22:35

| Postat i: Allmänt
0
Skrittade ut tillsammans med Victoria idag och vi var ute i en timme. Benet ser bra ut, svullnaden har nästan helt försvunnit och de är bara kvar på hasen. Får se om de försvinner av sig själv innan tisdag, annars kanske det blir ett återbesök ändå. :) Imorgon ska jag jobba på tävlingarna och tänkte passa på att kika lite innan :) 
 
Hoppas ni haft och har en bra påsk, kram.
 

söndag!

| Postat i: Allmänt
0
Hej, idag skrittade jag och travde ute barbacka. Hon var snäll men rädd för allt typ! Var ute i lite mer än en havtimme =)
 

Hej!

| Postat i: Allmänt
0
Har varit lite dålig på att uppdatera här. Fimpe skrittas på i alla fall och svullnaden har gått ner märkvärt dag för dag, så jag hoppas att han är fit for fight snart! Pigg är han när jag skrittar honom i alla fall, haha :)
 
I helgen så har våran klubb påsktävlingar för ponnyer och det håller på sön-mån så ska jobba lite där och hjälpa till! :) Under helgen kommer 180 ekipage delta och göra 414 starter!  :) Bland annat kommer Elitomgång 1 i Ponnyallsvenskan att avgöras under helgen.
 
'
Längtar tills det ser ut såhär!!

Långfredag

| Postat i: Allmänt
0
hejsan!
Idag red jag ut med Stefan vi red övre och nedre rundan, vart mest skritt eftersom att det var så dåligt underlag. Hästarna sjönk ner om de inte gick precis på den upptrampade stigen. Men Rut var snäll och skötte sig bra men hon var lite små busig också. I helgen ska jag försöka rida ut så mycket som möjligt! =)

The legacy of Hickstead

| Postat i: Allmänt
0
Såg att de ska göra en film om Hickstead! Här har ni trailern:
 
Kommer nog aldrig glömma när han dog, fruktansvärt tragiskt och otroligt hemskt att se..
/Emma

Lolol.

| Postat i:
0
"she’s clearly concentrating so hard on the next fence and the horse is just like LOOOOOLOLOLOLOLOLOLOOL IM ON TV DERP DERP DERP WHAT FENCE"
 
ALLTSÅ. HAHAHHAAHA??!!?

Lite om spikmattan jag har köpt

| Postat i: Allmänt
0
Spikmattan använder man för att uppnå avslappning i musklerna, ökad rörlighet, snabbare återhämtning osv. Man kan använda den varje dag och jag väljer ofta att lägga på den innan jag ska rida, dels för att då värms ryggen upp snabbare. Jag lägger mattan på den del av ryggen jag vill behandla och sedan viker jag ett ulltäcke och lägger det ovanpå. Sedan får mattan verka, helst i 20 minuter.
 
En sak man dock ska tänka på är att om man aldrig har använt en spikmatta förut och din häst aldrig har prövat en tidigare, så ska man ta hjälp av någon som är kunnig. Alla hästar är olika och vissa kan till och med få panik första gången. Så det gäller att vara försiktig! De flesta hästar har dock inget problem första gången mer än att de tycker att de kanske är lite obehagligt när de pirrar osv. Fimpe var lite så i början, han trampade omkring lite, men nu tycker han verkligen att den är jätteskön :) Står helt stilla under hela behandligen!
 
En annan viktig sak att komma ihåg är att det är startkarens på 96 timmar att använda spikmatta! 
 
Såhär står det på deras hemsida "För prestation på topp behövs mjuka muskler. Med Equi pressurmatta påverkas hästens muskulatur passsivt på ett för hästen behagligt sätt. 10 -20 minuter med mattan medför en påtagligt ökad cirkulation och ökad värme i vävnaden. Alla hästar som fått "prova" mattan har väl accepterat denna och även visat tecken på välbefinnande under terapin. De som provat equipressur på sina hästar rapporterar om ökad rörlighet, snabbare återhämtning och mer avslappade individer. Viktigt att notera dock är att terapin omfattas av tävlingsreglementet och har ålagts 96 timmars startkarens då det jämställs med t ex akupunktur. Den skiljer sig dock tydligt från detta då den inte är invasiv.
 


Gårdagen

| Postat i: Allmänt
0

Skrittade Fimpe en sväng ute. Han var väldigt pigg och glad så de kändes ju bra! Svullnaden har också börjat vandra neråt i benet vilket också är bra!

Bild på en nyfiken och glad häst innan ridturen:


Hoppträningen

| Postat i: Allmänt
0
Det gick verkligen inte som planerat. Hon var väldigt stökig idag och tillslut tyckte/insåg både ägaren och tränaren att något nog är på tok!.. :( 
/Emma

Dagens upplägg

| Postat i: Allmänt
0
Idag är jag ledig och ska passa på att hinna skritta Fimpe innan hoppträningarna. Jag ska vara med på Talulah i min vanliga grupp så jag får ju i alla fall träna idag! :) 
 
Men nu ska jag åka ut till stallet och fixa lite vatten åt Fimpe i sjukhagen! Skriver mer ikväll, kram.
 
Mina goda frukost-smoothie som jag drack imorse: ♥

Tisdag

| Postat i: Allmänt
0
Hej,
idag tog jag en skritt-tur i det fina vädret, Rut var snäll och skötte sig bra :) Imorgon ska jag vara med på träningen för catta, längtar :D

-

| Postat i:
0
 When I am eating something and not sharing it with my horse...
 
He's like:

Det blir ingen tävling i Umeå

| Postat i: Allmänt
1

Fimpe har blivit sparkad på hasen och det var/är väldigt svullet, så vi åkte till kliniken nu på förmiddagen för att se till så att det inte hade blivit någon ordentlig skada. Som tur var verkar de ha gått bra ändå, men han ska äta medicin ett tag och får endast skritta tills han är helt bra igen.

Han fick stå i sjukhagen utan täcke när vi kom tillbaka då det var så himla fint väder. De tyckte han var skönt :-)

Bild på honom från idag:

/Emma


Suddenly..:

| Postat i:
0
"CANNONBAAAAALLL!!!!!!!!....shit this was a bad idea"
 
 
lololol.

Dressyrtränat

| Postat i: Dagens ridpass
0
Idag tränade jag som sagt dressyr. Jobbade mycket lösgörande och då mycket skolor. Red bland annat öppna längs medellinjen och växlade om till sluta, sen tillbaka till öppna, sluta osv.
 
Han var väldigt spänd och kändes "oriden" från start. Men det är väl på ett sätt rätt bra med tanke på att det är då jag behöver som mest hjälp.Han faller ju gärna in med vänsterbogen och idag fick jag ett smart tips som jag inte fått av någon annan tränare, nämligen att när jag rider i vänster varv och han vill falla in så ska jag sänka högerhanden och höja vänsterhanden rätt upp. Inte bakåt utan rätt upp. Det är lite trixigt och man måste verkligen tajma in sina tygeltag för att få det att gå igenom, men det gick faktiskt bra! Så nu har jag ett litet ess i rocktärmen när han är på sånt här humör! :)  Detta fungerar även bra på hästar som vill lägga huvudet lite på sne istället för att ställa igenom i nacken, man kommer liksom åt dem på ett annat sätt när man höjer handen. De kan tycka det är lite konstigt i början (det gjorde Fimpe) men sedan när det fattat vad man vill så är det relativt lätt att få ut det man vill med tygeltaget!
 
Vi jobbade mest med detta hela passet även om vi gjorde andra saker också, som halter, fattningar, nyanserna i traven, skänkelvikning osv. Men detta var det vi höll mest fokus på då det såklart behövs korrigeras i alla gångarter och vad man än gör. 
 
Är jättenöjd med den hjälp jag fick även om det kanske inte var Fimpes och min bästa prestation direkt, men jag fick verkligen hjälp med det som vi har svårt för och det kändes jättebra att få någon "ny" som kikar på en.  :D
 
Frågade även henne om vad hon tyckte om att han gapar, men hon tyckte inte att det var något speciellt som man behöver bry sig om. Utan han går oftast med stängd mun förutom när han ska vara lite "bråkig" och försöka busa till det för att slippa jobba. Det var jätteskönt att höra då jag (såklart) inte kan se vad han gör med munnen när jag sitter på. Har väl typiskt nog också bara kollat i spegeln då han varit lite trixig och då gapar han ju, haha.. Så nu har 3 tränare sagt att han INTE gapar, så jag ska väl släppa det :) Har faktiskt pga. detta ofta kollat på andra hästars munnar när folk rider och de flesta gapar ju emellanåt, så de är väl jag som är överbeskyddande som vanligt..:) Skönt att kunna lägga det bakom sig iaf!
 
Oj vilket långt inlägg :P
 
Fimpe idag innan träningen:

-

| Postat i:
0
OMG DEEZ CARROTS R HUGE. IM TAKIN DEM BOTH

Gårdagen

| Postat i: Dagens ridpass
0
Skrev inte om gårdagens ridpass för jag skulle bort på kvällen och jobbade på dagen, så fick bland annat slänga i mig middag på en kvart efter jag duschat. Haha. Men men, är man hästtjej så klarar man väl allt ;)
 
Jag skrittade i alla fall ut tillsammans med Victoria på Botino & Accord (en som handhäst) och vi var ute i en timme och en kvart ungefär :) Idag ska jag träna dressyr för en dressyrtränare så det blir roligt :D Mamma jobbar ju så det blir tyvärr ingen film, kanske någon annan gång :)
 
Nu ska jag börja dagen med det senaste avsnittet utav Revenge :D
 

-

| Postat i:
0
Hittade denna fina på Ida och Moas blogg och var tvungen att dela den:
 

Det var på tiden!!

| Postat i: Allmänt
0


Spikmattan

| Postat i: Allmänt
0
Här är då spikmattan som jag har köpt!
 

När man tar med en icke-hästkunnig person till stallet..

| Postat i:
0
är var 10:onde sekund såhär:
 

I transporten..

| Postat i:
1
*läs med irländsk dialekt*  Why is I in trailer? Where we goes?
 
 
hahahahha

-

| Postat i: Allmänt
2

Nu har du chansen att tycka till, vad vill du läsa om? Kommentera vad just du vill läsa om här på våran blogg!

 

 

Bästa kommentaren får en länk :)


Lördag

| Postat i: Allmänt
0

Hej!
Idag red jag ut en sväng klättrade lite upp för masten. Skrittade bara men hon var lite småbusig idag:)
/Johanna


Uteritt

| Postat i: Dagens ridpass
0
Idag red jag ut i det fina vädret tillsammans med Josefin och Gurra! Vi var ute i lite drygt en och en halv timme och jag filmade lite så här kommer några små snuttar från ridturen! Tycker själv att sånt är roligt att se, men ni får säga till ifall de är något ni gillar eller inte =) Dock kanske inte just denna filmen är så "jätterolig" men lite roligare än endast bilder tycker jag =)
 

Hahaha så sant

| Postat i:
0

Victory is ours.

| Postat i:
1

Intressant

| Postat i: Allmänt
0
 
"Centaur Biomechanics har gjort en film från OS i London, tagen med höghastighetskamera. En sådan kamera tar cirka 300 foton per sekund vilket är 25 gånger snabbare än vad det mänskiga ögat klarar av. Med hjälp av sådan teknik kan man tydligt filma vilka påfrestningar hästar på den högsta nivån faktiskt utsätts för, rent fysiskt. Det krävs ganska mycket av senor och leder för att hoppa hinder på 1,50 - vilka atleter hästarna är!"
 
¨
källa:hippson

Hejhej!

| Postat i: Dagens ridpass
0

Idag var som sagt massören här. Allt gick bra, han hade lite spänningar och träningsvärk men inte så mycket mer, vilket är jätteskönt! Hon lyckades också släppa på och arbeta bort det mesta idag, bland annat med hjälp utav spikmattan:) I övrigt tyckte hon att han var jättefin och att han musklat på sig än mer sen sist vilket är jättebra!

Har även valt att köpa en egen spikmatta själv nu som jag ska använda innan eller efter jag rider, förmodligen blir det 9 gånger av 10 innan :) hoppas ni har en bra fredagskväll! Kram /Emma

Ang bilden: hahah jag var tvungen!


20:49

| Postat i: Dagens ridpass
0

Hej! Har jobbat hela dagen till stängning så jag var hos Fimpe imorse och fixade. Imorgon kommer massören och går igenom honom! Vi brukar ju ha vår massör någon gång varannan månad för att låta henne gå igenom honom och underhålla kroppen vilket jag tycker är väldigt bra :-)


en bra rutin

| Postat i: Allmänt
0

För några år sedan drev en tjej en blogg som jag verkligen gillade. Hon var och är jätteduktig och har tävlat väldigt högt, men tyvärr så bloggar hon inte längre. Hon skrev exempelvis om intressanta och smarta tips & ideér, bland annat den här "rutinen" som hon hade vid varje ridpass. Jag tycker att de var och är ett rätt bra tänk och upplägg, så tänkte att jag skulle publicera de:

 

"Man skulle kunna säga att varje träningspass som jag rider är uppbyggt på samma sätt (borträknat vid uteritter). Oavsett om jag ska tävla, träna eller bara rida hemma har jag en viss rutin som jag alltid följer.

Man skulle kunna indela dessa pass i 5 olika delar, där del 1, 2, 3 och 5 är delar som alltid går till på ungefär samma sätt:

 

1. Framjoggning
Först skrittar jag självklar fram. Sedan rider jag runt några varv längst fyrkantsspåret i trav och galopp utan att ställa några krav alls. Sitter jag på en pigg och lite sprallig häst låter jag den "titta av" sig lite. Sitter jag på en slö häst har jag ett lite högre tempo för att "få igång" den lite. Det är väldigt viktigt att hästen är framme för skänkeln hela tiden. Formen hästen går i är inte särskilt relevant i detta steg.

 

2. Lydighet
Kortar nu upp hästen lite och kör mkt tempoväxlingar samt avsaktningar och igångsättningar. Fokuset på detta steg är att få hästen lyhörd och med på hjälperna, både framåt och bakåt.

 

3. Mjukhet och följsamhet
Nu när hästen förhoppningsvis är lydig och med på noterna är det dags att få den mjuk och följsam också. Nu gör jag mycket mindre volter, både utåt och inåtställda, samt gör mycket öppna och sluta i alla gångarter.

 

4. Huvuddelen av passet
Själva träningen, tävlingen eller vad det nu är.

 

5. Avslappning
Det här steget är väldigt viktigt. Nu är målet att få hästen så låg och lång i formen som möjligt. Den ska helst praktiskt taget gå med nosen i backen. Jag brukar främst utföra detta steg i trav. Tänk på att inte göra några snäva svängar eller drastiska avsaktningar. Gör dock gärna större volter och känn att hästen är mjuk i båda sidorna. Hästen ska vara avspänd och avslappnad hela tiden. Jag travar alltid av i minst 5 minuter. Sedan skrittar jag av ungefär lika länge på långa tyglar."


Hoppträningen

| Postat i: Träning
0
Red på det nya bettet idag. Han var fin och det bettet är jättebra att trimma med, men han blir lite för tillbakadragen med det när de kommer till hoppningen så tror jag ska hoppa på novabettet och trimma på detta :)
 
Han var fin när vi red fram, jobbade först självständigt innan vi samlades på stora mittvolten. Trimmade dem där ett tag innan vi började hoppa fram på en studsserie. Sedan byggde vi på den övningen och fortsatte fram till en oxer på fem språng. Hoppade övningen åt båda håll innan vi gjorde en liten kontrollslinga av allt. Sedan avslutade vi med studsen och oxern igen, men då med fyra språng.
 
Som sagt var han lite tillbakadragen med detta bett, men tyckte det gick helt okej ändå :) Han snubblade till lite på den lilla kontrollslingan för att han skulle hålla på och byta galopp i svängen, så de är därför det ser lite mysko ut på det klippet :P
 
 
 

onsdag

| Postat i: Allmänt
0
Hej, idag ledde jag Rut till ridhuset och skrittade och travade lite för att känna av lite.
Har ju inte så mycket att skriva om nu när jag bara rider lite, så Rut tyckte att vi skulle köra en dagens outfit ;)
och bilden går inte att vrida på min dator längre så ni får lägga huvudet på sned ;)

Godnatt från mig och den här gopluppen 😘

| Postat i: Dagens ridpass
0

/Emma


-

| Postat i: Allmänt
0

Hej! Idag fick Rut skon påslagen så gick en promenad med henne:) sedan fick hon gå ut i hagen några timmar. Gissa om hon vart glad!!
/Johanna


Bilder från tävlingarna i helgen

| Postat i: Allmänt
1
Det var några tjejer från min klubb (Fanny & Filippa, deras blogg kan ni hitta HÄR) som hade fotat mig och Fimpe i 110-klassen, så tänkte visa de bilderna:
 
Prisutdelning 110
110
Prisutdelning 110
 
Tack för bilderna tjejer, det är så roligt när det finns några som fotar! :) Man önskar ju att man kunde ha en egen fotograf med sig på varje tävling :) haha

Dagens ridpass

| Postat i: Dagens ridpass
0
Det var halt plus blåsigt ute så det blev endast en skritt-tur med Talulah. Hon var rätt fjantig pga blåsten också så jag hade det jag gjorde under våran ridtur :P  Imorgon är det hoppträning med Fimpe för Catta :D
 
 
 

Vårfint från Sharpman

| Postat i: Utrustning
0
Jacka från Mountain Horse
Tröja från HV POLO
 
 

Dagens upplägg

| Postat i: Allmänt
1
Fimpe vilar idag och Talulah ska få gå en tur i skogen. Får se hur underlaget är sedan då det snöar just nu och har snöat hela dagen!
 
 
Skriver mer ikväll :)

Skritt-tur

| Postat i: Dagens ridpass
0

Idag fick Fimpe gå en skritt-tur i skogen för att sträcka på benen sen tävlingarna igår. Tycker de är viktigt att de får promenera bort slaggprodukterna efter hårt arbete och inte bara får stå :-)


Frisk

| Postat i: Allmänt
0

Hej!
Var på återbesök med Rutan idag! Och hon verkar vara bra nu så imorgon ska skon slås på igen och hon får gå ut i helgen igen! Sedan ska jag köra igång lite försiktigt i nu i veckan!:D
/Johanna


RGB

| Postat i: Allmänt
0

"Det framgångsrika samarbetet mellan mexikanske miljardären Alfonso Romo och Rolf-Göran Bengtsson kommer att avslutas. I ett pressmeddelande berättar de båda mer om beslutet: 


Samarbetet mellan Stuteri La Silla som tillhör Alfonso Romo och Rolf-Göran Bengtsson kommer att avslutas efter världscupfinalen i Göteborg den 25 - 28 april. Beslutet är taget i full samförståelse på grund av förändringar i företagskoncepten för båda parter. Däremot så uteslutet inte beslutet eventuella framtida samarbeten på andra områden mellan Stuteri La Silla och Stall Bengtsson & Kristoffersen.

Ninja La Silla kommer att bli pensionerad i samband med Göteborg Horse Show och ceremonin äger rum efter det andra världscupkvalet på fredagen. Han kommer sedan att tillbringa sin pension med att ta hand om unghästar i hagarna i Mexico.

De båda hingstarna Casall La Silla och Quintero La Silla, som ägs av Holsteiner Verband, kommer att stanna hos Rolf-Göran Bengtsson och hans plan är fortfarande att satsa på världscuptiteln i Göteborg samt att försvara sitt EM-guld i Herning i sommar.

Alfonso Romo vill stötta Mexicos nationella hopplag med de övriga La Silla hästarna som varit ridna av Rolf-Göran Bengtsson.

- Vi har haft en fantastisk tid med enorm framgång och oförglömliga ögonblick över de senaste nio åren, säger Rolf-Göran Bengtsson och lägger till. Vi i Breitenburg är stolta över att ha varit del av ett så framgångsrikt team som detta!

- För La Silla innebär namnet Rolf-Göran Bengtsson förträfflighet både som person, hästmänniska, ryttare och lojal partner. Han har varit vår bästa ambassadör, säger Alfonso Romo."

 

 
 
 
KÄLLA: HIPPSON

Filmerna

| Postat i: Allmänt
1
Som sagt.. inte så bra ridning idag.. men man ska väl lära sig något av det med antar jag.. :P
 
110: 0:0a och 4:e plats
 
 
 
 
120: 8 fel.
 
 

Bilder från idag

| Postat i: Allmänt
0
(tar 100 år att ladda upp klippen så slänger in några bilder)
 
 

Tävlingsresultat SRK 17/3

| Postat i: Allmänt
0
110: 0:0a och 4a, dock en dålig runda. Han var så himla pigg och lite knäpp på framhoppningen (bockade runt och sköt rygg istället för att galoppera) så hade ingen optimal framridning tyvärr och jag hade den känslan med mig in på banan (..att han går mer uppåt än framåt liksom) Så jag red honom tajt på de flesta hinder, alltså han fick ta en nära avsprångspunkt... Men de kändes helt enkelt som att om jag skulle försöka skjutit iväg honom istället hade jag förmodligen landat på andra sidan själv iom. att han inte var riktigt med. Men jaja, vi var nolla så får väl vara nöjd med det även om jag verkligen inte gillar den här rundan..
 
120: 8 fel
Denna rundan var mycket bättre,han hade lugnat ner sig iom. att han fick hoppa av sig klassen innan. Jag fick ett nedslag på hinder nr 6 som var lite sådär, ska se på filmen vad jag exakt gjorde för fel, men tror bara de var ett enkelt pet. Rev sedan insprånget till kombinationen som var hinder nr 7. Hade fastnat kvar lite själv i känslan från klassen innan så var jättesen i reaktionen att ta tillbaka honom (i klassen innan räckte han ju knappt fram iom att han var så "tossig" och studsig). Så jag sabbade det med min sena/uteblivna reaktion, så vi rev. Annars tycker jag denna banan var mycket bättre än 110, bättre flyt allmänt och nedslagen är ju endast mitt fel, han gjorde ett kanonjobb denna klass!
 
Skönt att ha tävlingsdebuten avklarad! Nu tar jag med mig misstagen jag gjorde och ska försöka att inte göra om dem. Fimpe tyckte i alla fall utan tvekan att det var roligt att få vara tillbaka på banan igen :)
 
Laddar upp 120 filmen sedan :)
 

15:28

| Postat i: Dagens ridpass
0

Sitter just nu och har rast på jobbet. Slutar klockan fem och då blir det hem och byta om för att sedan åka till klubben för att bygga bana inför morgondagen :) Fimpe vilar ju idag som jag sa igår. Så jag kommer bara pyssla med honom och smörja grejerna ikväll:)

Bild från en uteritt förra veckan :


Fredag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Idag red jag för Marika! Jobbade med öppna, skänkelvikningar, serpentiner, volter, ökningar osv. Fimpe var fin och blev riktigt bra i slutet. Han kom liksom igenom i kroppen ordentligt, var mjuk och fin och "kastade" fram benen lite extra a la dressyrhäst ;)
 
Nä men han var fin och de känns bra att ha ridit ett så pass bra och lösgörande pass inför tävlingarna på söndag. Imorgon vilar han som han alltid gör innan tävling!
 
Hoppas ni har en bra fredagskväll, kram.
 
Fimpe idag:

-

| Postat i: Allmänt
0
Har inte orkat skriva på några dagar nu, Rut står på boxvila för att hon fick en pinne i hoven när hon var i  hagen. Så förmodligen så är det en hovböld på G så hon står med bandage o grejer. Så ska vi tillbaka till veterinären på måndag och ta bort det.

En sak jag måste bli bättre på

| Postat i: Allmänt
1
Jag är verkligen värdelös när det kommer till att veta avstånd mellan ex bom och hinder. Hinder till hinder är en annan sak då jag har "behövt" veta det eftersom det är jag som stegar på tävling, studs har jag också koll på konstigt nog. Men i vanliga övningar osv. har jag faktiskt inte koll. Riktigt dåligt men det har väl blivit så eftersom man sällan bygger fram övningar själv. <- vilket jag också borde bli bättre på!
 
Därför tänkte jag lägga in en lathund på avstånd -mest för mig själv, haha. Slänger även in de som är på galoppsprång mellan hinder ifall någon är tvärt emot mig och kan avstånd klockrent mellan bom och hinder men inte hinder till hinder. ;)
 

Lathund inför hoppträningen!

 

Travbom innan ett hinder: ca 2,5m
Bom efter ett hinder: ca 3m
Galoppbom innan ett hinder (avsprång efter bommen): ca 3,5m


Mellan studs:
ca 3 m.

 

Travbommar
Häst 1.10 - 1.30 m
D-ponny 1.00 - 1.10 m
C-ponny 0.90 - 1.00 m
B-ponny 0.80 - 0.90 m

Galoppbommar
Häst 3.00 - 3.25 m
D-ponny 2.75 - 3.00 m
C-ponny 2.50 m - 2.75 m
B-ponny 2.25 - 2.50 m

Mellan travbom och hinder
Häst ca 2.50 m
D-ponny 2.30 - 2.40 m
C-ponny 2.10 - 2.20 m
B-ponny 1.90 - 2.00 m


1 galoppsprång mellan
Häst 6.50 - 7.00 m
D-ponny 6.50 - 6.90 m
C-ponny 5.90 - 6.30 m
B-ponny 5.30 - 5.70 m

2 galoppsprång mellan
Häst 9.75 - 10.25 m
D-ponny 9.50 - 9.90 m
C-ponny 8.70 - 9.10 m
B-ponny 7.80 - 8.20 m

3 galoppsprång mellan
Häst 13.50 - 14.00 m
D-ponny 13.00 - 14.00 m
C-ponny 12.00 - 13.00 m
B-ponny 11.00 - 12.00 m

4 galoppsprång mellan
Häst 17.00 - 17.50 m 
D-ponny 16.25 - 17.25 m
C-ponny 15.00 - 16.00 m
B-ponny 13.75 - 14.75 m

5 galoppsprång mellan
Häst 20.50 - 21.00 m
D-ponny 19.50 - 20.50 m
C-ponny 18.00 - 19.00 m
B-ponny 16.50 - 17.50 m

6 galoppsprång mellan
Häst 24.00 - 24.50 m
D-ponny 22.75 - 23.25 m
C-ponny 21.00 - 22.00 m
B-ponny 19.25 - 20.25 m

7 galoppsprång mellan
Häst 27.50 - 28.00 
D-ponny 26.00 - 27.00 m
C-ponny 24.00 - 25.00 m
B-ponny 22.00 - 23.00 m

 

(Är det mer än 28 meter mellan hindren räknas det som ny anridning.)

 


20:46

| Postat i:
0

Idag red jag ut tillsammans med Jossan och Gurra! Vi red i alla gångarter och Fimpe var pigg och alert (som han var innan han satte igång med pälsfällningen) så det var jättekul :D prövade även ett nytt bett, ett tvådelat applemouth. Han verkade gilla det och de känns skönt att ha något att variera novabettet med. Har ju andra bett också, men eftersom de är i metall och jag har en tuggare till häst, så undviker jag att rida med de så ofta :) använder dem dock ibland för variationens skull!

Tror han gillade att detta bett var så pass smalt som de var. Han verkade väldigt nöjd och var fin i handen, men har ju som sagt bara ridit med det en gång och så ska rida några gånger till på det innan jag bestämmer mig för om de funkar bättre eller sämre än novabettet :)


Fail

| Postat i:
0

Skulle vara lite bekväm och dra martingalen över huvudet för att slippa spänna upp den -så ställer han sig och dricker. Haha.. Ville ju inte störa honom, så jag fick vackert stå där tills han var klar ;) lathet straffar bara en själv!


This or that

| Postat i: Allmänt
0

säkerhetsväst – utan säkerhetsväst

 

skandinavium – globen

 

instoppat hår i hjälmen – utsläppt (om man får ha toffs, annars instoppat för klarar inte av helt utsläppt hår :P )


kingsland – equiline

 

större variant på häst – nättare variant 


hoppa inne – hoppa ute (varierar alltid! haha)


Ridstövlar – skor och chaps

 

john whitaker – GPA (om man tänker hjälmar)


Malin Baryard – Meredith Michaels Beerbaum

 

Flyinge – Strömsholm (har ingen speciell åsikt om någon av platserna)

 

Hoppa en lägre klass och vinna – hoppa en högre klass med dåligt resultat  (varför skulle man välja att vilja göra dåligt ifrån sig bara för att hoppa "högt"? Idioti om du frågar mig..)


Vanliga skydd – teknikskydd 

 

Achenträns – Pullarträns

 

Tränsbett – Kandar

 

ridhus – ridbana

 

hoppsadel – dressyrsadel (skulle dock vara skönt att ha en dressyrsadel till trimningen ibland!)

 

gräs – grus (hatar broddarna plus att de är läskigt att rida på blött gräs när de regnat..)

 

meeting – endags tävling (roligt med sammanhållningen på meeting osv. Men ibland är det också skönt att vara "klar" efter en dag. Beror på dagsformen helt enkelt!)

 

ute box – inne box

 

transport – hästlastbil (En liten dock, stora verkar så bökiga :P)

 

unghäst- läromästare (både och. Kan ibland tänka att de skulle vara skönt att ha en häst som kan det mesta så att det inte ligger sån press på mig, men samtidigt lär jag mig ju mycket annat på Fimpe som jag kanske inte hade gjort om jag köpt en äldre häst)

 

Regional- Lokal

 

Lösdrift- Inte lösdrift (beror på häst. Om den trivs med lösdrift så känns ju det som ett väldigt bra "hästtänk" att låta dem gå ute så pass mycket.)

 

RG – Anna scarpati

 

 

halm – spån

 

vit häst – fux

 

kortklippt man – lång man

 

Vinter – sommar

 

Träna på bana – rida ut (om man får träna för en tränare, så väljer jag banan. Men annars att rida ut, haha)

 

Hööks – Horze

 

Pessoa – pelham

 

veredus-eskadron

 

sporrar – spö

 

anky van grunsven – isabell werth (ingen speciell åsikt..)

 

tävla ponny – tävla häst

dressyrsadel – barbacka  (Beror ju på vad man ska göra.. barbacka är skönt då hästen slipper sadeln och man slipper sadla själv, haha. Men de är inget fel på dressyrsadlar. Skulle gärna ha en att variera med.)

 

tredelat tränsbett – tvådelat

 

brun utrustning – svart utrustning

 

Pessoabett – Kimblewick


nätt häst – grövre häst

 

Tävla – Träna (känns som att de går hand i hand)

 

Teori – Praktik

isabell
-skäck

 

pigg häst-lugn häst

 

körning-tömkörning

lindor-skydd

 

valack-hingst

 

Travsport – Galopp

arabiskt fullblod – engelskt fullblod

 

ryttarutrustning-hästutrustning


Nationellt – Internationellt

 

Rida bara för seger – Rida för en bra runda

 

Dyr märkesutrustning – Mer för pengarna (beror på)

 

titta på en bra film-hästhoppning 

(beror ju på vilka som är med och hoppar)

Shutterfly – Butterfly flip

 

kingsland – pikeur

 

bädd – inte bädd (alltså jag tar alltid bort hans kiss osv. har inte bädd i den bemärkelsen men låter annat rent spån som är hårtpackat ligga kvar, så han har ju bädd, men inte den traditionella kanske..:P)

 

regional – nationell


helskodda – halvskodda (ridbyxor) (allt funkar)


het häst – normal häst

 

sto – valack (älskar ston och deras egenheter, men har nu insett att valacker är rätt "behändliga" att ha på ett sätt haha..)


hästgård – ”på en klubb”  (känns perfekt att stå på klubben så man har nära till tränare och ridhus. Samt att de bara tar 5 min för mig till stallet hemifrån :)


martingal – utan martingal (martingal vid hoppning och uteritt, annars utan)

 

liten häst – stor häst

 

svart kavaj – blå kavaj

 
 

 

 

 

Gårdagens hoppträning

| Postat i: Allmänt
1
Hoppningen idag bestod av sockerbitshinder på lite böjt spår, en oxer med galoppbom innan som stod lite "snett igenom" i ridhuset, samt två hinder (ett räcke och en oxer) som stod på långsidan. 
 
Talulah: Vi red fram självständigt till en början och jobbade sedan lite tillsammans med bland annat öppna längs medellinjen. Hon är inte lätt denna dam, hon blir stark när hon inte orkar, men hon är samtidigt otroligt känslig, så det är inte alltid så lätt. Hon slår också av lite och blir "döv" när de blir jobbigt för henne, tex. att fatta galopp och så. Mamma var tvungen att gå och göra iordning Fimpe så har inte film tyvärr. Men jag tycker att hon skötte sig bra. Hon slår väldigt mycket med huvudet när man rider an på ett hinder i galopp och hon hoppar med huvudet väldigt lågt, så de var en annorlunda stil gentemot Fimpe! Sånt är dock bra för då får jag som ryttare träna ordentligt. Tycker i alla fall att hon skötte sig fint, fick inte direkt några dåliga språng utan det är innan och efter hindret som de blir lite svårt.Hon vill gärna gasa på i lite obalans efter hindrena och slår med huvudet när man försöker få kontakt. Men de löser man ju med markarbete så de kommer nog fixa sig så småningom. Jättefint och bra hopphuvud har hon i alla fall! Försöker verkligen att göra (hoppa) rätt vilket är guld värt :)
 
Fimpe: Vi trimmade tillsammans i början. Jobbade med sluta på volt, skänkelvikningar, halter, igångsättningar och tempoväxlingar. Han kändes rätt bra! Hoppade sedan fram på sockerbitshindrena där vi hade 4 hinder på rad (lite lätt båge) och ett språng mellan varje. Gick sedan över till att hoppa ett hinder med galoppbom innan, det gjorde han bra, fina och bra språng! Efter det hoppade vi långsidan ner där det var 5 normala men vi skulle till en början rida på sex. Sedan när de var lite högre hoppade vi på fem. Gjorde även en bana i slutet som ni kommer se på filmen. I överlag är jag jättenöjd med den här träningen. Nu är goa,glada och spralliga Fimpe tillbaka igen :) Nu känns de lätt när han hoppar och han verkar knappt anstränga sig. Helt sjukt vilken skillnad de är då jag verkligen har tyckt att han har blivit trött de tidigare träningarna som var och nu hoppade vi ändå minst lika mycket och han hade inte en tanke på att sluta, haha. Men så ska de vara!.. och de visar ju på att han nog tagit sig igenom de värsta med pälsen nu :) Superskönt och perfekt självförtroende-boost för oss båda inför säsongsdebuten på söndag! Vi båda vart nog lite paff över hur pass svårt de har känts de två senaste träningarna, så de var riktigt skönt att det kändes som vanligt att rida igen. Nu kändes vi synkade som förut :D
 
Min fina ♥
 

Påväg hem

| Postat i:
0

Har tränat två hästar idag! Därav sen uppdatering. Ska köpa med oss mat hem nu och klockan är så mycket så jag bloggar imorgon istället.

Bild på Fimpe från träningen:


Bild

| Postat i: Allmänt
1
Hittade en bild på Fimpe när han endast är riden i en månads tid!:
 
tycker sånt är så roligt att se :D spännande liksom. Har svårt att tänka mig att han inte alltid varit min nu faktiskt, även om jag bara haft honom drygt ett år! Är så tacksam att han kommer från en sån bra tjej som Ida. Hon är otroligt grym och av det jag märkt av så har hon ett otroligt bra handlag med hästarna! Önskar jag kunde bli lika duktig som henne en dag :)
 
 

Lista

| Postat i: Allmänt
0
 
Om jag inte skulle hållit på med hästar skulle jag: nog ha varit ute och rest, alternativt pluggat i en annan stad.
Om jag får välja äter jag helst hela tiden: punkt. Heheheh
Det första jag gör när jag kommer innanför dörren efter jobbet/skolan är :att äta mat och byta om för att fara till stallet.
När jag är ledig och bara tar det lugnt en hel dag går jag helst klädd i mjukisbyxor.
När jag är ledsen brukar jag grina? haha eller bara depp-kolla på filmer hahaha
Om jag fick byta liv med en kändis för en dag skulle jag vilja vara :oj..Lauren Conrad? Candice Swanepoel?
Innan jag går och lägger mig brukar jag alltid: Kolla instagram
En viktig rutin jag har är att försöka dricka mycket vatten
Och slutligen…
Om jag fick reda på att jag skulle dö om ett år skulle jag : grina ihjäl mig förmodligen..

Mozzie som valp, haha :D så söt :')
 

Klättring

| Postat i:
0

Red Talulah idag och eftersom ridhuset var dubbelbokat när jag var där så fick hon en uteritt med klättring!


Vila

| Postat i:
0

Idag vilade Fimpe och det var nog tur med tanke på hur trött han såg ut, haha!

Kolla själva:
Mysgubben hahaha


Uteritt

| Postat i: Allmänt
0
Hej idag red jag ut en sväng i skritt och trav Rut skötte sig bra. Men det var inte sådär superkul att rida ut idag det snöade en hel del..
Imorgon hoppas jag på att få hoppa lite på dagen eftersom att jag ska jobba på kvällen då vi egentligen har träning. För i helgen är det som sagt tävling och då vill man ju hunnit hoppat lite innan det.

Haha

| Postat i: Allmänt
0
Simpsons IRL 
 

Detta visste ni inte...

| Postat i: Allmänt
1
  • jag gillar verkligen inte att prata i telefon med folk jag inte känner så bra, det känns så pressat och konstigt..
  • Jag älskar avocado! Kan äta 2-3 stycken (utan någonting till) utan problem!
  • Älskar fetaost och den platta apetina classic är sååå god :D
  • Har ofta dille på Mango (mycket matsnack nu, är hungrig!! haha)
  • När jag känner mig stressad får jag lätt panik och vill inte göra något alls =inte så bra
  • Har väldigt lätt för att tappa självförtroendet inom ridning tyvärr
  • Har spelat fotboll i nästan hela mitt liv och var bland annat uttagen till distriktslaget, slutade dock i slutet av högstadiet
  • Är en riktig "beauty-geek" som älskar att pröva olika krämer, apparater och behandlingar haha
  • Har tydligen jättemycket hår på huvudet men dock jättetunna strån (WHY GOD, WHYYYYY?!) *vill ha tjockt hår*
  • Har haft 2 hamstrar hahaha..
  • Känner tyvärr inte riktigt att jag har en relation till någon hopptränare som gör att jag kan fråga om allt, utan att behöva vara rädd för att ses som okunnig eller dum. (->vilket kan knytas samman med att jag har lätt för att tappa självförtroendet inom ridningen) Förutom Leif då, men han är inte "vår" tränare.. utan bara på lån ibland. =)

  • Ska nu börja träna dressyr ibland för en dressyrtränare!
 

Måndag

| Postat i: Dagens ridpass
0

Hej!
Idag red jag i ridhuset i kanske 45 min, hon kändes fin idag.
Fokuserade mycket på att rida framåt och att ha henne framme för skänken. Red mycket öppnor och det känns som tjurigheten som satta i förra veckan börjar försvinna.
Red även förvänd galopp idag, älskar förvändgalopp om någon har missat det! Allt blir så mycket bättre efter det hahah!
Jobbade också med skänkelvikningar och avslutade med avbrott och igångsättningar.
Är nöjd med henne idag hon jobbade på bra och var lyhörd!
/Johanna


Trimmat!

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Idag red jag Fimpe i ridhuset. Det var väl inget direkt kanonpass tyvärr men sånna dagar har man också.. Gjorde iaf lite öppna, bakdelsvändningar och mycket förvänd galopp. Känns att han fortfarande är lite trött iom. pälsfällningen men de börjar ta sig tycker jag. Han är allmänt piggare nu än vad han var förra veckan så det går ju åt rätt håll i alla fall =)
 

20:30

| Postat i: Allmänt
0
Hejhej! Idag har det varit fullt upp för mig då jag har haft jour i stallet och samtidigt varit på jobbet en sväng. Slutkörd var ordet och de kanske var skönt ändå att Fimpe fick vila idag!
 
Imorgon ska jag ev. trimma lite i ridhuset så fort hovslagaren slagit på skon. Får se om jag drar fram några bommar eller så!
 
Lagomt peppad bild från uteritten... haha.. sällan säger jag bara, sällan..
 

söndag!

| Postat i: Allmänt
0
Jag har verkligen varit sämst på att blogga i helgen, har haft så mkt annat att göra. Idag vilade Rut så var där och mockade och fixade mat. 
Imorgon har jag tränkt att rida ett pass i ridhuset. Om en vecka så är det årets första tävling för oss, snacka om att jag längtar :D
 
 

Coral

| Postat i: Allmänt
0
Alltså. Åh. Hade jag haft en vit flickehäst så hade jag lätt velat köpa detta:
 
Hur fint regntäcke att ha på sommaren?! :D

Kloka ord

| Postat i: Allmänt
0
"När vi jobbar med hästar jobbar vi samtidigt minst lika mycket med oss själva som individer. Man måste fråga sig själv vem man är och vem man vill bli."

Uteritt och tappsko

| Postat i:
0

Idag red jag ut tillsammans med Sua och Josefin! Vi red i alla gångarter och var ute i en och en halv timme. Allt gick bra förutom att Fimpe klev av sig en sko på vägen hem ... :-| som tur var hade vi kommit en bra bit så de var inte sååå långt hem :-)

så imorgon blir de ofrivillig vila och hovis kommer på måndag morgon och slår på skon!

Bild från uteritten:


Fredag

| Postat i:
0

Idag är det vila som gäller för Fimpe! Var där imorse och mockade samt fixade allt men ska dit och kolla så allt är okej när jag slutar jobbet :-)

Fimpe i hagen imorse:


Torsdag

| Postat i:
0

Av någon anledning så publicerades inte det här inlägget igår :S :

Skrittade ut barbacka tillsammans med Victoria. Vi var ute i lite drygt en timme :-) Blev ett sent inlägg idag då jag efter jag hade ridit hjälpte en tjej i mitt stall som skulle hoppa.


Imorgon så vilar Fimpe!

 


Anridning ,avsprångspunkt & språnget

| Postat i: Allmänt
0
Hittad en intressant text som kan vara bra att läsa och ha i åtanke!
 
Anridningen:
Vid anridning mot hindret är det viktigt att galoppen är balanserad och reglerbar och att tempot är väl avpassat för hindrets storlek och karaktär. För att få ett bra språng måste du lära dig att känna var hästen är i förhållande till hindret. Vid ridning på marken rider man hästen mellan skänkel och hand och där hästen ska vara väl framme för skänkeln. Den måste svara framåt och även vara tillräckligt skolad och svara tillbaka på förhållande hjälper, det vill säga hand understödd både av ryttarens kroppspråk och skänkel, för att du ska kunna påverka galoppsprången.

Avsprångspunken:
För att få en bra avsprångspunkt är det viktigt att du tränar på bommar och låga hinder där du kan påverka hästen ända fram till bommen/hindret. Ryttaren behöver hela tiden träna på att rida i olika tempon och på att variera galoppsprångens längd. För att öva på att rida rytmiskt är det bra att rida över bommar, upphöjda cavalettibockar eller små hinder med exempelvis 14-15 meter mellan. Då kan du träna på att rida så att bommen/hindret kommer mitt i hästens galoppsprång. Öva först på 4 jämna språng och därefter rider du på 5 jämna språng. När de fungerar kan du även prova att rida på 3 språng för att kontrollera att de både går att länga och korta.

Det är viktigt att ha en bra galopp, men vad är egentligen en bra galopp?
En bra galopp är när hästen har en bra bjudning och samtidigt svarar på ryttarens hjälper och där du både kan korta och länga galoppsprången. Tempot, anspänningen i hästen och galoppsprångets längd är beroende av vilken typ av hinder och vilken hinderhöjd du rider på. Ett lågt hinder ska ridas i ett lägre tempo och med något kortare galoppsprång, och där krävs ingen direkt anpänning och kraft hos hästen utan där kan du låta hästen bara galoppera över hindret. Försök att rida i samma rytm före, över och efter hindret. Ett större hinder kräver en starkare och mer balanserad galopp och ett högre tempo.
Ryttaren behöver lära sig att rida hästen i en balanserad och rytmisk galopp. Och att utifrån den galoppen stötta hästen fram till den avsprångspunkt som man får. Hästen kan hoppa av tidigt och den kan hoppa av sent. Båda är rätt beroende på hur hästen är i förhållande till hindret. Känner du att hästen bjuder och ligger på framåt så är det bara att bjuda hästen till avsprångspunkten. Om den däremot står emot hindret kan du ta ett något senare avsprång. Om hästen ökar för mycket och rusar mot hindret, har du inte gjort jobbet över bommar och småhinder tillräckligt noga. Viktigt är dock att du hela tiden försöker behålla en jämn rytm i ridningen.

Hästen ska ridas ned till kortare språng respektive ridas upp till längre språng. Sylve anser att många ryttare bara sätter fart på hästen när de vill ha ett längre språng och bromsar med handen när de ska korta ned sprången. Det är också viktigt att du använder skänkeln tillsammans med handen istället för att bara använda handen när du vill reglera galoppen. Annars är de lätt att de blir för mycket "av och på" istället för en mjuk rytm.

Språnget:
Ryttarens sits påverkar hästens språng över hindret. För att ha förståelse för hur viktig sitsen är så är de bra att veta hur hästens språng går till. När hästen kommer fram till hindret så taxerar den. Den börjar första delen av språnget med att den sätter i och stampar från med det inre frambenet ( i den galopp som den går i). Sen lyfter hästen framdelen uppåt för att sen skjuta ifrån med bakbenen. Hästen använder huvud och hals som en "pendel" för att ge kraft att resa framdelen och ta vikt på bakbenen. Sen när hästen skjuter ifrån så accelererar den uppåt och framåt i språnget.

Hur påverkas hästens språng av ryttarens sits?
Det är väldigt många ryttare som är före hästen i språnget och använder sitt överliv framåt vilket inneär att man stör hästen när den ska lyfta frambenen uppåt. Att vara med hästen i rörelsen är väldigt viktigt men att gå före hästen i språnget är nästan lika störande för hästen som att man är efter den. Jag anser att många ryttare hämmar hästens chans att göra ett korrekt språng genom att de rider i ett för högt tempo och bjuder hästen en alltför tidig avsprångspunkt.

Sammanfattning:
1. Det är viktigare vad du gör fram till hindret och mellan hindren än vad som händer i själva språnget.
2. För att kunna rida hästen till en bra och bekväm avspråndspunkt behöver du träna på att reglera hästens galoppsprång.
3. Planera vilket tempo du ska ha mot hindret -  är hindret lågt eller högt?
4. Sätt hästen i en rytmisk galopp där du har en bra bjudning.
5. Låt hindret `komma till dig´ och ta den avsprångspunkt som du får.
6. Fatta beslut!

Ångrar att jag inte...

| Postat i: Utrustning
0
..köpte denna grimma som jag hittade för något (1?) år sedan!
 
Ska nog kika runt och se om jag kan hitta den nu =) Hur mysig och skön vore den inte att ha?!

Sant

| Postat i:
0

Så sant så...


Min favorit

| Postat i: Utrustning
4
För flera år sedan köpte jag en sak som jag än idag inte har lessnat på eller som har gått sönder. Det är min älskade CWD förbygel. Många fina saker har jag, men förbygeln är de enda som jag verkligen aldrig ens haft en tanke på att byta ut!
 
Har ni någon favoritsak och vad är det i sånna fall? =)
 
 

Sent inlägg

| Postat i: Allmänt
0
Hejhej här kommer ett sent inlägg! Red ut idag tillsammans med Rebecca och Frida. Vi var ute i lite drygt en och en halv timme och red i alla gångarter. Jag hade ju planerat att vi skulle rida väldigt mycket galopp, men de var rätt isigt bitvis så vi tog det säkra före de osäkra och galopperade endast där vi var riktigt säkra på att underlaget var bra. Det blev endå rätt många galoppbitar så hästarna var nöjda! :)
 
Imorgon blir det nog ännu en uteritt, får se vart vi tar ivägen då. Om ni undrar varför jag red ut idag är det för att hoppträningarna idag var inställda!
 
