Stretching

| Postat i: Allmänt, Tips
1
Något som är väldigt lätt att göra (men lika lätt att glömma) är den klassiska morots-stretchningen! Ett väldigt simpelt och ofarligt sätt att stretcha sin häst efter arbete för att på sikt uppnå mer flexibilitet.
 
 
Såhär gör man:

 

1. Du ställer dig vid sidan om hästen och lockar den med en morot för att få den att böja sig med halsen brevid (eller strax bakom) sitt eget framben enligt bilden. Detta gör du på varje sida. Om man har svårtflörtade hästar så kan man ge dom en s.k "flörtgodis" innan man börjar.Man låter dom alltså få en bit morot innan man börjar så att dom vet vad det handlar om.

2. Samma sak igen fast nu håller du moroten vid virveln. Dock så kanske man måste ha förståelse för att man inte lyckas göra denna på en gång om man aldrig stretchat förut. Sedan får man ju inse begränsningarna för sin egen häst. Vissa kanske är så pass stela att dom inte når dit. Då får man kanske nöja sig med den första övningen för att sedan successivt flytta sig lite bakåt varje pass. Detta gör du också på båda sidorna.


3. Nu lockar du hästen att böja sig ner och in mellan sina framben så långt bak den kan så att ryggen stretchas ordentligt. Samma sak här, börja inte för långt bak på en gång och ha inte allt för höga krav. Det är bra att ta det successivt ifall att något stramar.


4. Sista övningen. Nu ska du locka hästen att sträcka ut sin hals uppåt så att det ser ut som på bilden. Det kan ta ett tag men man får vara envis och bara fortsätta att locka dom dit upp helt enkelt =)

 


Att tänka på: Hästen ska vara varm i kroppen när du gör detta. Den ska minst ha rört på sig i 30 minuter så att man inte råkar göra så att den sträcker sig eller dylik. Ha också tålamod, en del fattar övningarna supersnabbt och andra inte. Men oftast så lär dom sig det på några försök då det är mat involverat ;)

 
Hittills till Stretching


camilla

vilken super snygg header ni har!!! super roligt tänk på hur bilden skulle se ut =D


URL: http://bbqridtravare.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: