Hoppträning

| Postat i: Allmänt
1
Idag var de vanlig onsdagsträning för Catta. VI började med att jogga fram dem lite självständigt innan vi samlades på volten. Arbetade med nyanserna i traven & galoppen, serpentiner med byte i varje båge mm. Tycker han kändes rätt bra. Lite stretig i början men sen blev de bättre. 
 
Började med att hoppa en liten serie med tre hinder och ett galoppsprång mellan varje. Gick sedan över till att travhoppa två hinder, efter det hoppade vi en oxer i galopp och red 7 språng till ett räcke med vattenmatta. Satte sedan ihop allting till en liten bana.
 
Tycker han kändes som vanligt igen vilket såklart känns jättebra! Han har ju vilat och/eller skrittat dessa dagar innan träningen, så att han kändes bra nu tyder ju också på att han helt enkelt bara var trött på Leifträningen. Skönt att få de ur världen :) När man tänker tillbaka på det så är det ju inte så konstigt att han blev trött. Jag menar leifträningarna har rullat på i intervaller nu med två veckor mellan varje, och inför alla träningar utom den sista så har de hänt någonting som gjort att han praktiskt taget fått vila sig i form. Om man sedan då lägger på alla veckor som detta innefattar är det ju inte konstigt ifall att han tappat lite kondition och därav inte riktigt orkat med hela passen under en träning för Leif då de är intensiva och 1 och en halv timme långa. :) ...Ja, vad är det man säger.. Det är lätt att vara efterklok! Skönt att få koll på allt i alla fall och slippa grubbla.
 
Hittills till Hoppträning


Dressyrtanten

Det ser otroiligt fint och harmoniskt ut, vilket flyt!

Svar: Åh, tack vad snäll du är! kram / Emma
tavlingsryttarinnor.blogg.se


URL: http://dressyrtanten.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: