Leif Hall träning dag 1 (4 Jan 2013)

| Postat i: Träning
0
Hej, ber om ursäkt för lite taskig uppdatering igen, men har haft så mycket annat för mig och då har bloggen fått lida.. Förlåt!
 
Igår började vi med att rida fram rätt länge. Arbetade dem på volt, flyttade för skänkeln, red serpentiner och förvänd galopp. Han kändes rätt bra i trimningen. Det enda var att den förvända galoppen i vänster (surprise!) faktiskt var rätt klurig, det brukar ju vara tvärt om. Men fick hjälpa honom och ställa åt "galopphållet" rätt mycket samtidigt som jag hela tiden red och satt för den galoppen, då gick det bättre. 
 
Sedan gick vi över till att hoppa sockerbitshinder på långsidan. Det var fyra hinder och vi skulle ha 2 galoppsprång emellan. Vi skulle även ha fokus på att de skulle behålla samma galopp (vänster eller höger beroende på varv, såklart) vilket vi alltid har haft svårt med. Fick göra det flera gånger och pröva olika saker för att få de att fungera och till sist så fungerade det när jag hade honom helt rakställd och red med bakdelen innanför spåret. Nyttig träning då vi alltid haft problem med detta som sagt. Skönt att nu ha ett nytt "verktyg" att ta hjälp utav.
 
Sedan gick vi över till att travhoppa på både oxer och räcke. Travhoppade större delen av passet vilket är jättebra styrketräning, men också såklart jättejobbigt för dem. Fimpe har ju varit lite entusiastisk förut när vi har travhoppat och har gärna fattat galopp istället. Det har liksom känts som att han inte förstår varför man ska trava när man kan galoppera(?!) Men han skötte sig bra. Det blev något galoppinslag någon gång när han blev ivrig, men han försökte verkligen och lyssnade bra på rösten, så jag lägger ingen större vikt vid det. Sedan kopplade vi ihop lite olika hinder så vi travhoppade ett hinder och sedan red vidare mot en studs i galopp. Samma sak på nästa övning fast vi red då på båge till en oxer. Till sist så satte vi ihop allting till en bana. 
 
Summering: om man tittar till "resultatsmässigt" så var det inte en bra träning, men den var jättebra att ha i bagaget. Det var inte så "felfritt" eller lätt men han och jag fick öva på de grejer som vi har haft lite svårare för, vilket såklart är jättebra även om de är jobbigt för stunden! 
 
 
 
 
 
/ Emma
Hittills till Leif Hall träning dag 1 (4 Jan 2013)





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: