Glad hest

| Postat i: Allmänt
0
Haha något nöjd kille. Massage, borstning och ryktning för att sedan få detta:
..Har man vilodag så har man :)
haha kolla öronen och ögonen ;) Total relax mode

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Fimpe fick vila men eftersom min kompis Matilda är bortrest så har jag hand om hennes häst Vasco.
Red ut en sväng och skrittade samt travade. Det åskade tidigare idag och det var väldigt mörka moln när jag red ut så jag vågade inte vara ute så himla länge.
 
 
 
Vasco och jag idag
 

OS SILVER!

| Postat i: Allmänt
0
"Ryttarinnan Sara Algotsson Ostholt säkrade i dag Sveriges första medalj i OS i London. Hon hade guldläge inför finalavgörandet och lämnade den väldiga arenan i Greenwich Park med ett silver."
 
Grymt bra!!! Surt att riva sista hindret men endå! Awesome :D

fint från Equiline!

| Postat i: Utrustning
0
Hur fint hade inte allt det här vart att ha på tävling! ;D
 
/ Johanna

Dagens ridpass.

| Postat i: Allmänt
0
Idag red jag ut på Rut utan sällskap (!) Nästan hela vägen, hon vände bara en gång sen gick hon hela vägen till ridskolan helt utan att bråka eller vilja vända. =) Vid ridskolan fick vi sällskap sista biten hem, vilket var jättebra eftersom att hon har varit bråkig den sista biten hem. Men idag var det inga problem.
Har planerat att hon ska få en lugn vecka med många uteritter denna vecka =)
 
Rut ville inte riktigt vara med på bild idag, hehe.
 
/ Johanna

Enkel stretching

| Postat i: Tips
0
När jag har hopptränat, tävlat eller trimmat så gör jag stretchövningar. Dom jag gör har ni säkerligen hört talas om, nämligen den klassiska morots stretchen. Övningar som man absolut inte ska underskatta! :)
Såhär gör man:
1. Du ställer dig vid sidan om hästen och lockar den med en morot för att få den att böja sig med halsen brevid (eller strax bakom) sitt eget framben enligt bilden. Detta gör du på varje sida. Om man har svårtflörtade hästar så kan man ge dom en s.k "flörtgodis" innan man börjar.Man låter dom alltså få en bit morot innan man börjar så att dom vet vad det handlar om.

2. Samma sak igen fast nu håller du moroten vid virveln. Dock så måste man ha förståelse för att man kanske inte lyckas göra denna på en gång om man aldrig stretchat förut. Sedan får man ju inse begränsningarna för sin egen häst. Vissa kanske är så pass stela att dom inte når dit. Då får man kanske nöja sig med den första övningen för att sedan successivt flytta sig lite bakåt varje pass. Detta gör du också på båda sidorna.

3. Nu lockar du hästen att böja sig ner och in mellan sina framben så långt bak den kan så att ryggen stretchas ordentligt. Samma sak här, börja inte för långt bak på en gång och ha inte allt för höga krav. Det är bra att ta det successivt ifall att något stramar.

4. Sista övningen. Nu ska du locka hästen att sträcka ut sin hals uppåt så att det ser ut som på bilden. Det kan ta ett tag men man får vara envis och bara fortsätta att locka dom dit upp helt enkelt =)


Att tänka på: Hästen ska vara varm i kroppen när du gör detta. Den ska minst ha rört på sig i 30 minuter så att man inte råkar göra så att den sträcker sig eller dylik. Va inte heller för ivrig med att få resultat, vissa hästar är jättestela och behöver tid på sig för att kunna göra övningarna fullt ut. Ha också tålamod, en del fattar övningarna supersnabbt och andra inte. Men oftast så lär dom sig det på några försök då det är mat involverat ;)

 

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Red ut en sväng på hacket (hackamore) samt joggade honom några varv på en ridbana för att de var så pass blött och lerigt i skogen. Imorgon ska han få vila och tanken är att han ska få vila tre dagar denna vecka (vanligtvis vilar han 2 dagar/vecka) Det har ju varit lite mycket nu de senaste veckorna med två meeting i rad osv, så det kommer nog göra honom gott att bara få ta det lugnt samt ridas ut lite i skogen. :)
 
/ Emma

Hahaha klockrent

| Postat i: Allmänt
0
 
 

Urhästen!!

| Postat i: Allmänt
0
 
Hyracotherium eller Eohippus (mullvadsdjur) är en av de kända hästarna som levde längs tillbaka i tiden, för mellan 60 miljoner och 45 miljoner år sedan, under eocen. Den var ungefär så stor som en normalstor hund med en mankhöjd på ca 20-35cm, hade fyra tår och levde på norra halvklotet i Nordamerika.
 
Haha lite skillnad nu och då kanske?;) Tacka evolutionen att vi har så fina hästar nu för tiden:)
 
.

Vilodag

| Postat i: Allmänt
0
Idag fick Rut vila, tycker att det är viktigt att de får tid att återhämta sig efter tävlingar speciellt nu när vi har tävlat två meetings på två helger. Så va där och mockade och fyllde mat sen gick jag ner till hagen och myste lite med henne och kände igenom benen och ryggen och allt kändes som de ska. =) 
 
" om jag ser söt ut kanske jag får godis, snälla dåå?"
 
Johanna

Visste ni...?

| Postat i: Tips
0
Att:
- Hästen synfält är nästan 360 grader
- När hästen tex betar kan den inte se gräset, men den kan se rakt fram, åt sidorna och bakåt mellan bakbenen 
- Det kan ta upp till en timme för hästen att ställa om ögonen från ljust till mörkt, därför kan ibland hästarna reagera negativt när de ska in i ett mörkt stall eller lastas 
- Men när ögonen väl ställt om sej ser dom bättre än vi människor i mörker 
- Hästar har inte något djupseende, så hål, gropar och diken är oftast bara svarta fält i hästens ögon.  
- Därför kan en mörk transport eller ett dike verka bottenlös och skrämmande för en häst.
 
 

schabrak.

| Postat i: Utrustning
0
Hur fina är inte dom här då?! =) Hade vart gulligt med ett sånt rosa till Rut, eller det vinröda kanske! ;)
Eller alla är superfina, tycker det är gulligt med de där små volangerna. 
 
/ Johanna

OS

| Postat i: Allmänt
0
Sändningstiderna för ridsporten under OS :)
 

Fälttävlan
28 juli kl 11:00-17:45 Dressyr
29 juli kl 11:00-17:45 Dressyr
Kunskapskanalen 30 juli kl 13:45-18:40 Terräng
31 juli kl 11:30-16:35 Banhoppning

Dressyr
2 augusti kl 12:00-16:30 Nationstävling och individuellt
3 augusti kl 12:00-16:30 Nationstävling och individuellt
7 augusti kl 11:00-17:45 Nationstävling och individuellt
9 augusti kl 13:30-17:10 GPKür individuellt

Hoppning
4 augusti kl 11:30-15:20 Tidshoppning
5 augusti kl 12:00-15:15 Nationshoppning (gäller även individuellt)
Kunskapskanalen, SVT24 6 augusti kl 15:00-17:55 Nationshoppning (gäller även individuellt)
SVT1 8 augusti kl 13:00-17:15 Individuell final

 

Rastafari som 3-åring.

| Postat i: Allmänt, Våra hästar
0
Rut köptes av föregående ägare vid Swedish Select Horse Sales som treåring. 

För att din häst ska vara aktuell för auktionen, börjar du med att skicka in en anmälningsblankett med information om din häst samt en film när hästen löshoppar på DVD.  Eller så bifogar du anmälningsblankett och film och anmäler via mail.

När alla anmälningar kommit in väljs de hästar ut som går vidare till Live Selektering. De hästar som väljs ut till denna selektering är de som bedöms vara mest attraktiva för auktionen, det vi tittar på är förstås hur hästen löshoppar, hur den rör sig samt dess exteriör. Men vi väger även in härstamning samt eventuella egna meriter som kan komma att göra hästen attraktiv för köparna.


Text från SSHS hemsida, det här fick jag veta av stallägaren han är betydligt mer avelsintresserad än mig, men det var lite småkul att veta. =)

 


Mys-Rut.

| Postat i: Allmänt
0
Hej, 
Idag var jag och Emma och kollade på tävlingarna i Näset, efter det åkte jag till stallet och mockade och packade hö & foder. Sen tog jag in Rut och borstade henne, hon älskar att bli ompysslad. <3
 
Bild från tävlingarna i Brunflo förra helgen =)
 
/ Johanna
 

Näset

| Postat i: Allmänt
0

Är på näset med Emma och kollar på tävlingar :) våra hästar får vila idag:)


Visste ni...?

| Postat i: Allmänt
0

Att:

 

När hästen sänker huvudet ser den tydligare på nära håll
När hästen höjer huvudet ser den tydligare på långt håll och det är också därför det är viktigt att hästens huvud är uppåt när man hoppar!

 

Lite random men även intressant fakta! ;)

 


Roligt!

| Postat i: Allmänt
0
Det är verkligen jättekul att det är så pass många som har hittat hit till bloggen med tanke på att vi bara har haft den i två dagar! :) Lämna gärna spår efter er i form av kommentarer också, uppskattas! :D
 
 
/ Emma & Johanna
 
 
 

Ännu ett kavaj-inlägg!

| Postat i: Utrustning
3
 Fast jag ska inte sälja någon utan jag har beställt en ny :D Det var några som var på tävlingarna som sålde en massa fin utrustningen bla den här kavajen som jag vart typ kär i, haha!
   
Så här ser den ut, hoppas att den hinner komma till nästa tävling! ;)
 
/Johanna

Bilder från idag

| Postat i: Allmänt, Tävling
0
 
 
 
tack Isabella <-länk

Kavaj till salu

| Postat i: Utrustning
0
Softshell kavaj från Pikeur säljes. 
Storlek 38. Nypris:3895.
Prisidé:1200
 
 
Hör av er till: [email protected] om ni är intresserade, eller så kan ni kommentera här :)

Fimpe, 120, dag 2 -Näsets ryttarsällskap

| Postat i: Tävling
0
Ja, vad ska man säga. Han var jättekonstigt på framhoppningen. Började med att när jag bara skrittade där så höll han på och slängde sig & blåste för saker jag inte såg. Han liksom "tittade" ner i marken och var skiträdd för någonting jag inte förstod (ni som suttit på en häst som verkligen tittat och varit dörädd för något på marken vet hur de känns, de går inte att misstolka och tro att de är något annat) Så framhoppningen blev ju lite som den blev, fick hoppa några få språng och nöja mig med det helt enkelt.
 
Sen var det då själva banan. 10 hinder totalt, 8 gick felfritt och bra men sedan tappar han totalt fokus till nionde hindret så det är som att han bara tappade fokus och inte "såg" det eller förstod att han skulle hoppa. Så fick ett stopp där. Slog mig rätt ordentligt i bröstkorgen så har fortfarande riktigt ont..:( Sedan red jag mot de igen och såg att jag låg på halvläge så jag drog stopp och tackade för mig. Kändes så onödigt att han ska få behöva ta i allt han kan på sånna hinder så därför drog ja stopp, ville va schysst mot honom på något konstigt sätt. Haha.
 
Men ja, 8 av 10 var som sagt jättebra så jag får vara nöjd med det och de är jag nog också även om jag fortfarande är lite förbryllad över det nionde hindret. Men men, ridsporten i ett nötskal - upp som en sol, ner som en pannkaka ;) Haha!
 
Bild från 110 i Brunflo
 
Isabella Bergh <-länk fotade lite bilder så ska se när jag får dem så slänger jag eventuellt upp någon här :)
 
Men jag är nöjd med helgen. Har ju avklarat sesångens mål som var att kvala klart till 130. Det har vi nu gjort och att man får lite motvind ibland får man räkna med i denna sport. Det är inte så lätt att hålla på med de vi gör, vi ryttare är faktiskt rätt tuffa!
 
/ Emma

Rastafari 120 dag 2.

| Postat i: Tävling
0
Idag hoppade vi en 120 igen hon kändes lite loj på framhoppningen men ändå helt okej, men när vi kom in på banan taggade hon till. Idag hade vi ett nedslag i grundomgången men det känndes bra och lätt idag, nedslaget berodde på att jag hamnade i ett mellanläge och inte gjorde något för att stödja henne, så ett skitpet skulle man kunna säga. Men jag är nöjd med dagens runda ändå för hon kändes superbra annars och det var ju ändå vår 4: dje 120 :D
<3
 
/ Johanna

Påväg till stallet och sen vidare på tävling!

| Postat i: Allmänt, Tävling
0
Ska åka till stallet och duscha Fimpe nu, japp, ni läste rätt! Jag ska duscha honom. Haha.
Lät honom gå ut i hagen imorse istället för att han skulle få stå inne. Han ääälskar att rulla sig och göra riktiga lerinpackningar så det blir till att duscha honom innan vi åker. Men det är ju inte hela världen. Varmt ute och han torkar ju på ett kick. :) Tycker att det är värt de extra böket då han får chans att vara i hagen några timmar :)
 
Sen drar vi till näset för den sista tävlingsdagen för min del! Ska hoppa en 120 idag också, håll tummarna! :)
 
/Emma

Näset!

| Postat i: Allmänt
0

Nu är vi påväg till tävlingen och hästen är knoppad å klar! Tagga!

/Johanna

RGB!

| Postat i: Allmänt
0
Ja då har man suttit och kollat på OS invigningen och sett länder som man inte ens visste fanns! Och frågan är vart ligger alla dessa länder? Men till sist var det dags efter 2,5 timmes väntan, Sverige och våran fanbärare Rolf Göran! 
Men nu blir det sova för min del så att jag orkar upp till tävlingen imorgon!
 
/Johanna
 

Så himla gulligt!

| Postat i: Allmänt
0
 
 
Haha jag dör :')

Fimpe, 120, dag 1 -Näsets ryttarsällskap

| Postat i: Tävling
0
Red en 120 idag och han var jättefin! Var kanske inte våran bästa runda (den var inte dålig heller) men vi var nolla och jag är nöjd! :) Fina Fimpe ♥
 
 
Red fram i ridhuset för det var så himla varmt...
 
Trött kille i värmen efteråt..♥

Rastafari 120 dag 1.

| Postat i: Tävling
0
Hej Hallåå, idag var vi på Näsets nationella tävlingar och hoppade en 120. Hon skötte sig super bra, vi var felfria i grundomgången och rev första i omhoppningen. Var en lite klantig pilot där på första i omh. men annars var hon fin. <3 
Imorgon ska vi tävla igen det blir en 120 då med.

Nationella tävlingar NRS

| Postat i: Allmänt, Tävling
0
Imorgon är det Nationella tävlingar på Näsets ryttarsällskap! Både jag och Johanna ska dit och hoppa. Håll tummarna för oss! :)
 
Johanna & Rut
Jag och Fimpe
/ Emma
 

Rastafari

| Postat i: Våra hästar
0
Rastafari, ”Rut” är Johannas häst och är ett 7-årigt sto e. Robin Z ue.Waajib xx (u. On a Pedestal) köptes av Johanna hösten 2011. Hon hade tävlat 120 med föregående ryttare. :)
 

Fimpe

| Postat i: Våra hästar
0
Fimpe är Emmas häst och är ett Danskt varmblod född 2006. Han har med tidigare ägare tävlat 120 samt blivit placerad som 9:a i Champion of the youngsters. Han är en pigg och känslig men ändå go kille som älskar att arbeta och att pysslas om.:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Följ oss med Bloglovin'

| Postat i: Allmänt
0
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3903251/?claim=nwdk79v4t8r">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Hej och välkommen till vår blogg!

| Postat i: Allmänt
0
Hej och välkommen till vår nystartade hästblogg. Vi heter Johanna Näsholm Johansen och Emma Nyberg, vi tävlar i hästhoppning på våra egna hästar och i denna bloggen kommer ni att få ta del utav våran vardag, men även tävling, träning och mycket annat! :) 
 
Hoppas att ni stannar och var inte rädd för att fråga något! :)