Torsdag

| Postat i: Dagens ridpass
0

Hej!
Idag red jag ut med Johanna vi var ute i ca 40 min skrittade mest men det vart lite trav också!:) hon var duktig och gick först nästan hela tiden:) kul att rida ut idag, det var inte kallt och solen lyste :D
Jag vart lite Sen imorse så därför har jag inte hunnit skriva om gårdagens träning:(
/Johanna


Massage

| Postat i: Allmänt
0
Idag kommer våran massör och går igenom Fimpe!  Tycker de är bra att låta någon man litar på gå igenom hästarna lite då och då. Så kan man få en överblick på vad som hänt genom andras ögon också. Vi trivs jättebra med våran massör och även vår equiterapeut! Brukar någon av er ta hjälp utav något liknande? Isf, vad? :)
 

Hoppträning

| Postat i: Allmänt
1
Idag var de vanlig onsdagsträning för Catta. VI började med att jogga fram dem lite självständigt innan vi samlades på volten. Arbetade med nyanserna i traven & galoppen, serpentiner med byte i varje båge mm. Tycker han kändes rätt bra. Lite stretig i början men sen blev de bättre. 
 
Började med att hoppa en liten serie med tre hinder och ett galoppsprång mellan varje. Gick sedan över till att travhoppa två hinder, efter det hoppade vi en oxer i galopp och red 7 språng till ett räcke med vattenmatta. Satte sedan ihop allting till en liten bana.
 
Tycker han kändes som vanligt igen vilket såklart känns jättebra! Han har ju vilat och/eller skrittat dessa dagar innan träningen, så att han kändes bra nu tyder ju också på att han helt enkelt bara var trött på Leifträningen. Skönt att få de ur världen :) När man tänker tillbaka på det så är det ju inte så konstigt att han blev trött. Jag menar leifträningarna har rullat på i intervaller nu med två veckor mellan varje, och inför alla träningar utom den sista så har de hänt någonting som gjort att han praktiskt taget fått vila sig i form. Om man sedan då lägger på alla veckor som detta innefattar är det ju inte konstigt ifall att han tappat lite kondition och därav inte riktigt orkat med hela passen under en träning för Leif då de är intensiva och 1 och en halv timme långa. :) ...Ja, vad är det man säger.. Det är lätt att vara efterklok! Skönt att få koll på allt i alla fall och slippa grubbla.
 

Träningen

| Postat i: Utrustning
0

Hej!
Bloggar om träningen imorgon!
/Johanna


Inlägg om träningen kommer!

| Postat i: Allmänt
0
Håller på att ladda upp filmen nu så skriver ett inlägg om dagens hoppträning så fort de är färdigt! Johanna har också tränat idag så hon kommer också skriva ett inlägg :)
 

Vila

| Postat i: Allmänt
0
Idag är de vilodag för Fimpe! Jag ska dit och mocka och fixa allting nu :) 
 
 
 
 
Goplupp ♥

Hej!

| Postat i: Allmänt
0
Idag var första dagen sen jag vart sjuk som jag red, var jättekul! Red ett lättare pass där jag kände av att allt kändes som det ska. Hon var jättefin jag fick ett jättebra stöd i tyglarna. Hon lyssnade bra fram och tillbaka och flyttade sig bra för skänkeln. Tränade även  galoppfattningar på volt gick helt okej, hon är fortfarande skeptiskt till att fatta förvändgalopp men det börjar ta sig =) Imorgon är det hoppträning för Catta, ska bli kul :D
 
 
 

Hästgodis

| Postat i: Tips
0
Haha, tänkte köra en "favorit i repris" och visa hur de gick när jag och Johanna gjorde eget hästgodis ;)
 
Dessa ingredienser behöver du:
 

2dl havregryn

2dl rågmjöl, eller något annat grovmjöl

2dl melass eller sirap

Gör så här:
 

Rör ingredienser i en stor bunke. Knåda ihop allt till en klibbig deg. 


Forma godisbitarna, rulla som centimenterstora kulor eller kanske hästkex?
 
Lägg bitarna på bakplåtspapper och låt de gräddas i ugnen i 180 grader i 10-15 min. 
 
De är färdiga när de fått lite färg och går att bryta sönder

Fimpe provsmakar
(Ja, han gillade det ;) )
 
Ett tips är dock att de inte kommer stelnat klart i ugnen, så de gör ingenting om de är lite mjuka när ni tar ut dem. Jag och Johanna stoppade in dem igen i ugnen för vi tyckte de var mjuka i mitten, men sedan så blev de istället stenhårda när de stelnade! Så om ni inte vill göra om allt, tänk på det ;)
 
 
 

Ridstövlar

| Postat i: Utrustning
1
Det finns många olika sorters ridstövlar. Jag har just nu Mountain horse supreme high rider men har ett tag funderat på att köpa ett nytt par stövlar. Det svåra är att jag inte hittar det jag vill ha. Dessa stövlar är alla rätt snygga:
 
De niro young, pris:3 895
 
 Jacson pioneer, pris:3 495
De niro ramses, pris:4799
Prince jumping boot, pris:6 645
 
Av dessa stövlar så tycker jag att den nedersta är helt klart snyggast. Men de är ju knappast vettigt att lägga nästan 7000 kronor på ett par extrastövlar.. Tänk om man fick designa egna stövlar, haha. Jag skulle nog kunna tänka mig att köpa jacson pioneer, men grejen är att jag skulle vilja ha dem i blankt material och de finns inte (bara i krokodil-stil men de vill jag inte ha) Så alltid är det någonting som är ivägen haha. Har ni något tips på bra och snygga stövlar så lämna gärna en kommentar :)
 

Fina ni

| Postat i: Allmänt
0
Fick de här kommentarerna på mina filmer från Leif träningarna:
 
 
 
 
Jag blev så himla glad och ni är så himla fina! Kram på er!!! ♥
 
Den bästa sortens människor är de som inte är rädda att ge andra beröm. De är tyvärr en sällsynt egenskap, men väldigt, väldigt fin! ♥
 
 
 

20:29

| Postat i: Allmänt
2
Ska kura ner mig i sängen med ett duntäcke och sätta på serien "The mentalist". Tycker den är bra, jag har i alla fall inte ledsnat än och jag är nu på säsong två :) Andra serier jag följer är b.la: Pretty little liars, Glee, New Girl, Revenge, The vampire diaries, Once upon a time och Game of thrones. Vilka brukar ni kika på och har ni något bra tips? :)
 

Söndag

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Idag fick Fimpe en skritt-tur ute på lång tygel. Skrittade endå på i en bra takt så att slaggprodukter och träningsvärk från gårdagen lättare skulle försvinna :) 
 
Bild från när vi städade stallet i somras och de fick stå i uteboxarna några nätter :)
 

Fimpes nya täcke

| Postat i: Allmänt
7
Köpte som jag tidigare skrev ett nytt täcke till Fimpe häromdagen. Hans täcke hade blivit sönderbitet av kompisarna i hagen och jag fick tips om ett slitstarkt täcke med bra pris av min tränare. Fimpe har haft de mesta som ska hålla. Bucas, Amigo osv. Får se hur detta står sig :) Det ska (enligt dem) vara lika slitstarkt som Rambo som vi tänkte köpa härnäst. Men eftersom vi fick nys om detta som är någon tusenlapp billigare än Rambo (som kostar typ 3000) så prövar vi detta först såklart :) Vet inte hur många täcken som gått i höst och vinter, men i alla fall 4.. haha.
 
Här är i alla fall täcket!
 
 
 
Från shires. 300g, färg metallic blue :)

Leif Hall träning dag 2

| Postat i: Allmänt, Träning
1
Är jättetrött så orkar faktiskt inte skriva så detaljerat idag. Men vi red fram dem tillsammans, använde oss av trav och galoppbommar. Började sedan travhoppa lite, byggde på övningarna eftersom och gjorde de till några små slingor. Ni får se på filmen hur de såg ut med alla hinder osv:
 
 
I överlag var han bra denna träning. Travhoppningen är ju som den är, men tyckte allt annat gick helt okej endå. De enda var att han blev trött i slutet av träningen så när vi hoppade banan för andra gången och tog den sista linjen med den andra kombinationen så smet han på sidan. Två gånger. Pratade med Leif och han tyckte också att han såg trött ut -vilket han också var på slutet av träningen igår då de också körde ihop sig lite. Han lät oss därför vila medans de andra hoppade och sedan fick vi göra om det och när han hoppade igenom hela så gav vi oss direkt. Leif sa till oss alla sedan att man inte får glömma att hästarna faktiskt också har sina upp och nedgångar i dagsformen.Han menade på att eftersom Fimpe varit så bra de senaste träningarna för honom så är de inte så konstigt att han kanske är trött, unga hästar blir ju lätt de. Jag frågade lite om de kan bero på pälsfällningen som smygstartat lite, då han var jättekänslig och konstig i somras när han började sätta päls. Det trodde han och vad jag förstod så trodde han att de spelade in idag också. Plus att han då såklart är trött i musklerna. Vi har ju hoppat väldigt mycket dessa träningar och många övningar som ger mycket mjölksyra. Så de är inte så konstigt om de blir trötta. 
 
Tycker Leif är så himla bra. Jag tog de ju direkt som att jag red jättedåligt när han stannade,men när vi pratade sen så förklarade han hur han tyckte det såg ut och att de faktiskt var hästen som var trött, han hoppade ju kanon hela banan fram till just den sista linjen, som också var lite jobbigare för dom. Sen när jag hoppade om det  och han hoppade igenom den linjen (efter att han som sagt fått skritta en stund och återhämta sig medans de andra hoppade) så gick de ju bra och de tyder ju på att han verkligen var trött. Bebin ♥
 
 

Leif Hall träning dag 1 (25 Jan 2013)

| Postat i: Allmänt, Träning
1
Började med att jogga fram dem självständigt innan vi samlades på volten. Jobbade med att flytta dem för skänkeln och tänkte mycket på de liksidiga arbetet. Tycker han kändes rätt bra =) När vi skulle samla galoppen ordentligt samtidigt som vi flyttade dem ordentligt för skänkeln (lite galopppiruett-tänk) så vart de lite jobbigt, men tycker han kämpade på bra. Jobbade dem även med förvänd galopp och jag tyckte han var lite "sämre" än vanligt, så jag måste komma ihåg att arbeta lite flitigare med den nu känner jag. Han gjorde ju det och så, men jag behövde verkligen stötta honom hela tiden. Det brukar som tur är lossna så fort jag fokuserat lite mer på det några pass.
 
Började sedan att hoppa småhinder som stod lite sick-sack längs medellinjen. Hoppade över det första, la en volt runt de andra, hoppa de det andra, la volt runt de tredje, hoppade de tredje osv. Gick väl helt okej. Hoppade sedan lite olika övningar osv som ni ser på filmen. Serierna kändes rätt ok också, fick dock lite problem med att hoppa "sick-sack" linjen då jag inte fick ut honom för skänkeln i vänster varv, då blir ju inte bågen så bra och då blir ju inte heller resten bra, men men.. fick ju öva på det i alla fall. Sen hoppade vi dessa sick-sack hinder rakt. Alltså vi hoppade de snea hindrena på en rak linje. Det tyckte Fimpe var konstigt så han stod emot lite, men de fixade sig. Kanske inte den bästa prestationen från min sida.. men jaa, som sagt han har ju inte gjort de så mycket så de är klart de vart lite konstigt (som ni ser på filmen) :)
 
Han kämpade på bra i alla fall, blir spännande att se vad vi ska göra imorgon :)
 

Träning för Leif Hall

| Postat i: Allmänt
0
Var som sagt hoppträning för Leif idag. Håller på att ladda upp filmerna osv, så de kommer upp här tillsammas med en utvärdering utav passet så fort allt är klart :) 
 
Har även köpt ett nytt täcke till Fimpe idag, visar det senare :)
 
 

 

Gissa

| Postat i: Utrustning
1

Har nyss hämtat mitt paket, kan ni gissa vad det är för något?;)
/Johanna


Torsdag

| Postat i: Allmänt
0
Idag jobbar jag så sent så Fimpe får vila, var och mockade osv. imorse :)
 
 
:P
 
 

Utrustning

| Postat i: Allmänt, Utrustning
0
Skulle inte tacka nej till detta!

 

Stövlar

| Postat i: Allmänt
2
Hej, jag ska köpa ett par nya ridstövlar och är det någon som har ett bra tips på märke och modell?=) Har just n ett par Mountain Horse =)

<3

| Postat i: Allmänt
2
Saknar min prinsessa jättemycket nu =( Om jag känner mig piggare ska jag åka och hälsa på henne imorgon tror jag. Idag har hon fått hoppat lite små hinder hörde jag, hade gått rätt bra =) Skönt att hon hålls igång fast än jag är sjuk och inte får rida.
<3

Gårdagens träning

| Postat i: Allmänt
1
Igår var det som sagt träning. Red mest markarbete men jobbade även med små sockerbitshinder. Träningen var sådär, prövade ett annat bett och jag tycker inte riktigt att han vågade ta stöd på det, de kändes liksom inte som att han var "framför" mig som han brukar och då blir det inte så bra. Men men, de var väl ingen katastrof, men som sagt.. ska inte ha de bettet igen på hoppträning :) Skönt att jag prövade det igår och inte imorgon på Leifträningen, hehe. ;)
 

Hej-

| Postat i: Allmänt
2
Hej, Johanna här, jag är fortfarande sjuk. Så mamma och pappa tar hand om rut och jag får hjälp att rida henne så det går ingen nöd på henne. Jag ligger mest hemma hela dagarna och käkar alvedon, är inte magsjuk, var på VC och fick red på vad det var som var fel. Ganska tråkigt att bara ligga hemma och dega. Har köpt ett nytt täcke till Rut så det kommer väl om några dagar hoppas jag.
De här ska hon få=)

Dagarna som varit

| Postat i: Allmänt
0
I förrgår fick Fimpe gå en tur i skogen igen och igår fick han vila. Idag är det hoppträning för Catta, men eftersom vi har Leifträningar i helgen så ska vi bara rida markarbete. Det blir nyttigt och roligt :) 
 

Läsarfråga

| Postat i: Allmänt
4
Vad tycker ni är roligast, hoppning, eller dressyr? :)
 


Six rules to success

| Postat i: Allmänt
0

Gårdagens ridning - Fimpe

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Igår klädde jag på mig och Fimpe ordentligt och red ut, och vilken tur att jag gjorde det! Det var en jättehärlig och rolig ridtur. Fimpe var superpigg och busig och betedde sig som att han inte visste vad skritt och trav var ;) Men det gjorde absolut ingenting eftersom det var helt perfekt underlag, så jag kunde galoppera i evigheter! Jag slås alltid av hur otroligt roligt det är att rida när man sitter på en tickande (men kontrollerbar) bomb med sånna enorma krafter. Speciellt när man se de busiga, spetsade öronen som bara vill spinga fortfare och fortare :) 
 
När vi kom tillbaka till stallet var vi båda nöjda och belåtna. Jag passade på att sätta mig och smörja alla mina saker i skåpet. Först rengöra dem med TIB tvålen och sedan fetta in dem med min Akene från Butet.

              
Ni kan tänka er att det tog tid! Smörjde i typ en och en halv timme, haha. Men de var värt det, plus att när jag väl börjat måste jag smörja allt annat också så att allt blir rent och fint. :)
 
 
 
 
 

Johanna sjuk

| Postat i: Allmänt
0
Johanna har magsjuka, därför har hon inte skrivit här på några dagar. Så att ni vet! Vi får hålla tummarna att hon kryar på sig snabbt :) 
 
 

Nyttigt godis

| Postat i: Allmänt, Tips
0
Ja, de här är ju inte hästrelaterat egentligen! Men tänkte tipsa om en grej jag brukar göra som ersättning för glass.
 
 
Faktiskt gott! Om man gillar banan då vill säga ;) Sen är de ju inte onyttigt heller om man jämför med glass. Man får i sig bra fetter (valnötterna) och vitaminer osv från bananen! :) Tänkte att de kunde vara lite roligt att få tips om ifall de är fler än jag som försöker att tänka lite nyttigt :)
 

Mariska A.K.A Houdini

| Postat i: Allmänt
2
 
Antar att de flesta av er har sett denna film som cirkulerat lite på bland annat facebook:
 
Smart häst! De roliga är att min förra häst var likadan. Fast i hagen då, vi hade inte öppna galler i stallet. Vi fick alltid göra specialknäppen osv (FAST att de var elstängsel) för att hon inte skulle kunna öppna, vilket hon oftast endå lärde sig göra.. Man fick se till att byta lite knäppen,spännen osv. emellanåt så att de inte skulle vara så lätt för henne att lyckas. Haha. Men i alla fall, de roliga med henne var att hon var jättebra kompis med/kär i Johannas förra häst, så då när hon öppnade åt sig själv och traskade ur hagen, så gick hon även ner till honom och öppnade! Haha..hon ville väl att de skulle på utflyckt tillsammans under dagen eller något ;)

 
Hagarna såg ut såhär:
 
 
Så de var ju genomtänkt att hon just skulle till Johannas häst också eftersom hon behövde gå en längre bit dit! Plus att hon ignorerade alla andra hästar runtomkring! Haha :) 
 
 
 

Dagens ridpass - Flisan

| Postat i:
0

Red ut med Flisan idag. Red bort mot hov och svängde höger efter kossorna. Hon var snäll,pigg,glad och lite busig! :) Det var toppenväder med någon enstaka minusgrad och snö som sakta singlade ner från himlen. Det är sånna här gånger man uppskattar hur FINT livet faktiskt är och hur ROLIGT det är med dessa fina djur!

 


17:24

| Postat i:
0

Hejhej! Har precis kommit hem från jobbet och ska bara byta om innan jag åker vidare till stallet :) Fimpe ska vila idag och Flisan ska få sig en uteritt! :)

Skriver mer ikväll!


Roligt på facebook

| Postat i: Allmänt
0
Såg ett klockrent inlägg på FB häromdagen som jag ville dela med mig av :D Har tagit bort användarens namn och bild med tanke på att den kanske inte vill vara med här :)
 
  
 

Täcke

| Postat i: Utrustning
2

Rut fryser som sagt jättemycket nu när det är kallt ute, så ska nog köpa det här täcket AMIGO INSULATOR SUPER HEAVY heter det. Det är med 550gr foder så det är super varmt! Hoppas det blir bra!:)


Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0

Hej!
Idag red jag för Catta, jobbade mycket med att få upp henne i formen och att hon skulle jobba mer med hela kroppen i alla gångarter. Red mycket tempoväxlingar i traven:) i galoppen red vi på volten där skulle vi byta till förvänd galopp på den öppna delen, var lite svårt. Men hon har blivit mycket starkare i den förvända galoppen :) red sedan tempoväxlingar. I slutet av passet var hon jättefin och jobbade riktigt genom hela kroppen:) hon kändes bra nästa hela passet. Jätterolig träning, tycker att det är kul att träna själv man får ut så mycket utav passet! Sedan fick Rut stå inne eftersom att det var så kallt!:)
/Johanna


Dagens ridpass

| Postat i:
2

Tanken var att rida ut men de var så himla kallt och Fimpe behövde verkligen röra på sig ordentligt, så jag fick som tur var rida med på mammas lektion för Marika! :)

Vi jobbade med övergångar, förvänd galopp, skänkelvikningar och långa halvhalter. Prövade ett nytt bett för Fimpe men gammalt för mig (min förra hästs gamla, ett tredelat sprengerbett) och han funkade bra på det vilket är roligt :) Han var även duktig i överlag och skötte sig bra på lektionen. Ett roligt ridpass! :)


Tips

| Postat i: Allmänt
2
Fimpe är ju lite utav en buse OCH otursfågel vilket resulterar i många tramp osv. Att ha boots på vintern är värdelöst eftersom de vänder sig ut och in som en blomma i snön och blir kvar så. Sen får han lätt skav av dem och så blir de också så fuktigt och instängt med boots runt hovarna, så har inte riktigt känt att de har varit så bra. Har funderat på så kallade kotringar ett tag men tog inte tag i det förrns jag fick tips av en tjej på min instagram om just dessa.
 
 
(min instagram är emmanybeerg för de som undrar) 
 
Så jag bestämde mig för att ge det ett försök och jag är posetivt överraskad! Än så länge ;)
Såhär ser dem ut:
 
De fästs runt (som man hör på namnet) kotan på hästen och skyddar mot tramp osv då de stöts bort av ringen. Tänkte att de kanske är fler än jag som har en buse och är desperat efter tips på lösningar :)

Torsdag!

| Postat i: Allmänt
1
Hej, idag vilade Rut, var så kallt ute! Tog in henne lite tidigare idag eftersom att hon frös=( har jättetjocka täcken men hon fryser ändå, stackarn=( 

Vila

| Postat i:
1

Idag fick Fimpe vila! Riktigt kallt har de varit idag.. Termometern stod på -22 när jag åkte från stallet ikväll :( var i alla fall där och mockade, fixade mat och pysslade lite med honom :)

Imorgon ska vi rida ut!:)


Läsarfråga

| Postat i: Allmänt
14
Rycker eller klipper ni hästarnas manar? :)

Gårdagens träning

| Postat i: Träning
1
Hej! Igår var det som sagt träning, började med att trava fram själv. Sedan förflyttade vi oss till fyrkantspåret, typ en meter innanför. Där red vi öppna på ena långsidan och tempo växlingar på andra efter det galopperade vi lite på volten, där gjorde vi också tempoväxlingar samt förvändgalopp. Tyckte hon kändes bra på framridningen igår. Sedan trav hoppade vi lite på volt och galopperade över sockerbitshinder sedan satte vi ihop detta till en liten slinga, kändes bra men hon ville öka lite fram till sockerbits hindrena.
Sedan hoppade vi ett räcke med galoppbom sedan forsatte vi på sockerbitarna på volten detta gjorde vi några gånger sedan höjde vi upp och hoppade bara räcket en gång. Sen travhoppade vi på volten fortsatte i galopp för att sen hoppa en oxer och sen sockerbitshindren detta gjorde vi några gånger. Sedan höjde vi upp och hoppade en liten slinga fick lite problem med att jag lät henne hoppa av lite tidigt så det vart ett långt språng. Men fick till det till slut och hon kändes jättebra :D
 

Hoppträning - Fimpe

| Postat i: Allmänt, Träning
2
Joggade fram lite själv innan vi samlades i trav på stora mittvolten. Jobbade med långa halvhalter, ställning, förvänd galopp osv. Han var lite stark och stressig idag så markarbetet var inte kanon. Men de är ju för att han är pigg och glad så lägger inte så mycket vikt vid det då jag vet att han har kännts jättebra :)  Sedan gick vi över till att travhoppa på volt. Fimpe var lite busig hela passet och har klippt bort de mesta, men när han busar mitt i övningarna så är de kvar, tror de är en gång eller kanske två som kommit med. Tänkte bara säga det så ni vet vad som händer när de ser lite roligt ut, haha.
 
Efter vi hoppat på volt så hoppade vi en slinga/serpentin. Travhoppade, landade i galopp, bröt av och hoppade nästa hinder. Tycker han gjorde det bra! Han har blivit mycket bättre på att travhoppa :) Sedan gick vi över till att hoppa ett enkelhinder (oxer eller plank,varierade) där vi hoppade det och sedan fortsatte ner till kortsidan och red in på två sockerbitshinder. Gick väl rätt bra. Pigg och busig som sagt men inte så farligt. Till sist satte vi ihop en liten bana som vi hoppade, då kändes han bra! :)
 
(Glöm inte att kolla i HD)
 
 

Hoppträning - Flisan

| Postat i: Allmänt, Träning
4
Vi började med att jogga fram dom lite lätt själva. Sedan gick vi över till att arbeta dem längs fyrkanten fast innanför spåret. På ena långsidan gjorde vi öppna och på den andra gjorde vi tempoväxlingar. Tyckte de gick rätt ok, lite att jag inte fick tillbaka henne så snabbt i början, men de blev bättre sen. Jobbade dem lite mer på volterna i b.la. förvänd galopp osv. Tycker hon kändes bra i det, hon var rätt stark (alltså kroppsmässigt, inte i munnen)och jobbade på fint. Sedan travhoppade vi ett hinder på volt, samt galopperade över några sockerbitshinder på volt. Kändes bra!  Sedan satte vi ihop två hinder till en liten slinga/serpentin. Travhoppade det första, red vidare i galopp på bågen, bröt av och travhoppade det andra hindret. Gick helt okej, hon fuskade lite med mig några gånger (säkert för att hon märkte att det inte var matte på ryggen ;) ) och började galoppera något språng innan istället för att trava. Men de sitter ju  i mig som inte lärt mig hennes knappar än och hur pass mycket stöd hon behöver inför olika uppgifter osv. 
 
Efter det hoppade vi några enkelhinder, en oxer och ett plank. Efter man hoppat något utav dem så fortsatte man ner till kortsidan där vi sedan red över några sockerbitar. Vi gjorde det några gånger och sedan höjdes hindrena lite och vi hoppade endast enkelhindrena. Det fick tyvärr inte mamma med på film då hon var supersnäll och gjorde iordning Fimpe (han var i gruppen efter) till mig. Men det andra fick hon ju med, så ni får se en del av träningen iaf :)
 
(glöm inte att välja HD kvalite på klippet, blir så pixligt annars!)
 
I överlag tycker jag Flisan var jätteduktig. Hon busade lite med mig och blev stark efter hindrena, men de gjorde hon ju bara för att hon tycker de var roligt så kan inte klandra henne, haha :D Fina Flisen! Sen att vi inte är så synkade osv är ju mitt fel men har som sagt bara hoppat henne en gång innan och de var i somras..
 

Hoppträningarna

| Postat i: Allmänt, Träning
1
Det kommer filmer och så från hoppträningarna! De håller bara på att laddas upp :) Lär dock bli rätt sent men minst en träning kommer i alla fall upp ikväll! :)
 
 

Gör mig iordning

| Postat i: Allmänt
3
Nu är det strax dags att åka till stallet för hoppträning! Precis som jag nämnde tidigare så ska jag träna både Flisan och Fimpe idag. Därför så blir de rätt sent ikväll men jag ska försöka att uppdatera när jag kommer hem! :)
 
Flisan
 
Fimpe
 

-

| Postat i: Allmänt
1
Hej, nu har jag nyss kommit hem från stallet, har varit där typ hela dagen. Imorse hade vi utsläpp sedan red jag  Derek i ridhuset med Johanna som hade HF idag igen, vart lite travbommar för honom idag =) Han jobbade på bra och var så duktig så =) Sedan hade jag lunchfodring och efter det åt vi lunch på ridskolan. Och nu är jag typ bara hemma och vänder för snart ska jag åka till stallet igen och träna med Rut =)
<3

Träna själv - byta galopp

| Postat i: Allmänt, Övningar
0
Vi gillar ju verkligen Malin och Peder, speciellt efter clinicen :) Så vi tänkte dela med oss utav deras kanonbra tips och övningar!

 

Glöm inte

| Postat i: Allmänt
0
Att följa oss med Bloglovin! De är ju nästan inga utav er som verkar använda sig utav det?! Det är ett jättesmart sätt att hålla sig uppdaterad med olika bloggar och de kostar ingenting! :)
 
Klicka bara på bilden nedan så kommer ni rätt :)



 

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Red ut tillsammans med Victoria. Red barbacka och allt gick bra tills vi mötte två ponnyer, de släckte inte sin lampa fast att våra hästar blev lite rädda så då fick Fimpe panik och slängde sig bakåt och förbi Victoria och hennes hästar (en på släp) samtidigt som han körde ner huvudet och sköt rygg. Känns som att jag hade rätt tur som fick stopp på honom och satt kvar.. :P Har rejält ont i svanskotan dock.. han bockade rätt rejält samtidigt som han sprang neråt backen..  Men men, sånt som händer. Lite typiskt bara. Hoppas att vi inte får sitta ner i trav så mycket på träningarna (ska träna Flisan också, därav plural) imorgon.. ;)
 
Det positiva idag: Fimpes sår är typ helt läkt, de har växt ihop så att själva såret är borta och hoven har växt fram. Efter imorgon får han gå i sin vanliga hage igen! Ska även sätta på kotringar för att försöka minska skador så mycket som möjligt... (bootsen vecklas ju bara upp som en blomma när de är djupsnö plus att de lättare ger skav så ska pröva med detta :)..)

Glöm inte att ställa frågor i vår frågestund!

Tisdag

| Postat i: Allmänt
0
Hej!
Idag gick jag ner till ridhuset med Rut, när jag red fram tänkte jag på att ställa igenom innersidan riktigt, eftrersom att hon igår inte ville ställa igenom riktigt. Flyttade henne för skänkeln på volten i trav och galopp. Jag hade lagt fram en liten övning på ena långsidan, tre travbommar sedan ett litet räcke sen tre travbommar igen. Så travade in, sedan fattade jag galopp hoppade hindret sedan bröt jag av till trav och travade över travbommarna igen. Detta gjorde jag i bägge varv och på den andra långsidan varierade jag mellan tempoväxlingar, öppna och sluta. Det gick rätt bra, från början ville hon mest öka och galopperade över bommarna men sedan jobbade hon på bra över dem. Red förvändgalopp idag hon jobbade på bra, hon har börjat bli starkare där och är mycket stadigare nu. Är nöjd med passet och hon vart avspänd och lösgjord. Imorgon är det träning för Catta(längtar!!) :D
Sedan red jag ut på Derek med Johanna och HF, var ute i kanske en halvtimme och skrittade mest, men det blev lite trav med. Red upp till masten två gånger också. 
 
Glöm inte att ställa frågor i vår frågestund!
 

Onödigt vetande

| Postat i: Allmänt
1
* Jag häller alltid upp mjölk innan jag häller i flingor. Tycker nämligen inte riktigt om när flingorna mjuknar.
 
 
*Får ibland släng av tvångstankar, typ att jag måste sätta på mig likadana ridstrumpor, annars kan de gå dåligt.
 
 
*rider 9 gånger av 10 hellre ute i skogen än i ridhuset.
 
* Älskar massage. ÄLSKAR.
 
* Tycker man borde uppfinna en grep med smalare mellanrum mellan "taggarna" för att kunna mocka ur de söndertrampade (aaas jobbigt när de bara trillar igenom och man får försöka balansera de på konstiga sätt..)
 
*Använder alltid pälsglans i man och svans. Mest för luktens skull, men såklart även för att de ska vara lätt att reda ut.
 
 
* Tycker det är skumt att hoppa bankar osv. (hinder där man hoppar neråt så att säga) Tycker det är så konstigt att inte ge eftergift på de sättet man är van..
 
*Häller alltid i mjölken för oboyen, hatar när de klumpar sig så som de ofta gör om man häller i oboy först.
 
*Tycker inte om pannkakor så jättemycket (jag vet, jag är väl omänsklig..) men de är gott då och då.
 
 
*Älskar choklad
 
*Är nästan alltid kall om fingertopparna, har dålig cirkulation.
 
*Har jättekorta muskler och senor i benen (sen jag spelade fotboll, fick kramp i musklerna rätt ofta osv.) och har därför jättesvårt att trampa ner hälen. Jobbar dock på att försöka stretcha ut de så väl de går..
 
*Stör mig jättemycket på reklamerna för tandkrämen Sensodyne
 
 
 
Glöm inte att ställa frågor i vår frågestund!

Måndag

| Postat i: Dagens ridpass
1

Hej! Idag red jag ner till ridhuset och red ett lättare pass. Fokuserade på att hon skulle ställa igenom i sidorna, hon var lite svullen i ett ben igår så ville mest känna att hon kändes bra. Och det gjorde hon, hon jobbade på bra oså! Utmanade mig och henne lite i den förvända galoppen idag och hon gjorde det bra och bytte inte galopp. Imorgon ska jag ner till ridhuset och fortsätta på det vi gjorde idag:)
/Johanna

'


Dagens ridpass - Fimpe

| Postat i: Dagens ridpass
0
Joggade honom i lilla ridhuset då min pannlampa hade slut på batteri och jag helst inte ville rida i becksvart mörker.. Red barbacka och de gick över förväntan! Han har ju en tendens att bli rätt rädd när man kommer ur balans, så jag vart lite skeptisk till att försöka få något ordentligt galopparbete gjort när han ,varje gång jag fattade galopp, slog busigt med huvudet och sedan körde ner det mellan frambenen och sköt rygg/ bockade lite.. ;) Tror jag övar på det nån dag då han är mer rastad, hehe ;) Häst som blir rädd när man tappar balansen + busig bockpony=dålig idé barbacka ;)
 
Men jobbade honom i trav och han kändes fin! Gjorde lite öppna längs långsidorna och sluta på diagonalen. Han kändes bra för att inte ha trimmats ordentligt på ett tag! Kul :)
 

Just nu..

| Postat i: Allmänt
0
..fixar jag (Emma) några namnloggor som Sara önskade :) Då blir de lite lättare att hålla ordning på vem som skrivit vad osv!
 
Såhär ser dem ut!
 
 
 

Tips

| Postat i: Tips, Utrustning
2
Måste passa på att tipsa om dessa vantar som jag fyndade på Hööks igår! Köpte dem mest för att de var jättemjuka och sköna, inte för att jag kanske trodde att de skulle hålla värmen så bra. MEN det var ju de dem gjorde! :) Faktiskt varmare än mina andra trefingers-vantar från graninge! :) Dessutom är de som sagt jättemjuka och sköna samt att de endast kostade 145 kr! 
 
 
 
 
Mycket finare i verkligheten, produktbilden var inte till deras fördel ;)


Glöm inte att ställa frågor i vår frågestund!


Gårdagens ridning - Fimpe

| Postat i: Dagens ridpass
0
Skrittade ut en sväng med Fimpe också. Red dock barbacka med vintertäcket på samt på hackamore. Det verkade han tycka var skönt :) Varmt och gosigt samt skönt att slippa ha bett i munnen när de är såhär kallt.:)
 
 
Något nöjd häst ;)


Glöm inte att ställa frågor i vår frågestund!


Gårdagens ridning - Flisan

| Postat i: Dagens ridpass
0
Igår var det så himla kallt (-20) så de blev "bara" en skritt-tur ute tillsammans med Anna och Vector. Vi klädde på oss och hästarna ordentligt och hade dubbla täcken samt ordentliga halsdukar, mössor och vantar. Det gick faktiskt bra, bättre än förväntat, men de var rätt kallt på hemvägen. ;)  Hästarna verkade i alla fall nöjda över att få komma ut en sväng trots vädret :)
 
Glöm inte att ställa frågor i vår frågestund!

/Emma
 
 

Utan internet!

| Postat i: Allmänt
1
Igår skrev jag inga "dagens ridpass" men de var för att mitt internet vägrade samarbeta :(  Men nu är allt okej och inläggen kommer upp under dagen :) 
 
Kram
 
 

Söndag!

| Postat i: Allmänt
4
Idag fick rutan vila igen... Vart tvungen att jobba över idag, så jag är rätt trött =( Sedan är det stallmöte ikväll så ska dit, tänkte vara där en stund innan och pyssla lite med henne. Imorgon ska jag rida en sväng i ridhuset tänkte jag =)


Glöm inte att ställa frågor i vår frågestund!

 
 
/johanna

På önskelistan!

| Postat i: Utrustning
0
Högst upp på min önskelista just nu är denna luvan! Har schabraket till, så det hade ju varit jättefint med mössan till ellerhur?=)


Glöm inte att ställa frågor i vår frågestund!

 
/Johanna

Shopping

| Postat i:
1

:D


Dagens ridpass - Fimpe

| Postat i:
3

Red även honom i ridhuset. Klippte bort gipset och lindar nu endast med kladdlinda (har animalintex underst mot såret) därav att jag nu kan rida i andra gångarter än skritt. Joggade honom mest samt lät honom galoppera några varv åt varje håll i lätt sits. Ställde inga högre krav då de var första dagen jag red :) Men han kändes rätt okej!

Även han ska få gå ute i skogen imorgon :)

glöm inte att ställa frågor i vår frågestund!


Dagens ridpass - Flisan

| Postat i:
0

Red flisan i ridhuset. Joggade lite lätt och fokuserade mest på att hon skulle ta jämt stöd på tygeln samt vara följsam för hjälperna. Hon var lite trixig när man ville ställa igenom, hon ställde liksom bra i nacken men föll då in med bogarna. Så jobbade mest med det och hon blev mycket bättre efter ett tag! :)

Imorgon ska hon få ridas ute om vädret tillåter!

glöm inte att ställa frågor i vår frågestund!


Frågestund!

| Postat i: Allmänt
5
Eftersom ni verkar vara så pass många nya läsare som kikat in senaste tiden så tänkte vi att de kanske inte skulle vara så tokigt med en frågestund? :) Fråga på och fråga precis vad ni vill så svarar vi sedan! Kram
 
 
/Johanna & Emma

Fredag

| Postat i: Allmänt
3
Hejhej! Idag jobbade jag tills klockan 8 på kvällen, så mamma var supersnäll och mockade & fixade åt Fimpe. Jag är inte alls van att mina föräldrar är i stallet åt mig eller vardagligen så det kändes lite konstigt att allting var fixat och klart utan att jag hade varit där. Imorgon jobbar jag också men slutar i alla fall innan 6, så ska ta mig till stallet då och fixa allt samt promenera honom. Nu ska jag också hjälpa Emelie och rida Flisan åt henne några dagar, ni som läst bloggen ett tag kanske minns henne från i somras? :) Hursomhelst så blir de roligt att få rida lilltösen igen!
 
 
Fimpe
 
Flisan
 

fredag

| Postat i: Allmänt
0
Hejsan! Idag red jag ut en sväng i fin vädret själv, jag red den övre rundan till att börja med skrittade mestadels. Sedan red jag till masten, som är en brantare backe där vi brukar klättra, red upp där en gång i lång och låg form. Hon jobbade på riktigt bra faktiskt! Sedan var det tänkt att jag skulle rida lite volter där hon brukar vända för att få lite koll på henne där, nu när hon var snäll. Men såklart så skulle hon börja vända där då så fick snällt rida övre rundan igen(tur den är kort). Vill som sagt inte vända på vägen så hon tror att det är okej att vända hem ibland, lixom =) Men jag är nöjd och glad för att hon var så snäll och det var en jättemysig ridtur =)
Sedan fick Rut massage i eftermiddags var jätteintressant att se och hon hade inte större spänningar så det var ju bra :) Tror att jag ska försöka få massage på henne en gång i månaden :D
 
/Johanna

Rösta!

| Postat i: Allmänt
1
Glöm inte att rösta på Sara!
 
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3295&grupp=16930

Nytt pannband

| Postat i: Utrustning
4
Köpte häromdagen ett till pannband. Köpte ett lite bredare (har haft en rad mindre förut) och köpte de i strl cob. De andra pannbanden jag har blir nämligen lite för stora på micklem-tränset, det liksom studsar lite när han rids, så då köpte jag ett sånt här till honom. Tycker de var fint :)
 
/Emma

Torsdag!

| Postat i: Allmänt
3
Vill bara börja med att tacka för alla fina kommentarer, jag blir verkligen jätteglad! Idag fick Rut vila så har inte så mycket att berätta om idag. Imorgon ska jag rida ut, får hoppas att jag får sällskap annars hoppas jag på att hon är snäll och på bra humör =)
 
 
/Johanna

Film från träningen

| Postat i: Allmänt, Träning
6

Torsdag

| Postat i: Allmänt
0
Idag fick Fimpe en liten promenad i vintermörkret. Jag får rida/skritta honom med gipset också, men de känns bäst att promenera så det inte rubbas på något sätt :) Till helgen ska jag ta av det och fortsätta att linda osv. med kladdlinda, men då kan jag börja rida som vanligt igen! Skönt, då blir de ingen större skillnad från om jag bara hade vaccinerat honom:) De ska ju endå ta det lugnt i några dagar då.
 
Fimpe på kliniken igår.
 
Slänger in filmen från Johannas träning strax. Den har snart laddat upp :)
 
/Emma
 

Gårdagens träning

| Postat i: Allmänt
0
Hej,
Igår var det hoppträning för Catta, tyckte att det gick rätt bra faktiskt, hon kändes lite bökig i början av passet och ville inte riktigt ta det stöd på tygeln som jag ville, men det släppte rätt snabbt.
Vi började med att trava fram fritt över några trav bommar, tyckte att hon jobbade på bra med dom. Sedan fortsatte vi med att rida på ett mindre fyrkantsspår med upphöjda travbommar på ena långsidan, när vi hade gjort bara travbommarna några gånger red vi rakt fram på ett hinder som vi trav hoppade. Sedan travhoppade vi en liten mur på långsidan med en bock efter på två galoppsprång, det gjorde hon jättebra. Efter det red vi snett igenom i trav mot ett räcke i trav sedan var det 4 galoppsprång till en oxer. Till sist kopplade vi ihop detta till en bana, Hon hoppade bra tillslut och jobbade på bra så jag ät nöjd med träningen! =)
Emma filmade så blir en liten filmsnutt tror jag!
/Johanna
 

09:54

| Postat i:
2

Igår var vi som sagt på kliniken! Veterinären tyckte att vi hade bandagerat själv jättebra vilket var skönt att höra! Det hade även börjat läka fint och så redan. Han gipsade hoven för att de skulle läka bättre och lättare, de var ju trots allt precis där hoven börjar växa ut som han trampade sönder, så nu med gips så ska de inte bli något konstigt på själva hoven :)

Fimpe vaccinerades också samt fick Bvitamin-spruta. Passade även på att köpa lugnande (en pasta man sprutar i munnen) så att jag kan pröva klippa honom hemma istället för att behöva åka dit! Hoppas att de funkar :D


Fått tid!

| Postat i:
1

Fick tid på kliniken redan idag med min lilla otursfågel=jätteskönt! :) Haha, på tal om otur.. Innan jag såg att han hade trampat sig igår så tänkte jag (och flera dagar innan) att "ååh vad skönt att han äntligen inte har nått tramp eller annat tjafs, de var faktiskt rätt längesen nu" ... Och ja. Länge för mig är 2 veckor, haha. .;)


Läget just nu

| Postat i:
1

Igår trampade sig Fimpe illa så en bit a hoven gick av/bort. Nu är de ett hål in som ser rätt äckligt ut..:( som tur är så är inte själva hovbiten kvar och trycker, utan de är mer öppet och köttigt.

Eftersom att han endå ska vaccineras samt få en B-vitaminspruta denna vecka så ska vi försöka få en tid på kliniken så de också kan titta på trampet, för säkerhetsskull liksom :-) Förhoppningsvis så ser det ju värre ut än vad de är..


Dagens ridpass

| Postat i: Allmänt
1
Hej! 
Idag red jag ner med Sara till ridhuset för att kolla om mitt spö var där inne vilket det inte var =( så måste köpa ett nytt. Sedan var Sara kvar i ridhuset och jag red ut. Travade upp för en lång backe sedan fortsatte jag till "masten" som Emma har skrivit om i tidigare inlägg, där galopperade jag upp tre gånger. Hon var jättesnäll och tjurade inte när jag red själv. Så jag var jättenöjd med henne idag =)
/ Johanna

Just my luck

| Postat i: Allmänt
0
...Ååååh jag orkar inte..
 
 
/Emma

Hahaha

| Postat i: Allmänt
0
Alltså. Så himla söt, och glad! hhahahaha. :D :D
 
/Emma

Söndag!

| Postat i: Allmänt
0
Hej idag skrittade jag ut en tur barbacka med Rasken och Lena, var ute kanske en halvtimme. Hon kändes inte spreciellt stel eller så men busig passade hon på att vara idag när jag inte hade någon sadel på. hehe. Hon bockade och studsade påvägen hem:P
Bild från träningen igår.
 

/Johanna

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Idag fick Fimpe skritta ut en sväng för att sträcka lite på benen och röra på ev. ömma muskler sen träningarna. Red en sväng barbacka (på ett täcke) och han skötte sig fint. Han var lite busig till och från så de var tur jag hade manen att hålla i, han verkade inte speciellt trött om jag säger så.. ;) Blev väldigt pigg och glad så fort vi kom in i skogen, men de är ju bara roligt det! Snöade ordentligt gjorde det också så jag var alldeles blöt när vi kom tillbaka till stallet och både Fimpe och jag såg ut som snögubbar.
 
 
Imorgon ska han få välförtjänt vila :)
/Emma 

Leif Hall träning dag 2 (5 Jan 2013)

| Postat i: Träning
1
Dag två så började vi med att jogga fram dom självständigt.Sedan jobbade vi med öppna och sluta på volten i både trav och galopp. Tyckte att han jobbade på bra på marken även idag! :)Efter det började vi travhoppa lite igen. Red lite olika övningar där vi bland annat skulle travhoppa och låta dem galoppera lugnt några spårng innan vi bröt av och travade över några bommar. Gjorde om samma övning igen fast då var travbommarna ett hinder istället. Sedan byggde vi på den övningen och hoppade efter hinder nr 2 en s-slinga i galopp. Varierade sprången lite. Hoppade till sist en liten bana. Fimpe skötte sig bra, jag var dock inte så jättebra. Tycker att jag var lite seg i reaktionen osv. hade också svårt att riktigt få de där flytet som jag endå tycker att vi kan ha i vanliga fall. Men men, vi tog oss runt och man måste ju ha dåliga dagar också tyvärr!
 
 
/Emma
 

Leif Hall träning dag 1 (4 Jan 2013)

| Postat i: Träning
0
Hej, ber om ursäkt för lite taskig uppdatering igen, men har haft så mycket annat för mig och då har bloggen fått lida.. Förlåt!
 
Igår började vi med att rida fram rätt länge. Arbetade dem på volt, flyttade för skänkeln, red serpentiner och förvänd galopp. Han kändes rätt bra i trimningen. Det enda var att den förvända galoppen i vänster (surprise!) faktiskt var rätt klurig, det brukar ju vara tvärt om. Men fick hjälpa honom och ställa åt "galopphållet" rätt mycket samtidigt som jag hela tiden red och satt för den galoppen, då gick det bättre. 
 
Sedan gick vi över till att hoppa sockerbitshinder på långsidan. Det var fyra hinder och vi skulle ha 2 galoppsprång emellan. Vi skulle även ha fokus på att de skulle behålla samma galopp (vänster eller höger beroende på varv, såklart) vilket vi alltid har haft svårt med. Fick göra det flera gånger och pröva olika saker för att få de att fungera och till sist så fungerade det när jag hade honom helt rakställd och red med bakdelen innanför spåret. Nyttig träning då vi alltid haft problem med detta som sagt. Skönt att nu ha ett nytt "verktyg" att ta hjälp utav.
 