Beckis och en suddig Vasco innan vi gav oss iväg.
 

Onsdag

| Postat i: Allmänt
1
Hej, idag hade jag tänkt skritta ut men när jag kom till stallet så typ stormade det ute så tyckte att det var klokast att ta in henne och strunta i att rida idag. Passade på att städa mitt skåp, putsa utrustning och pyssla om Rut  istället.
Igår så red jag i ridhuset och trimmade, blev ett ganska tufft pass men tempoväxlingar, skänkelvikningar och mycket förvändgalopp. Hon var tjurig i början men tyckte att hon gav sig fort och jobbade på bra.
Testade även ett nytt bett, ett tredelat gummibett fick bra känsla med det så ska prova att hoppa med det på fredag.
 
 
 
 
 

9.14

| Postat i: Allmänt
3
Det blir inte något ridhus idag, det var bokat väldigt mycket. Visserligen ledigt en timme här och där men det känns ju knappast som någon bra idé att försöka hinna släpa fram bommar osv. Så det blir en uteritt och om underlaget tillåter så tänkte jag vara ute och cantra med Fimpe :) 
 
 
 en bebis med haklapp :P

Tisdag

| Postat i: Dagens ridpass
0
Hej! Fimpe vilade idag så jag passade på att städa i hans box (skura krubban, vattenkoppen, gallret osv.) samt städade mitt skåp ordentligt. :)
 
Talulah red jag i alla fall och eftersom hon tömkördes igår så joggade jag henne lite lätt för att få bort ev. slaggprodukter. Dock var hon vääääääääääldigt tjurig idag och ville inte alls vara med idag, även fast jag bara joggade lite och inte direkt ställde några krav, så jag antar att hon hade rätt ordentlig träningsvärk sedan gårdagen.. :)
 
Imorgon ska Talulah få vila och Fimpe ska antingen få gå i ridhuset med småhinder och bommar, eller så blir det en tur i skogen. Det beror lite på hur ridhusschemat ser ut.. Vi får se helt enkelt!
 
Talulah idag:

Pälsfällning

| Postat i: Allmänt, Tips
0
Hittade en gammal och intressant artikel som kan vara bra att läsa i dessa tider. Tänkvärd och bra:
 
 
Alla har sina egna åsikter om vad som fungerar iom. pälssättning/fällning eller inte. Men de är alltid bra att läsa om andras åsikter och erfarenheter så kan man ta del utav informationen och kanske i alla fall ta med sig någonting :)
 


Klättring

| Postat i: Allmänt
0
Idag red vi (Johanna & Emma) ut tillsammans och klättrade med Fimpe och Rutan :) De fick klättra ganska många gånger och emellanåt så lät vi dem trava av mjölksyran på plan mark innan vi klättrade vidare. De var duktiga och jobbade på bra. Vi abetade dem i skritt då vi tycker skritt och galopp är de bästa gångarterna att "klättra"i och de var lite för taskigt underlag för att galoppera.
 


Tömkörning

| Postat i: Allmänt
0
Idag blev Tullan tömkörd av en jätteduktig kille som åker runt och lär ut just tömkörning, så jag red alltså inte. Men var där och fixade allt samt klappade lite på henne osv =)
 

Söndag!

| Postat i: Allmänt
0
Hej!
Idag vart det ett lättare ridpass i ridhuset, red i alla gångarter och vill mest känna av att allt kändes som vanligt :P Skrittade mest och då tränade vi på framdelsvändning, hon vill gärna backa i den så red som en större volt så hon skulle göra "rätt". Men tyckte att jag fickk rätt bra koll på det =)

Hahahaha

| Postat i: Allmänt
0
Så himla gullig
 

Skritt-tur

| Postat i:
0

Hejhej! Som jag skrev igår så var ju tanken att jag skulle klättra med Fimpe idag. Men när jag kom till stallet så berättade alla där att de inte gick att rida i skogen och att hästarna bara gick igenom snön :( så de kändes ju inte så kul att ge sig ut då vilket resulterade i en skritt-tur längs vägen istället.


Imorgon ska både Fimpe och Talulah trimmas i ridhuset :)


Gina Tricot Grand Prix

| Postat i: Allmänt
0
Såg på Ida och Moas blogg att Karin Warnmark hade gjort en film om tävlingarna i Borås som var förra helgen:
Tyckte de var lite kul så slänger upp den här också!

Klättring

| Postat i: Allmänt
0
Ska rida Talulah nu tills på torsdag så idag red jag ut tillsammans med Frida och Selma. Vi klättrade med hästarna och var ute i ca en timme. Imorgon ska Talulah vila och Fimpe ska få klättra!
 
Sommar-Tullan =)

Fredag

| Postat i: Allmänt, Dagens ridpass
0
Idag hade jag med Fimpe på lektion för Marika. Mamma är sjuk (influensan) så hon kunde inte rida och då passade jag på istället. Alltid nyttigt med renodlad markarbetsträning samt att också få en annan ridlärares synpunkter och tankar kring oss som ekipage.
 
Jobbade mycket med att flytta dem för skänkeln, red även på stora volten och vände dem vid varje vändningspunkt. Fimpe var bra idag! Han blev lite för djup i formen stundtals, men plockade då upp honom med uppresande tygeltag och drev fram honom så blev de bättre =) La även märke till att jag nu måste trimma lite mer på den sk. "dressyrgaloppen". Arbetet ute är jätteviktigt och bra, men de är lätt att man rider snabbare än vad man tror och nu kände jag att jag fick jobba väldigt mycket för att få tillbaka honom i lugn sk. dressyrgalopp där han var avslappnad och låg i formen utan att försöka öka hela tiden. Alltså de är ju bra att galoppen är framåt och så iom. att vi ska ha banhoppningsgalopp sedan, men man kan ju inte heller släppa på registret tillbaka för det. 
..Nu låter det som att jag bara flängridit ute i full fart och så är det verkligen inte. Men har inte riktigt haft så mycket fokus på "dressyrgaloppen" som jag kanske borde ha haft de senaste veckorna. Det är i alla fall någonting jag ska tänka på framöver!
 
Marika tyckte i alla fall att han var jätteduktig och speciellt galoppen tycker hon är kanon så det var ju roligt. Hon sa också att hon förstår att han kan vara svår iom. att han är så himla känslig och det håller jag verkligen med om. De flesta verkar ju tror att man bara kan glida runt men han är vääääldigt känslig så de var kul att hon såg det och uppmärksammande det och liksom förstod att de inte är så lätt.
 
Hans tramp var bättre idag så låter det vara utan förband. Rengjorde det ordentligt och spritade det så får de stå och lufta istället för att vara instängt, de läker ju oftast snabbare så och de är ju inget sår längre.