Gårdagens hoppträning

| Postat i: Allmänt
1
Hoppningen idag bestod av sockerbitshinder på lite böjt spår, en oxer med galoppbom innan som stod lite "snett igenom" i ridhuset, samt två hinder (ett räcke och en oxer) som stod på långsidan. 
 
Talulah: Vi red fram självständigt till en början och jobbade sedan lite tillsammans med bland annat öppna längs medellinjen. Hon är inte lätt denna dam, hon blir stark när hon inte orkar, men hon är samtidigt otroligt känslig, så det är inte alltid så lätt. Hon slår också av lite och blir "döv" när de blir jobbigt för henne, tex. att fatta galopp och så. Mamma var tvungen att gå och göra iordning Fimpe så har inte film tyvärr. Men jag tycker att hon skötte sig bra. Hon slår väldigt mycket med huvudet när man rider an på ett hinder i galopp och hon hoppar med huvudet väldigt lågt, så de var en annorlunda stil gentemot Fimpe! Sånt är dock bra för då får jag som ryttare träna ordentligt. Tycker i alla fall att hon skötte sig fint, fick inte direkt några dåliga språng utan det är innan och efter hindret som de blir lite svårt.Hon vill gärna gasa på i lite obalans efter hindrena och slår med huvudet när man försöker få kontakt. Men de löser man ju med markarbete så de kommer nog fixa sig så småningom. Jättefint och bra hopphuvud har hon i alla fall! Försöker verkligen att göra (hoppa) rätt vilket är guld värt :)
 
Fimpe: Vi trimmade tillsammans i början. Jobbade med sluta på volt, skänkelvikningar, halter, igångsättningar och tempoväxlingar. Han kändes rätt bra! Hoppade sedan fram på sockerbitshindrena där vi hade 4 hinder på rad (lite lätt båge) och ett språng mellan varje. Gick sedan över till att hoppa ett hinder med galoppbom innan, det gjorde han bra, fina och bra språng! Efter det hoppade vi långsidan ner där det var 5 normala men vi skulle till en början rida på sex. Sedan när de var lite högre hoppade vi på fem. Gjorde även en bana i slutet som ni kommer se på filmen. I överlag är jag jättenöjd med den här träningen. Nu är goa,glada och spralliga Fimpe tillbaka igen :) Nu känns de lätt när han hoppar och han verkar knappt anstränga sig. Helt sjukt vilken skillnad de är då jag verkligen har tyckt att han har blivit trött de tidigare träningarna som var och nu hoppade vi ändå minst lika mycket och han hade inte en tanke på att sluta, haha. Men så ska de vara!.. och de visar ju på att han nog tagit sig igenom de värsta med pälsen nu :) Superskönt och perfekt självförtroende-boost för oss båda inför säsongsdebuten på söndag! Vi båda vart nog lite paff över hur pass svårt de har känts de två senaste träningarna, så de var riktigt skönt att det kändes som vanligt att rida igen. Nu kändes vi synkade som förut :D
 
Min fina ♥
 
Hittills till Gårdagens hoppträning


Lina Tallberger

Jätte fin häst du har!

Svar: Tack så mycket!! =) /Emma
tavlingsryttarinnor.blogg.se


URL: http://etthastliv.webblogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: