Gårdagen och dagens resultat!

| Postat i: Tävling
0
Igår hoppade jag en 120, hade ett ner men det var en jättebra runda faktiskt, det kändes lätt och roligt :) Idag red jag en 120 och hade 7 fel (tror jag,  kanske 6) Det var en lång bana med bland annat en trekombination i grunden och i omhoppningen så kändes han lite trött. Så när jag fick ett dåligt läge på en kombination (tror de var nr 10) så valde jag att styra bort för att han skulle få en bättre chans och förutsättning när han var lite trött. Kändes inte lönt eller värt att rida på något som inte fanns och riskera dålig erfarenhet. Så jag la bara en volt (därav tidsfel också) och hoppade den sedan utan problem :) Kändes att han var lite trött och resten av banan (de tre resterande hindrena) blev lite sådär. Men inget hinderfel iaf och han kämpade på jättebra :)
 
Pappa har åkt till Övik så har tyvärr ingen film att visa förrns han kommer tillbaka. Men jag lägger upp de så fort jag kan :)
 
Tror jag ska köpa dessa bilder :
 
 
/Emma
 

Torsdag!

| Postat i: Allmänt
0
Hej, idag har jag varit i stallet typ heeeela dagen. Började med att mocka och packa mat till henne sedan gjorde jag i ordning henne och red ett lättare pass på banan. Började med att skritta och få henne att ta bra stöd på bägge tyglar därefter la jag in lite halter också hon lyssnade bra och jobbade på fint. I traven och galoppen fokuserade jag på tempoväxlingar och det tycker jag att hon gjorde bra. Red lite skänkelvikningar i traven också det gjorde hon sammarbetsvilligt och var positiv :) Känns bra inför morgondagen.
 
Senare på kvällen gick jag ner till ridskolan och besiktade Rut så det är klart för helgen =) Hon var busig som vanligt och brallade lite på besiktningen hehe. <3
 
Sedan hann jag också med att putsa, duscha henne och göra ren broddhålen. Samt stått på parkeringen på tävlingen med pappa.
 
 
Söt-Rut idag efter passet <3
 Mina starter i helgen =)
 
/Johanna
 
 
 
 

Filmen

| Postat i: Tävling
1
 
/Emma

Sundsvall Summer Horse Show

| Postat i: Tävling
0
Hej på er!
Idag inledde vi tävlingshelgen med att hoppa en 110. Han kändes fin! Fick ett pet i framkanten på sista hindret i grunden (som dessutom var en trippel!..) snopet men sånt är livet. Tyckte när jag red att jag kanske la honom lite väl nära och att de var därför han rev, men jag har nu tittat på filmen och tycker inte han är såå himla nära, däremot låg han ju på lite ,så han skulle ha behövt komma upp lite fram. Jag skulle ha gjort en bättre och tidigare halvhalt så han kunde balansera av lite bättre. Tror att de är det som ställer till det,  men kan ha fel.
 
Annars är jag ändå nöjd. Han har alltid varit spänd på denna gräsbanan och nästan lite tillbakadragen, så det var bra att de inte behövdes så mycket för att övertala honom denna gång. Jag hoppas att det håller i sig! :)
 
Filmen håller på att laddas upp så jag slänger in den sedan! :)
 
 
 
/Emma

Onsdag

| Postat i: Allmänt
0
Hej, idag vilade Rut. Jag och Emma har varit och köpt broddar tills helgen. Ganska svårt med broddar hur långa de ska vara osv. men jag tror att vi har fått lite koll på det nu. ;)
Har inte bloggat nåt nu i början av veckan eftersom att jag har varit i stugan och där är inte internet så bra.
Igår hoppade jag lite serier själv, ställde upp en linje med tre studs och sen 5,5 till en oxer. Tycker att hon jobbade på bra och hoppade fint. Planen fram till tävlingen är att hon vilar idag och trimmas lite lätt imorgon sedan hoppar jag en 120 fredag, lördag och eventuellt en 120 på söndag. =)
 
 
 
 
/Johanna
 

Johanna & Rastafari, 120 Timrå

| Postat i: Tävling
0
Foto: Fredrika Lundahl
 

Bilder från gårdagens 120

| Postat i: Tävling
1
Foto: Fredrika Lundahl
 
 
 
 
 
 
Foto Charlotte Willen
 
 
Så himla roligt när folk fotar tycker jag! tack för dessa bilder :)

Q&A

| Postat i: Q&A
0
Men hurrni, vi har helt glömt bort att svara på en gammal frågestund! Så vi gör det nu istället, haha förlåt! Vi börjar med Emmas svar så publiceras Johannas senare!
 
