Film från träningen

| Postat i: Allmänt, Träning
0
 
Idag hoppade vi små hinder eftersom de hoppat hela helgen som varit plus ska tävla nu till helgen igen.
 

Hoppträning

| Postat i: Allmänt
0
Hej! Har inte haft tid att uppdatera sen i fredags riktigt. I Lördags hoppade vi en 120, fick fyra fel men blev placerad. I söndags hoppade jag ett hinder och sedan gick jag ut. Han hade blivit sparkad på knät i fredagsem, de var lite svullet på lördag och veterinären tyckte det var ok, så vi hoppade. På söndagen var de ännu mer svullet och jag kollade upp honom ännu en gång med veterinären innan start. Hon tyckte det var ok. Men han stod emot redan på framhoppningen på ett sätt han inte brukar, försökte sakta av mot hindret liksom, och det var rätt så stojigt där så jag tänkte att de kanske var därför och att jag går in på banan och testar iaf. Men han stod emot redan mot ettan och saktade av mot det t.om... Så jag kom om, han stod emot lika mkt, jag fick TRYCKA över honom och sedan vinkade jag att jag ville gå ut.
 
Han är ju väldigt känslig av sig så jag tror att det var knät som spökade. Tråkigt då vi hade en bra chans i Norrlandsmästerskapen eftersom vi låg trea inför finalen sedan de tidigare dagarna. Men men, hans välbefinnande kommer alltid komma i första hand såklart :)
 
Nu ska jag på hoppträning för Johanna Hammarstrand, håll tummarna att han är ok nu :) Svullnaden är mindre och har krypit neröver benet vilket är bra :)
 
/Emma

Näset 19 juli

| Postat i: Tävling
0
Hejhej! Idag hoppade vi klass nr 1 i norrlandsmästerskapen och det gick bra, vi blev 4:a. Han var rätt tittig men de släppte snabbt som tur var. Ska bort på middag nu så hinner inte skriva något mer. Imorgon hoppar vi andra klassen (av 3) i NM!
 
/Emma

Morgonens hoppträning

| Postat i: Träning
0
Vi jobbade dem lite tillsammans först. Flyttade dem för skänkeln, kortade, längde, kollade att vi hade koll på dem helt enkelt. Tycker han var fin! Svårt att få till den där riktigt korta traven med aktivitet utan att han blir stark och vill springa på, men det är som sagt bara att träna vidare. Annars tyckte jag att han var bra på marken idag! Kändes alert, avslappnad och han väntade verkligen på mig på ett bra sätt tycker jag.
 
Började sedan hoppa fram på små hinder där vi red i öppna mot hindret. Jobbade sedan över två oxrar på en åttvolt och därefter hoppade vi en trekombination med tre galoppsprång emellan. Till sist hoppade vi en oxer och sedan trekombinationen som en väldigt kort bana. Han hoppade kanon idag, var vädligt ambitiös och tyckte det var roligt! Jag har inte hopptränat på tre veckor så min känsla var lite sisådär men träningen var godkänd från mitt håll ändå :)
 
En sak som verkligen är roligt med honom är hans hoppstil. Han jan vara hur fin som helst i formen när man trimmar men så fort man ska hoppa hinder kommer ormhalsen fram ;) haha! Jag förstår att det är så han hoppar som bäst och jag skulle inte försöka ändra på det, men de ser ju lite kul ut ibland med lillhuvudet så pass högt upp och öronen tokspetsade för att han är jätteglad, haha. 
 
/Emma

Ingen träning

| Postat i: Allmänt
0
Hoppträningen ikväll blev inställd pga. det dåliga vädret, vi ska istället träna imorgon klockan nio! 
 
Fimpe fick ett kortare trimpass i ridhuset idag iom. vädret (ösregn) Jobbade mycket förvänd galopp, inåtställd på volt, serpentiner osv. Försökte även få till lite kort kort trav där han skulle snudda på att trampa lite på stället i samling, men det var lättare sagt än gjort då han var väldigt på idag. Haha.. men men, ett mål att jobba vidare på :) Dressyrgaloppen har dock tagit sig och de är häftigt att känna hur han bär sig helt annorlunda mot för bara några veckor sedan. Han försöker inte flänga fram fort utan väger av fint och har en bra och lugn takt! Han har blivit lite starkare i handen den senaste tiden och jag funderar därför över bett som vanligt.. Jag varierar ju bett, men tycker att det är nova som han funkar bäst på. Jag kan inte alls mycket om bett och jag gillar inte bett i överlag.. men har testat lite olika och försöker göra mig en uppfattning om vad som passar honom bäst och vad som är snällast möjligt.
 
Brukar variera mellan tvådelat, nova, rotarybit, hackamore samt tredelat. Tycker han blir väldigt stark på rotarybit vilket förmodligen är för att han tycker det är skarpt (även om de ska vara ett rätt snällt bett)Tvådelat är okej men lite skarpt ibland det med. Tredelat red jag ju på hela tiden förut men har helt lämnat det, tycker de funkar ok men nova är helt klart bäst, speciellt eftersom han tuggar och är så rörlig i munnen, novabettet sliter ju inte ner hans tänder som ett metallbett gör. Hackamore har jag för att han ska få vila munnen, men han går väldigt bra på det också iom. att han är så känslig. De "vanliga" problemen finns ju dock som att de blir överdrivet djupa i formen och svåra att få igenom i sidorna. Men som "rida-ut-bett" där han får vila munnen är det kanon :)
 
Om det är någon som har tips på något bett som är bra för känsliga hästar som gärna gapar och tuggar mycket så får ni gärna lämna en kommentar. Läste om att bett med parerstänger är bra för yngre hästar då de ligger stilla i munnen, men samtidigt har jag ju inte något svängproblem direkt.. Svårt är det med bett och jag hatarrrrr det... 
 
Bett och sadlar är de värsta med ridning.. det är så lätt att de blir fel!
 
 
 
/Emma
 

Long time no see

| Postat i: Allmänt
0
Hej på er!
Förra veckan fick Fimpe mest ta det lugnt. Varvade vila med något lätt trimpass eller lugn tur i skogen. En riktig vilovecka med andra ord. Denna veckan har det varit som vanligt igen. Igår red jag i ridhuset och arbetade med bommar. Red bland annat klockan samt sockerbitshinder med två galoppsprång emellan. Han var jättefin och tyckte det var roligt att få arbeta med bommar igen efter drygt en veckas uppehåll!
 
Idag har han vilat och imorgon är det hoppträning på kvällen. Ska se om mamsen kan filma så slänger jag in en film sedan.
 
På tävlingsfronten har vi en tävling nu till helgen -på Näset. Han var otroligt tittig och jobbig där förra året så har bara anmält till en klass på fredagen, är han okej då så hoppar jag nog en klass varje dag (tredagars meeting) och är med i Norrlandsmästerskapen, om inte så hoppar jag inge mer :)  Helgen därefter ska vi upp till Brunflo på meeting vilket blir kul. Det är tredagars det också men vi åker på fredagen och tävlar bara två dagar!
 
Nu vet ni lite hur läget ser ut. Vi hörs snart igen :) kram
 
/Emma

Nya tävlingsridbyxor

| Postat i: Utrustning
1
Har köpt ett till par byxor att kunna ha på tävling, det blev dessa från equiline:
 
Silrena och sköna :)
/Emma