Sedan gick vi över till att travhoppa på både oxer och räcke. Travhoppade större delen av passet vilket är jättebra styrketräning, men också såklart jättejobbigt för dem. Fimpe har ju varit lite entusiastisk förut när vi har travhoppat och har gärna fattat galopp istället. Det har liksom känts som att han inte förstår varför man ska trava när man kan galoppera(?!) Men han skötte sig bra. Det blev något galoppinslag någon gång när han blev ivrig, men han försökte verkligen och lyssnade bra på rösten, så jag lägger ingen större vikt vid det. Sedan kopplade vi ihop lite olika hinder så vi travhoppade ett hinder och sedan red vidare mot en studs i galopp. Samma sak på nästa övning fast vi red då på båge till en oxer. Till sist så satte vi ihop allting till en bana. 
 
Summering: om man tittar till "resultatsmässigt" så var det inte en bra träning, men den var jättebra att ha i bagaget. Det var inte så "felfritt" eller lätt men han och jag fick öva på de grejer som vi har haft lite svårare för, vilket såklart är jättebra även om de är jobbigt för stunden! 
 
 
 
 
 
/ Emma

Leif Träning

| Postat i: Allmänt
0
Kan summera träningen med, helt okej.
Igår trimmade vi mycket, började med att flytta för skänkeln på serpentiner, det gjorde hon bra. Sedan red vi serpentiner i galopp med avbrott och ny fattning för att sedan fortsätta serpentinen i förvändgalopp. Det var jag nöjd med och jag tycker att hon faktiskt var stadig i den förvända galoppen.
 
Började med att hoppa 4 små hinder på långsidan med 2 språng mellan varje, det vi hade fokus på hät var att vi skulle rida i rätt galopp hela vägen. Det var jättesvårt och hon bytte typ hela tiden detta gjorde vi i bägge varv väldigt många gånger. Fick tillslut till det någorlunda okej.Sedan var det dags för travhoppning red först ett hinder i trav sedan fortsatte vi mot en studsserie. Det kändes bra och hon jobbade bra igenom studsen. Detta gjorde vi rätt mycket av också, sen red vi travbommar,hinder och sedan en distans mot en oxer. Gick helt okej fick inte super språng på oxern. Hon var jättetrött och hade förmodligen mjölksyra. 
 
Idag så började vi med lite öppa och sluta på volten i trav och galopp. Började även idag med travhoppning sedan vidare på några travbommar. Sedan byggde vi på med en liten slinga med små hinder, tyckte att hon gjorde det bra. Sen hoppade vi en bana där hon var jättefin i början av banan sen började jag plocka och lägga in extra språng, blir så less på mig själv när jag gör så haha. Men hon försöker ju iallafall lösa det. Sen hoppade vi en bana till det gick väl också helt okej fick ta om en linje eftersom att Leif tryckte att jag skulle reagera snabbare på om jag behövde rida fram eller vänta. Kände att min reaktionsförmåga inte var på topp idag. Men det var en helt okej träning för våran del, hon vart även idag jättetrött.
/Johanna
 

Dagens ridpass

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Idag red jag ut och joggade honom lite. Det var inte så bra underlag så det vart varken länge eller intensivt. Men jag checkade av att han lyssnade på hjälperna. Att han reagerade på en gång och att de var utan tjaffs. Det gick bra :) Galopperade även några vändor på en väg som hade lite bättre underlag, då vart han rätt stark och så, men de får man väl bara se som att han tycker det är roligt! ;) Fick i alla fall därför öva lite längre på att få tillbaka honom som jag ville i galoppen. Men annars var allting rätt okomplicerat :)
 
 
 
Imorgon åker jag till stallet vid 11-12 för att hjälpa till på träningarna innan min egen. Så uppdateringen kommer sent på kvällen eller dagen efter, det beror på hur mycket tid jag har på mig! Ska bort på kvällen nämligen. 
 
 /Emma

Sådär!

| Postat i: Allmänt
0
Nya designen på plats! Vad tycker ni? :)
 
/Johanna & Emma

Bloggen stängs ner ett tag pga designbyte

| Postat i: Allmänt
0
Så ni veeet :) 

Torsdag!

| Postat i: Dagens ridpass
0

Hej!
Idag red jag och Sara ner till ridhuset, red ett lättare markarbetspass med mycket tempoväxlingar. Ville mest känna av att allt kändes som det ska inför Leif träningarna!:) det tyckte jag att det gjorde!:) fick en bra känsla och ett bra stöd på bägge tyglar!
/Johanna


0:45

| Postat i: Allmänt
0
Alltsåå!!!!! Vill grina, haha. Har suttit och pillrat ihop en ny design i typ en timme. Är rätt nöjd och sparar den. När jag sedan ska ladda upp den så är de inte ens en bildfil?! Går tillbaka till redigeringsprogrammet och gör om det, SAMMA SAK HÄNDER IGEN?! Ååååhhhhh... jag orkar inte! :( Jaja.. en ny design är i alla fall påväg. Får se när dock.........
 
 
 
 

Onsdag

| Postat i: Allmänt
0
Idag vilar Fimpe och jag ska hjälpa Matilda att hoppa lite :) Igår så fick han sig en skritt-tur ute och imorgon ska han också ridas ute. Sedan är det dags för träning fre-lör för Leif Hall! Det blir nog skoj :) Om inte annat så blir det lärorikt!
 
Kör en liten peppbild dagen till ära:
 

-

| Postat i: Allmänt
0
Hej! Igår hann jag tyvärr inte blogga. Men igår red jag ut en sväng själv red kanske i 35 min i skritt och trav, hon skötte sig bra. Försökte vända några gånger men hon var snäll att vända tillbaka :)
Idag fick hon vila eftersom att jag klippte henne och jag måste ge henne lugnande då så hon får helt enkelt stå =)
 
/Johanna

1 Januari 2013

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Gott nytt år på er alla! :) Igår trimmade jag Fimpe i ridhuset på förmiddagen, red sedan ut som avskrittning. Hade sällskap av Kerstin och Vasco vilket var lika trevligt som vanligt! :) Idag ska jag väl egentligen rida ut en sväng enligt schemat, men får se om underlaget håller för så mycket mer än skritt!.. En tur ute ska han i alla fall få :)
 
 
Finaste bebben! ♥
 
Drömde även  inatt att det var tävlingssesång igen och att jag bara struntade i att gå banan inför VARJE klass..Sedan var jag stressad till max över att jag inte visste hur jag skulle rida när de var 1 ekipage kvar innan mig (????) haha..orkar ej.. Hoppas EJ på sanndröm om jag säger så.............
 
/Emma