 
Postat av: Isabelle
Hur lägger ni upp era hästars träning varje vecka? Hur tänker ni när ni rider och sånt. Tack för en bra blogg :D
 Emmas svar: Hej och tack själv för att du läser den! Jag försöker att ha två pass i ridhuset/på ridbanan varje vecka och resten av dagarna försöker jag rida utomhus. En vanlig vecka kan se ut såhär:
 
 
Måndag-Uteritt med fokus på klättring
Tisdag - lättare uteritt i alla gångarter/vila
Onsdag - hoppträning
Torsdag uteritt med fokus på varierat underlag
Fredag - vilodag
Lördag - uteritt med mycket galopp/intervaller
Söndag - trimning själv
 
Sen han var 5 år har jag låtit honom vila två dagar i veckan, vet att han inte behöver det på samma sätt nu, men tycker att det upplägget känns bra ändå. :) Försöker att variera ridningen så mycket som det går, dvs. klättra, skritta långa turer, intervaller, gå på varierat underlag osv. Tycker också att de är bättre att han vilar två dagar i veckan, dels eftersom att jag själv inte blir frestad att göra korta ridturer som inte ger något (typ skritta en halvtimme) plus att muskler faktiskt byggs i vila .
 
 
Postat av: Kattis
Vilket är erat bästa tävlingsminne? :)
 Oj, jag har faktiskt inget speciellt som är främre än de andra. Men när vi kvalade klart till MSV som unghäst förra året var ju roligt :)
 
Postat av: Hanna
Vad har ni för mål med era hästar detta året?
 Det har vi svarat på tidigare,  så jag drar det kortfattat för att inte tråka ut er - att debutera 130 samt rida mer dressyr.
 
 
 
Postat av: Linnea
Favoritmat?
 
 Kyckling med pasta och ädelostsås :') Sallader -hur tråkigt de än låter..och typ grillat med massor av halloumi, fetaost, majs osv!
 
This or that
Cola/fanta
häst/ponny
hoppning/dressyr -men dressyr är också roligt!
rida ute/rida i ridhuset
Chips/popcorn
Linnolsson/Darios - Hm.. jag vet verkligen inte, följer inte bloggarna så aktivt, men båda verkar trevliga :)
Höga hinder & enkel bana / svår bana & låga hinder -alltid bra att få öva på svårigheter utan att de sliter på hästen.
 
 
Postat av: Alva
Tycker ni att det är roligast att rida ponny eller storhäst? Varför? :)
 Jag tycker storhäst. Jag har inte riktigt haft någon ponnytid på det sättet (förutom på ridskola och någon medryttarhäst) så det är ett enkelt val för mig. Dock gillar jag "enkelheten" man verkar uppleva med ponny. KBK liksom ;) haha! (KBK=Kör bara kör)

Tävling Timrå 23/6

| Postat i: Tävling
1
Idag tävlade vi på Timrå, hoppade en 120. Tycker det var en svår bana för att vara regional klass, men det gick som tur var bra ändå och vi blev 3:a :) Extra kul eftersom jag endast red för att nolla pga. att det har varit som de har med känslan, så de känns ju bra att grundtempot var tillräckligt bra utan att jag svängde snävare vägar! :)
 
 
Fina Fimpe ♥
 
/Emma

Tävling

| Postat i: Tävling
0

Hej!
Idag är det tävling för mig och rutan!:) ska till Timrå och hoppa en 120:)
/Johanna


Tävling Timrå

| Postat i: Allmänt
1
Hej på er :)  Imorgon är det tävling som står på schemat, ska hoppa en 120 i Timrå. Vi får se hur det går, har mest målet att ta mig runt oavsett pet osv då vi har haft lite utav en svacka i hoppningen nu några veckor. Har verkligen hittat nya knappar i dressyren och jag tror att de har spökat lite med min känsla i hoppningen. Så just nu jobbar jag på att försöka få tillbaka den, så får vi se hur det går och om det går överhuvudtaget :) Har också fått lite bakläxa då min häst har blivit lite kräsen och van att komma "perfekt" på hinder och därav ibland blivit tveksam på att hoppa om han är i ett lite knivigare läge, så det ska jobbas på också. Så imorgon ser jag som en träningsrunda. Jag ska försöka få tillbaka min känsla och han ska få träna på att hoppa även om de inte är perfekt -vilket det inte kommer vara iom. min borttappade känsla. 
 
Men jag ska se det här som en möjlighet till att träna mitt psyke också. Det behöver inte gå bra, och går det dåligt så KOMMER jag att lära mig av det också -och de är faktiskt inte hela världen. DET ska jag försöka komma ihåg. Ogillar verkligen att jag har ett psyke som är väldigt bra på att se minsta lilla fel, nästan aldrig är nöjd och snarare sätter upp hinder än tänker positivt. Men nu ska jag bannemig träna på det imorgon!
 
Hursomhelst så hoppas jag att det ska gå bra och att det ska lossna lite nu, är less på dessa raksträckor i utveckligen när det känns som att man trampar på samma ställe och börjar tvivla på sig själv!
 
 
 
Väldens finaste kille har jag i alla fall och de är guld värt när motivationen och självförtroendet ibland tryter.
/Emma

Hej allihopa

| Postat i: Allmänt
0
vi kommer snart kicka igång igen :)

vila

| Postat i: Allmänt
1
Hej,
Idag vilade Rut men hade morgonfodring så var i stallet imorse och släppte ut alla hästar och mockade & fixade till Rut =)
 
/Johanna

Dålig uppdatering

| Postat i: Allmänt
0
Hej!
Har verkligen bloggat dåligt i veckan. Har varit i Östersund på studentmottaning sedan i helgen har jag haft fullt upp. Annars har jag haft en sjukt kul helg. Men imorgon ska jag komma igång igen så förvänta er uppdatering som vanligt hädanefter :)
 
/Johanna

Hoppträning för Johanna Hammarstrand

| Postat i: Träning
0
Idag hopptränade jag och Fimpe för Johanna. Tycker det var en väldigt bra träning på så vis att jag fick bukt med ett problem som kommit till och från så länge jag haft honom (att han i hoppningen blir springig och/eller trippig ) och då har jag själv haft så svårt för att rida honom som jag ska.
 
Idag fick jag i alla fall jättebra hjälp vilket var skönt. Hade en dålig dag men de vändes till en väldigt lärorik och bra dag som tur var :) 
 
Film från en slinga:
 
/Emma

21:58

| Postat i: Allmänt
1
Hej på er.
Tänkte bara säga att min motivation till att blogga och lägga ner tid på det är just nu på ca -100. Jag kommer blogga, men tänker just nu inte spy upp inlägg varje dag bara för att fylla "tomma blad". Jag skriver när jag har tränat, tävlat eller har lust helt enkelt. Vet inte hur länge det kommer vara så, kanske en vecka, kanske mer, kanske mindre. Den som lever får se helt enkelt.
 
Men nu vet ni. kram
 
 p.s Johanna skriver ju dagligen så det är ju fortfarande inlägg som publiceras varje dag!
 
/ Emma

Måndag

| Postat i: Dagens ridpass
0

Hejsan!
Idag fick Rut skritta en liten tur hon kändes pigg och fräsch. Har inte så mycket att skriva om när man bara skrittar lite :p
/Johanna


Tävling kramfors

| Postat i: Allmänt
0
Hejhej :) Idag var jag och Fimpe i kramfors precis som Johanna  & Rut. Vi var anmäld 110,120 men valde att bara hoppa 110 då han var så himla tittig och rädd för alla färgskiftningarna i sanden på banan. Han vågade knappt trava/skritta förbi vissa ställen när vi red runt inne på banan medans det andra ekipaget hoppade, och han stod verkligen emot hela banan runt och då känns det onödigt att rida högre "bara för att". 
 
Laddar istället om inför nästa tävling som är redan nu till helgen!
 
/Emma

Tävling Kramfors

| Postat i: Allmänt
0
Hej!
Idag tävlade vi som sagt i Kramfors.
 
I 110 var vi felfria i grunden och hade ett ner i omhoppningen inte så mycket att säga om det jag sattsade på en bra tid och var inte riktigt bestämd hurvidare jag skulle välja att rida på 6 eller 7 språng. Jag vart kvar för mycket i handen så då rev vi det hindret. Var helt enkelt mitt fel men i övrigt var hon fin och kändes vändbar! =) Slutade ändå på en 7:e placering.
 
I 120 var hon verkligen superfin, var nog en av de bästa rundorna vi har gjort tillsammans tyvärr rev vi utsprånget i en kombination. Var ingen stor grej hade kanske kunnat förhindrat det om jag rätade upp mej lite mer mellan tror jag. Men på alla andra hinder var hon super, är så nöjd med henne idag. 
 
FIlmer kommer förhoppningsvis imorgon =)
 
 
/Johanna

Påväg

| Postat i: Dagens ridpass
0

Nu är jag och rutan påväg till Kramfors för att tävla:) ska hoppa 110 & 120!
/Johanna


Lördag

| Postat i: Dagens ridpass
0

Hej!
Idag har jag ridit,pustat och duschat Rut! Red ett lättare markarbetspass där jag fokuserade på att hålla henne positiv inför morgondagen. Vart tempoväxlingar och öppnor och slutor:)
Kändes bra inför imorgon hoppas att det går bra imorgon också:)
/Johanna