gör att det får vara uppmärksamma vart det sätter ner hovarna :) Efter det så red vi hem, jag tror att vi var ute ca 45 min :)
Rutan myser i solen =)<3
 
 
/ Johanna

shopping

| Postat i: Utrustning
0
Hej var på Grafströms idag och skulle köpa en grimma men det blev till slut en grimma och ett schabrak  :)
 
Rutan i sin nya grimma :)
 
Här är en bild på schabraket oxå :) 
 
/ Johanna

Fimpe

| Postat i: Allmänt
0
Idag ska Fimpe få skritta ut en sväng tillsammans med Johanna och Rut. Jag ska pröva att rida och se hur han reagerar, om han känns pigg och glad som vanligt osv. Tänkte ju egentligen låta honom vila några dagar till, men eftersom jag fått höra hur han spurtar som en galning i hagen och gör slidestops så tänkte jag att vi får nog testa rida lite tidigare endå. Haha...
 
en annan favoritsyssla i hagen:
Hmmm... ;p
 
/Emma

Kommentera :)

| Postat i: Allmänt
1
Ni är många som kikar in här varje dag och det är vi verkligen glada för. Men vi tycker allt att ni borde vara lite bättre på att kommentera! ;) :D Det motiverar ju oss att skriva mer och bättre i framtiden!
 




dagens tävling i bilder

| Postat i: Allmänt
1



Emma coachar och jag lyssnar ;)
Bilderna är ifårn 110 och är fotade av Felicia Hedlund.

Dagens resultat.

| Postat i: Tävling
0
Hej, var ju som sagt i Timrå och tävlade idag :) Hoppade 110 där hade vi ett ner i grunden, var egentligen ett skitpet tycker jag, annars var hon fin och kändes framåt och positiv. I 120 som var en A:0 hade vi ett ner där med, oxå ett skit pet, men nollan borde snart komma, hoppas jag :) 
 
 
 
/ Johanna

Sitter i bilen

| Postat i:
0

Nu är jag och Rut påväg till Timrå för tävling! / Johanna


Lördag

| Postat i: Allmänt
0
Tydligen så börjar Fimpe bli less på att vila nu, eller i alla fall så börjar han ha duktigt med överskottsenergi! Han hade tydligen busat gärnet i hagen idag, haha. Tycker han ser mycket piggare ut allmänt också, han ska liksom vara med på allting h e l a  t i d e n ;) Är bra sugen på att börja rida honom redan imorgon (helst igår!) men för hans skull så ska jag vänta. Om han vilar 2 veckor fullt ut får vi se, för de är inte kul för varken honom eller stallpersonalen om han blir föör livlig, haha. Men jag tänkte i alla fall låta honom vila några dagar till.
 
Jag skulle helst ha velat hunnit ge honom en spruta B vitamin samt klippt honom innan jag börjar rida igen, men vi får hur de blir .. :) han gillar nämligen inte att bli klippt, så han måste ju ha lugnade. Därför tänkte vi försöka pricka in det när hans tänder ska raspas och samma sak med Bvitaminen, tre(!) flugor i en smäll liksom :)
 
 



Lördag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hej, idag har det regnat hela dagen :( Så bestämde mig för att rida i ridhuset efter dressyr tävlingen, kom ner precis  när tävlingen var slut men de pratade lite i högtalarna och musiken var fortfarande på, så i början av passet var hon lite spänd och springig så hon blev lite bökig i handen. Men efter ett tag släppte det och hon blev lättare i handen och gick stadigt i form. Red lite skänkelvikningar, öppna och tempoväxlingar ungefär så brukar jag alltid lägga upp passet dagen innan tävling. Rider inte allt för länge eller hårt så att hon fortfarande är pigg och på bra humör då vi ska tävla :) 
 
 
/ Johanna

Dagens vill ha:

| Postat i: Utrustning
1
Snabbandage från back on track!
 


 
Funktion:  Royal snabbandage används för ökad blodcirkulation i benen för att undvika svullnad, reducera inflammationer, öka läkningsprocessen och förebygga skador.
 
 /Emma

Smileysarna borta

| Postat i: Allmänt
0
Har märkt att smileysarna inte försvunnit bara för oss, utan flera bloggar verkar ha samma problem.. :( Har dom stängt ner sidan som man "tog" länken och allt ifrån eller vad är det som är fel? :(